Φυσάει Κόντρα: Η γραμμή Β5 καταργείται από τη γραμμή Κυβέρνησης – Δημοτικής αρχής….

Β5bus

Η ιστορία σύντομα: Ο ΟΑΣΑ (η κυβέρνηση δηλαδή…) καταργεί τη βασική συγκοινωνιακή γραμμή που ενώνει το Δήμο μας με το κέντρο της πόλης. Το Β5 δεν θα μπαίνει στην πόλη, θα μείνει γραμμή κορμού και θα απαιτείται μετεπιβίβαση σε άλλη γραμμή (είτε από τις υπάρχουσες, είτε σε άλλη που ΘΑ φτιαχτεί). Γιατί; Αν πιστέψουμε την κυβέρνηση και την ΑΡΧΙΚΗ τοποθέτηση της δημοτικής αρχής (η “γραμμή” που τους ενώνει δεν καταργείται ποτέ…), η κατάργηση είναι στο πλαίσιο “μοντέρνας αντίληψης για τις συγκοινωνίες” και θα πετύχουμε το “θαύμα, με λιγότερα χρήματα να έχουμε καλύτερες συγκοινωνίες”. Αυτό ΑΡΧΙΚΑ!

Έλα όμως που οι κάτοικοι δεν “επιβιβάστηκαν” στο όχημα κυβέρνησης – Δημοτικής αρχής και δεν κατανόησαν πόσο …μοντέρνο είναι να στήνεσαι στη Μεσογείων, περιμένοντας μετεπιβίβαση όταν πηγαίνεις ή γυρίζεις από τη δουλειά, στο λιοπύρι του Ιούλη ή στην παγωνιά του Γενάρη, και ξεσηκώθηκαν και κατέθεσαν ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σηκώνοντας την αυλαία μιας αληθινής παράστασης: Ο δήμαρχος, που υμνούσε το κόψιμο του Β5 ως “μοντέρνα συγκοινωνιακή αντίληψη”, κατέθεσε κι αυτός ψήφισμα…ΚΑΤΑ της κατάργησης της γραμμής! Στην 1η πράξη του έργου! Στη 2η πράξη ο κ. Βλάχος, εκ μέρους της παράταξης Σταθόπουλου και του ΟΑΣΑ, ύμνησε την πρόταση του ΟΑΣΑ για κατάργηση! Στην 3η πράξη, και κάτω από τη γενική κατακραυγή απέσυρε την πρότασή του και ψήφισε το ψήφισμα των κατοίκων! Τέτοιους ελιγμούς ούτε ο καλύτερος οδηγός λεωφορείων….

‘Ομως, πέρα από την κωμωδία που παίχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΊ κόβεται το Β5; Η απάντηση είναι η αναμενόμενη: όπως ειπώθηκε στη συνάντηση φορέων της πόλης με τον ΟΑΣΑ, από τα 2.500 χιλιάδες οχήματα, ούτε τα μισά δεν είναι κατάλληλα, ο αριθμός των οδηγών έχει μειωθεί δραματικά, η διοίκηση είναι υπό παραίτηση και (ναι, σωστά μαντέψατε…) η ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών! Αυτές τις…λεπτομέρειες “ξέχασε” ο δήμαρχος ν αναφέρει στην ενημέρωσή του! Με απλά λόγια, οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως διέλυσαν τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα σχολεία και όλες τι κοινωνικές δομές, διαλύουν και τη συγκοινωνία. Αυτή είναι η αλήθεια, που η δημοτική αρχή προσπαθεί να κρύψει με όλη αυτήν την κωμωδία.

Μαύρη κωμωδία όμως, που η μαύρη της πλευρά κορυφώθηκε όταν ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ τονίσαμε πως, εκτός από το θέμα του Β5, το ψήφισμα των κατοίκων έθετε και το θέμα της διεκδίκησης δωρεάν μετακίνησης τις πρωινές ώρες των εργαζομένων όπως και της δωρεάν μετακίνησης ΑΜΕΑ, ανέργων και μαθητών. ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ, ανέκραξε ο “αριστερός” δήμαρχος! Λαϊκισμός λοιπόν το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων το πρωί, λαϊκισμός η δωρεάν μετακίνηση των ΑΜΕΑ, των ανέργων, των μαθητών! Τί είναι αυτοί, διεθνείς τοκογλύφοι να τους πληρώνουμε τακτικά τις δόσεις, τραπεζίτες να παίρνουν κι άλλα 14,5 δις ευρώ, εφοπλιστές να φοροαπαλλάσσονται, ΔΟΛ να παίρνουν επιχορήγηση, σώματα Ασφαλείας να παίρνουν αυξήσεις; Τόσες κοινωνικές ομάδες, ποια να πρωτοφροντίσει η κυβέρνηση; Θα λέγαμε “ΝΤΡΟΠΗ”, όμως είναι προφανές πως έχει χαθεί προ πολλού από την κυβέρνηση και τους απολογητές της! Θέσαμε, ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ, προς τον δήμαρχο και τους συμβούλους του την ερώτηση “Από πότε έγιναν αυτά τα αιτήματα λαϊκιστικά; Γιατί μέχρι τις εκλογές της 25ης του Γενάρη ήταν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ…”. Απάντηση δεν πήραμε, ως συνήθως, μόνο σκυμμένα κεφάλια, ως συνήθως….

Με πλήρη ευθύνη λέμε: Η Κυβέρνηση και η δημοτική αρχή ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ στην κατάργηση της γραμμής Β5. Ψάχνουν κι εδώ “ισοδύναμα” για να χρυσώσουν το χάπι. Μόνος δρόμος για να μην περάσει αυτό το σχέδιο είναι η οργάνωση και η δυναμική κινητοποίηση των ίδιων των κατοίκων. Άμεσα και δυναμικά, να ματαιώσουμε τα σχέδια τους!

fysaei kontra-logo

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter