Το κλειστό προπονητήριο και το χαμένο … στοίχημα. Της Λένας Μαρκή

χώρος Αθλητικού Κέντρου - Πευκάκια 23στρ

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ένα χρόνο πριν, το Νοέμβριο 2014, τέσσερα (4) αθλητικά σωματεία της Αγίας Παρασκευής με κοινή αίτηση προς το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο ζήτησαν την ένταξη του έργου «Κλειστού Προπονητηρίου στα Πευκάκια» στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015.

Ο λόγος γνωστός και σημαντικός: Το οξύ πρόβλημα από την έλλειψη αθλητικών χώρων για την άθληση της νεολαίας και των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής.

Στις μετέπειτα ανακοινώσεις (μέσα στο 2015) δύο τουλάχιστον σωματείων διαγράφεται έντονα η ελπίδα και η προσμονή της δημιουργίας κλειστού προπονητηρίου, για την αποσυμφόρηση των δύο υπαρχόντων γυμναστηρίων. Οι ελπίδες δεν ήταν φρούδες, γιατί τις υποδαύλιζε με τις υποσχέσεις του ο κ. Δήμαρχος.

Ήταν εκείνος που στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  στις 2/9/2015 μιλούσε για το μεγάλο στοίχημα της κατασκευής του Προπονητηρίου σε 2 με 3 μήνες!

Σήμερα συμπληρώθηκαν 2 μήνες και 10 ημέρες και φυσικά δεν έχει τεθεί ούτε λιθαράκι προς αυτή την πλευρά. Απομένουν μόλις 20 ημέρες για να συμπληρωθεί το χρονικό όριο του Δημάρχου και είναι ηλίου φαεινότερον ότι προπονητήριο δεν πρόκειται να υπάρξει, τουλάχιστον άμεσα. Δυστυχώς, το στοίχημα το έχασε!

Και καλά τα όνειρα επιτρέπονται στον καθένα, αλλά εφόσον γνωρίζει ότι είναι όνειρα, ας μην τους βάζει χρονικό περιθώριο, γιατί κάποια στιγμή θα βρεθεί εκτεθειμένος. Πως είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ολόκληρο προπονητήριο μέσα σε 3 μήνες, όταν στον χώρο των Πευκακίων (που έχει χαρακτηριστεί για τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου) δεν έχει γίνει χωροταξική μελέτη, ώστε να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή επακριβώς το σημείο τοποθέτησής του; Όταν δεν έχει γίνει μελέτη για το κτίριο που, γνωρίζοντες και μη, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία; Όταν δεν έχει πραγματοποιηθεί δημοπράτηση και όλα τα υπόλοιπα που ακολουθούν την κατασκευή ενός δημόσιου κτιρίου; Και το βασικότερο, όταν δεν υπάρχουν τα χρήματα για μια τέτοια διαδικασία και κατασκευή;

Αντίθετα το μόνο που έχει επιτύχει είναι τα 23 στρ. στα Πευκάκια να έχουν γεμίσει μπάζα, που ξεσηκώνουν τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου και των κατοίκων.

Άρα ο κ. Δήμαρχος ή έχει πλήρη άγνοια ή προσπαθεί απλά να είναι προσωρινά ευχάριστος…

Στη δεύτερη περίπτωση οι πολίτες μπορεί στην αρχή να ξεγελαστούν, να πλανηθούν από το παραπέτασμα καπνού, όμως όσο περνάει ο καιρός και διαπιστώνουν ότι η Δημοτική Αρχή ή κάποιοι εξ αυτής τους εμπαίζουν και τους υποτιμούν στρέφονται εναντίον της. Βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν να χαιρετίζουν τη δέσμευση του Δημάρχου ότι θα προχωρήσει σύντομα στην ανέγερση νέου κλειστού προπονητηρίου!

Η πρώτη περίπτωση είναι άκρως επικίνδυνη. Ένας Δήμαρχος που αγνοεί τα βασικά και συνεχίζει να υπόσχεται και να δεσμεύεται, είναι σαν τον καπετάνιο που ρίχνει το καράβι στα βράχια…

Ένα νέο προπονητήριο θα ήταν ευχής έργο για την Αγία Παρασκευή. Τα αθλητικά της σωματεία σημειώνουν συνεχώς επιτυχίες, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πόλη αγαπάει τον αθλητισμό. Είναι κρίμα και άδικο να βρίσκονται συνεχώς σε προστριβές μεταξύ τους εξαιτίας της έλλειψης χώρων άθλησης και είναι κρίμα μια παρέα δημοτών, εκτός σωματείου, να μην βρίσκει ελεύθερο κάποιο γυμναστήριο για να αθληθεί έστω για λίγο. Είναι ακόμα κρίμα οι μαθητές ενός σχολείου να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα γήπεδα της πόλης κατά τον περίπατό τους με το σχολείο (γεγονός που συνέβη πρόσφατα με δημόσιο σχολείο στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νότου).

Η Αγία Παρασκευή χρειάζεται έναν ακόμα χώρο άθλησης, γεγονός που αντικειμενικά δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Αν όμως η Δημοτική Αρχή θέλει να βγει αληθινή και να λάβει τα εύσημα, ας στρωθεί στη δουλειά, ας κάνει οικονομία από τα πολιτιστικά, τις φιέστες και τα πανηγύρια και ας επιδείξει σοβαρό έργο. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε τα λόγια περιττεύουν, ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και θαύματα δεν γίνονται.

Απαιτείται σοβαρότης, εργασία, όχι ονειροβασίες και προπάντων μακριά από … στοιχήματα.

 

lena1
—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter