Κι όμως το “Μπαρμπίκα” κατοικείται … από έναν άστεγο!

κτίριο Μπαρμπίκα

Ο Δεκέμβρης είναι γιορτινός μήνας, Χριστουγεννιάτικος και παρά τις δυσκολίες μας και τη μείωση των οικογενειακών εσόδων, λίγο-πολύ στολίζουμε τα σπίτια μας και η ζωή μας αποκτά χαρούμενη εικόνα.

Όλα αυτά για όσους έχουν το σπίτι τους και μια έστω υποτυπώδη εργασία, υπάρχουν όμως και αυτοί που τις Χριστουγεννιάτικες μέρες θα τις περάσουν στο δρόμο ή στην καλύτερη κάτω από τη στέγη κάποιου εγκαταλελειμμένου κτιρίου.

Ένα τέτοιο κτίριο είναι και το υπό κατασκευή σχολικό κτίριο για το 1ο & 2ο Τ.Ε.Ε. Αγίας Παρασκευής στον Τσακό, το γνωστό μας “Μπαρμπίκα”. Εκεί αντιληφθήκαμε ότι στο υπόγειο έχει στεγάσει τα λιγοστά υπάρχοντά του ένας νέος άνδρας περίπου 30 ετών.

Για τον συγκεκριμένο άνδρα, όπως πληροφορηθήκαμε από τη γειτονιά, έγινε καταγγελία από περίοικους αρχικά στον ΟΣΚ (ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ) και κατόπιν στο Δήμο και στην Κοινωνική Υπηρεσία.
Η Κοινωνική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα δίνοντάς του φαγητό και ρούχα και του προτάθηκε, τουλάχιστον για τους χειμωνιάτικους μήνες, ο Δήμος να του χορηγήσει δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο να μείνει, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε και προτίμησε το έρημο κτίριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άστεγοι αρνούνται για δικούς τους λόγους, τη ζεστασιά και τη σιγουριά των χώρων υποδοχής ή κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου. Ίσως νοιώθουν πιο ελεύθεροι. Όπως και να έχει είναι δική τους επιλογή.

(Για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύουμε φωτογραφία του άστεγου στο Μπαρμπίκα).

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter