Το κλασσικό “ΛΕΥΚΟ” της Δημοτικής Αρχής έλαβαν οι εργαζόμενοι!

%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b11

Τρία (3) ήταν τα ψηφίσματα που έφερε ο Σύλλογος Εργαζομένων Αγίας Παρασκευής  προς ψήφιση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ένα (1) των εργαζομένων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (5μηνα). Και τα τέσσερα έτυχαν της ίδια αντιμετώπισης από τη Δημοτική Αρχή …

Χρησιμοποιώντας το ατού της πλειοψηφίας η Δημοτική Αρχή έφερε, με εισήγηση του Δημάρχου, δικό της ψήφισμα το οποίο και πέρασε, αγνοώντας τα υπόλοιπα των εργαζομένων. Και όλα αυτά παρά τις εντονότατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Σε εκείνα ψήφισαν το κλασσικό “ΛΕΥΚΟ”!!!

Για μία ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή διστάζει να πάρει θέση και κινείται εκ του ασφαλούς. Ή μήπως πήρε θέση απέναντι από τους εργαζόμενους;

Προς ενημέρωση σας παρουσιάζουμε τα 4 “λευκά” ψηφίσματα των εργαζομένων και το “light” ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής.

 

**********

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΕ (Βαρέα & Ανθυγιεινά επιδόματα)

ΣΕΔΑΠ                  

Σύλλογος Εργαζομένων

Δήμου Αγίας Παρασκευής 

                   

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ως μέρος των αντιλαϊκών μέτρων και των προαπαιτουμένων του 3ου μνημονίου, δεσμεύτηκε στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών στο EUROGROUP να προχωρήσει στη κατάργηση των Βαρέων στους εργαζόμενους των δήμων.

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυτομάτως οι συνάδελφοι στην αποκομιδή, στη διαλογή, στα νεκροταφεία, στην επισκευή και τη συντήρηση των μέσων καθαρότητας κ.λ.π. θα υποχρεωθούν να εργαστούν 9 χρόνια τουλάχιστον παρά πάνω εργασίας για να πάρουν σύνταξη, δρομολογώντας ταυτόχρονα και τη κατάργηση  του επιδόματος των 150,00 ευρώ.

Και όλα αυτά με πρόσχημα τη διάσωση των ταμείων.

 

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας ετοιμάζουν, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να πεθαίνουμε στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

 

Οι  εργαζόμενοι  στην  Τοπική  Αυτοδιοίκηση  δεν  είμαστε διατεθειμένοι να  παρακολουθούμε βήμα- βήμα  την κατάργηση  όλων  των  εργασιακών  δικαιωμάτων μας. Είμαστε αποφασισμένοι με  δυναμικό, μαζικό  και  ενωτικό  τρόπο να αντισταθούμε μέχρι τέλους!

 

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην απόφαση της κυβέρνησης  για κατάργηση των ΒΑΕ στους δήμους

 

Απαιτούμε να μην πειραχτεί τίποτα από τα Β.Α.Ε. αντιθέτως να επεκταθεί η λίστα.

**********

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ 6ωρη ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΣΕΔΑΠ                  

Σύλλογος Εργαζομένων

Δήμου Αγίας Παρασκευής 

                    

Σύμφωνα με το άρθρο 41 του Ν.3979/2011 ενός ακόμη μνημονικού νόμου, επιβλήθηκε αύξηση δυο ωρών ημερησίως στο ωράριο εργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού των δημοτικών παιδικών σταθμών. Το μειωμένο ωράριο που δούλευε μέχρι και πριν τρία χρόνια το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό είχε κατακτηθεί με αγώνες και κινητοποιήσεις τη δεκαετία του ‘80 και δεν προστάτευε στενά εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Αφορούσε και αναντίρρητα είναι συνδεδεμένο με την καρδιά του έργου φροντίδας και παιδαγωγικής που συντελείται εκεί και έχει αποδέκτη το παιδί και την οικογένεια.    Οι παιδικοί σταθμοί είναι ο χώρος που πραγματώνεται όχι μόνο η φροντίδα για την ομαλή νοητική, σωματική ανάπτυξη βρεφών και νηπίων αλλά και χώρος αγωγής και κοινωνικοποίησης του παιδιού. Με αυτή την έννοια το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς, παιδαγωγικό και βοηθητικό, είναι από τις σημαντικότερες και κρίσιμες παραμέτρους για την καθ’ αυτό λειτουργία και τους στόχους που εξυπηρετεί.

Το παιδαγωγικό λειτούργημα, όπως καταδεικνύουν και επιστημονικές μελέτες, είναι μια εργασία με ιδιαιτερότητες και απαιτεί τη διαρκή σωματική και πνευματική εγρήγορση. Οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δεν επιτρέπεται το προσωπικό τους να αντιμετωπίζεται ως παιδαγωγοί δεύτερης κατηγορίας.

Το προσωπικό εκτός από τις σημαντικές περικοπές του μισθού του, επιβαρύνεται από το εξαντλητικό ωράριο, τις μεγάλες ελλείψεις στη στελέχωσή των παιδικών σταθμών χρόνια τώρα, από την ανασφάλεια των εργασιακών σχέσεων, μια και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ την λήψη απόφασης για την επαναφορά του 6ωρου για τους παιδαγωγούς και το 7.30ωρο για το βοηθητικό προσωπικό και την άμεση εφαρμογή του σε κάθε περίπτωση.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού προκειμένου να καλυφτούν οι ελλείψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την χρηματοδότηση του κράτους και τον σχεδιασμό από τον Δήμο για την κατασκευή σύγχρονων παιδικών σταθμών που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης μας. Για την δωρεάν φιλοξενία όλων των παιδιών.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ επιπλέον η ίδρυση και λειτουργία επαρκούς αριθμού νηπιαγωγείων που να καλύψουν το σύνολο των προνηπίων.

 

**********

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ (5μηνα)

ΣΕΔΑΠ       

Σύλλογος Εργαζομένων                       Επιτροπή Αγώνα στα

Δήμου Αγίας Παρασκευής        Προγράμματα Κοινωφελούς   

                                                                Εργασίας  του ΟΑΕΔ

                                   

Για άλλη μια χρονιά και παρά την «αντίθεση» και «διαμαρτυρία» απέναντι στις νέες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας πουπαγιώνονται με την υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, η κυβέρνηση, οι περιφέρειες και οι δήμοι αξιοποιούν τα «5μηνα» για να καλύπτουν τα κενά στο προσωπικό, με εργαζόμενους χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα.

Με το πρόγραμμα αυτό Κυβέρνηση-Δήμαρχοι-Περιφερειάρχες τσαλαπατούν, κουρελιάζουν τη δυνατότητα των εργαζομένων να δουλεύουν με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Αντικαθιστούν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την μόνιμη δουλειά με κακοπληρωμένη και ελαστική σχέση εργασία. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Πριν από τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας υπήρξαν και άλλα, όπως τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τα stage, τους συμβασιούχους με μπλοκάκι, τα 5 μηνα μέσω ΜΚΟ κλπ.Οι θέσεις εργασίας που εξαγγέλλονται, είναι στην ουσία τους θέσεις επισφαλούς εργασίας, κυρίως 5μήνα και voucher, ανακυκλώνουν την ανεργία και δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότησή της.

Αντιμετωπίζουν του εργαζόμενους σαν αναλώσιμους πέντε μηνών για να ξεγελάσουν δήθεν το τέρας της ανεργίας, αλλά και να «λύσουν» τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στους δήμους σε πάγιες θέσεις (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί κ.ά.), ώστε να μην προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις!!!Για αυτό τους  αποκαλούν ωφελούμενους και όχι εργαζόμενους. Θέλουν να εκπαιδεύσουν το λαό να «βολεύεται» με λίγες μέρες δουλειάς (εκ περιτροπής εργασία), με λίγους μήνες, να επιβιώνει με ψίχουλα, να θεωρεί «πολυτέλεια» βασικά εργασιακά δικαιώματα (άδεια, ασθένεια, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ΒΑΕ, δικαίωμα στην απεργία), τα οποία αν και αυτονόητα και στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα κατάφεραν να αποκτηθούν μετά από επίμονο αγώνα και αλλεπάλληλες «διευκρινήσεις – εγκυκλίους» του Υπουργείου. Κι όλα αυτά για να ανακάμψουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Αυτό το εργασιακό μοντέλο φτιάχνουν για τους εργαζόμενους σήμερα, αλλά κυρίως για τη νέα γενιά. Σε πέντε μήνες θα ακολουθήσει νέα σειρά εργαζομένων πεντάμηνης διάρκειας και το γρανάζι της εκμετάλλευσης θα συνεχίσει να γυρνά.

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έχοντας ενσωματωθεί πλήρως σε όλες τις διευθύνσεις και τμήματα του Δήμου, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών και με χωρίς καμία εκπαίδευση καλούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα να καλύψουν δύσκολες και συχνά νευραλγικές θέσεις των υπηρεσιών του Δήμου.

Η μόνη λύση για τηνμη ανακύκλωση της ανεργίας αλλά και τηνστελέχωση των δομών του δήμου ώστε να προσφέρουν εύρυθμα τις υπηρεσίες τους, είναι η κάλυψη των θέσεων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

 

Διεκδικούμε :                                                           

  • Παραμονή στην εργασία δημιουργώντας θέσεις εργασίας για την κάλυψη των αναγκών των ΟΤΑ με προσωπικό με μόνιμη και  σταθερή δουλειά,με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

           

  • Καταβολή σε όλους ελάχιστου μισθού 751€.

**********

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

     

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής

Κοιν: Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννη Σταθόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμο Βλάχο

 

Θέμα: Αίτημα Εργαζομένων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2/2015

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, από τις αρχές Ιουλίου του 2015, στελεχώθηκε με εργαζόμενους, του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ μέσω της πρόσκλησης 2/2015.

Οι εργαζόμενοι, έχουμε ενσωματωθεί πλήρως σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των τμημάτων της τοποθέτησής μας.

Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, κληθήκαμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καλύψουμε τα τεράστια κενά που, αυτή τη στιγμή, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων υπάρχουν στο Δημόσιο Τομέα και εργαζόμαστε καθημερινά με ζήλο και σθένος, σε δύσκολες και νευραλγικές θέσεις του Δήμου.

Αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας εργαζόμαστε πάνω από 125 οικογένειες με ανώτερο μισθό τα 495 ευρώ, στην καλύτερη των περιπτώσεων, και δυστυχώς πριν το τέλος του 2015 θα βρεθούμε και πάλι μπροστά στο τέρας της ανεργίας, μη μπορώντας καν να διεκδικήσουμε την τακτική επιδότηση του ταμείου ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να θέσει το παρακάτω θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης:

Τη δέσμευση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου για διεκδίκηση της παραμονής στην εργασία μας, με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς αυτή είναι απαραίτητη, τόσο σε εμάς που κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να στηρίξουμε τις υπηρεσίες στις οποίες έχουμε τοποθετηθεί, όσο και για τις ίδιες τις υπηρεσίες, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν τα τεράστια κενά που θα επέλθουν μετά την αποχώρησή μας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι προϊστάμενοι στις υπηρεσίες που εργαζόμαστε βρίσκονται δίπλα μας στον αγώνα μας και μπορούν να εισηγηθούν προς εσάς, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο. Οι ίδιοι, αντιλαμβάνονται την επιτακτική ανάγκη της παραμονής μας στη στελέχωση των τμημάτων του Δήμου, τα οποία, από τέλη Δεκεμβρίου, θα έχουν σοβαρές ελλείψεις και δυσκολίες στη λειτουργία τους, με άμεσο αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πρωτοφανής και μεγαλειώδης κινητοποίηση σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, με σκοπό την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία και τη διεκδίκηση κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Αυτή η δραστηριοποίηση έχει την πλήρη υποστήριξη των Σωματείων μόνιμων εργαζομένων καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων των Δήμων όλης της χώρας.

Αξίζει να τονίσουμε ότι πρόσφατα ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε όλα τα προγράμματα που θα χρηματοδοτήσει, μέσω των πακέτων ΕΣΠΑ, π.χ. προκήρυξη 130.000 νέων θέσεων εργασίας με 12μηνες συμβάσεις στις αρχές του 2016 κ.α.

Σας καλούμε λοιπόν να αποφασίσετε ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ στο προαναφερθέν ζήτημα, καθώς θεωρούμε ότι η ανεργία πρέπει για πρώτη φορά επιτέλους, να αντιμετωπιστεί με τη δημιουργία νέων θέσεων σταθερής απασχόλησης και όχι με προγράμματα ανακύκλωσης εργαζομένων.

Δεν ζητάμε τίποτα που δεν μπορείτε να προσφέρετε!

Το Συμβούλιό σας κρίνεται! Σας εμπιστευόμαστε! Μην μας απογοητεύσετε!

Μία δική σας απόφαση έχει αντίκτυπο στην κοινωνία και τα παιδιά μας!

Είμαστε αποφασισμένοι!

Η Επιτροπή Εργαζομένων Πεντάμηνης Σύμβασης Κοινωφελούς Εργασίας

Καψούνη Αθανασία

Κουζήγιαννη Βασιλική

Μυτιληνάκη Σοφία

Αθανασίου Εύα

Αρμενιάκου Νατάσα

Σταθάς Χρήστος

Κράλλη Αλκυόνη

Βουγιούκα Σταυρούλα

Και καταθέτουμε προς ψήφιση το παραπάνω θέμα με τις κάτωθι υπογραφές.

 

************************************

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των Εργαζομένων:
1)  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τους εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον αγώνα τους για τη διατήρηση της δουλειάς τους και παράλληλα διεκδικούμε παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων με πρόγραμμα πεντάμηνης σύμβασης μέσω ΟΑΕΔ, όπως και εφαρμογή για όλες τις συμβάσεις των ενιαίων μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων που ισχύουν για τους υπόλοιπους εργαζομένους των ΟΤΑ.
2)  ΖΗΤΑΜΕ την επαναφορά του 6ωρου για τους παιδαγωγούς και 7.30ωρου για το βοηθητικό προσωπικό στους Παιδικούς Σταθμούς και απαιτούμε την άμεση εφαρμογή του μέτρου.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
∆ΙΕΚ∆ΙΚΟΥΜΕ τη χρηματοδότηση από το κράτος και με σχεδιασμό από τον ∆ήμο σύγχρονων παιδικών σταθμών που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης μας και για τη δωρεάν φιλοξενία όλων των παιδιών.
3) ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την κατηγορηματική μας αντίθεση στην πιθανότητα κατάργησης του επιδόματος  Βαρέων και Ανθυγιεινών  στους Δήμους  και παράλληλα ζητάμε να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
4)  ΖΗΤΑΜΕ την άρση απαγόρευσης των προσλήψεων για όλες τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα εκείνες των ανταποδοτικών τελών».

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter