Αγία Παρασκευή η πόλη μας: Προσχηματική «αντίσταση»

Η Δημοτική Αρχή, αφού πρώτα είχε μόνη της συμφωνήσει με τον ΟΑΣΑ στην κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Β5, σύρθηκε κυριολεκτικά από την δυναμική αντίδραση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και των Συλλόγων, σε κοινή συνάντηση με τον ΟΑΣΑ. Στην συνάντηση που εξαναγκάστηκε να πραγματοποιήσει, μεταξύ Δημοτικών εκπροσώπων-Συλλόγων και Υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΑΣΑ και πάλι η Δημοτική Αρχή κινήθηκε σ΄ένα κλίμα ενδοτικό. Δεν έδειξε ούτε εκεί τον δυναμισμό που χρειάζονται οι διεκδικήσεις, αυτόν που δείχνει μόνο φραστικά. Η συζήτηση εκεί, έδειξε ότι η συνάντηση ήταν προσχηματική, για να απαλύνει την απαράδεκτη πράξη της να συμφωνήσει στην κατάργηση, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αν και γνώριζε το θέμα εδώ και (10) μήνες.
Στη συνέχεια, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 11 Νοεμβρίου, αρνήθηκε αρχικά να εισηγηθεί το Ψήφισμα που πρότειναν ο Σύλλογοι του Τσακού και του Αϊ-Γιάννη, προτείνοντας ένα δικό της κείμενο, που καμιά σχέση δεν είχε με τη διεκδίκηση των κατοίκων, προφανώς για να μη δυσαρεστήσει τους κυβερνητικούς «πάτρωνές» της. Εξαναγκάσθηκε τελικά σε άτακτη υποχώρηση, λόγω της σθεναρής αντίδρασης της Αντιπολίτευσης, των Συλλόγων και των παρισταμένων κατοίκων.
Αποδεικνύεται καθημερινά, ότι η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να εναντιωθεί στην Κυβέρνηση, που στηρίζει με κάθε κόστος, για να κάνει το «καλό παιδί» (χωρίς όμως κάποια ανταπόδοση για την πόλη, αλλά μόνο με απώλειες). Ας αλλάξει στάση όσο είναι νωρίς, για να μην μετρήσουμε κι άλλες επώδυνες καταστάσεις στην πόλη. Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει, ας μας το πει ευθέως. Για ν΄ αναλάβουμε μαζί με τις άλλες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και τους Συλλόγους, την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των δημοτών.
Βασίλης Ζορμπάς
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
πρ. Δήμαρχος

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter