Διεκδικεί το Β5 ο Σύλλογος Τσακού, “τραγικός” ο Δήμαρχος κατά πολλούς

IMG_20151213_124729249 copyΗ λήψη της φωτογραφίας έγινε στο τέλος της συνάντησης και δεν αντικατοπτρίζει την προσέλευση του κόσμου που ήταν μεγάλη.

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί σχετικά με το δρομολόγιο του λεωφορείου Β5 και την απομάκρυνσή του από το εσωτερικό της πόλης από την 1η Ιανουαρίου 2016. Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Τσακού πραγματοποίησε και δεύτερη συνάντηση στο 3ο Δημοτικό σχολείο, για να συζητηθούν τρόποι αντίδρασης.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Σαββίδης τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης του συγκεκριμένου δρομολογίου, την μεγάλη εξυπηρέτηση που αποτελεί για τους κατοίκους της περιοχής που θέλουν να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο (αρκετά υπάρχουν στο δρομολόγιο του), την εξοικονόμηση χρόνου με τη χρήση ενός λεωφορείου αφού δεν χρειάζεται να μετεπιβιβαστούν σε άλλο ιδίως οι ηλικιωμένοι και ενημέρωσε για τη συλλογή υπογραφών από τους συμπολίτες μας. Ο κ. Δάρρας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ανέφερε τις δράσεις στις οποίες έχει προβεί ο Σύλλογος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν την άποψή τους ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων κκ Βασίλης Ζορμπάς, Αντρέας Γκιζιώτης και Σπύρος Αλεξίου, εκπροσωπώντας τη Συμμαχία Ευθύνης ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Ησαΐας και Κρητικίδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Άγιος Ιωάννης κ. Θεοδοσόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Βασίλης Τσαγκάρης.

Η άποψη της αντιπολιτεύσεως ήταν ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να αντικατασταθεί το Β5 από τη νέα γραμμή 417, εκφράζοντας τις αιτιολογημένες αντιρρήσεις για ταλαιπωρία του κόσμου από την μετεπιβίβαση και τον κίνδυνο, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του ΟΑΣΑ και της έλλειψης προσωπικού, μετά από κάποιο διάστημα να πάψει να υφίσταται η νέα γραμμή αφήνοντας την περιοχή αποκομμένη.

Η παρουσία του Δημάρχου από την άλλη μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ως «τραγική»! Υπήρξε άχρωμος και στα μάτια των πολιτών που βρέθηκαν εκεί φάνταζε ως εκπρόσωπος του ΟΑΣΑ με τις απαντήσεις που έδινε. Δεν παρουσίασε καμία διάθεση διεκδίκησης, δεν έθεσε το θέμα πολιτικά, ακόμα κι όταν ο πρώην Δήμαρχος κ. Ζορμπάς του τόνισε πως αφού ανήκει στο ίδιο πολιτικό κόμμα με την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια θα έπρεπε να πάει και να διεκδικήσει, να χτυπήσει πόρτες όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ασαφείς και οι απαντήσεις του όταν τον ρώτησε ο κ. Γκιζιώτης αν έκλεισε ραντεβού με τον ΟΑΣΑ, όπως είχε αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν έχει ο Δήμος συγκοινωνιολόγο να ελέγξει το θέμα. Τι, τέλος πάντων, έπραξε η Διοίκηση του Δήμου μέχρι τώρα για να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και μετέφερε όλα τα επιχειρήματα του ΟΑΣΑ, εξοργίζοντας έτσι τους κατοίκους που φέρθηκαν λεκτικά εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι ο Δήμος δεν κάνει τίποτα και ότι φαίνεται να έχει συνθηκολογήσει!

Κανείς δεν συμφώνησε με το Δήμαρχο και δυστυχώς στη συνάντηση ήρθε ολομόναχος, κανείς από τη συμπολίτευση δεν ήταν μαζί του, ούτε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ούτε οι Τσακιώτες δημοτικοί του σύμβουλοι, γεγονός που έκανε τρομερή εντύπωση! Θα σας μεταφέρω, με κάθε επιφύλαξη, μια πληροφορία εκ των έσω σύμφωνα με την οποία τους δόθηκε εντολή να μην παρουσιαστούν, ώστε να απαξιωθεί ο Σύλλογος!!! Δεν θέλω να πιστέψω μια τέτοια είδηση, αν και το άτομο που με πληροφόρησε είναι άκρως αξιόπιστο, γιατί θα ήταν ανεπίτρεπτο για έναν Δήμαρχο που προεκλογικά διερρήγνυε τα ιμάτιά του υπέρ των τοπικών Συλλόγων. Όμως πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί αυτή η παντελής απουσία; Ούτε ένας; Άφησαν μόνο του το Δήμαρχο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;

Για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος πρέπει να καταλάβει πως σε αυτό το θέμα είναι μόνος του. Δεν γνωρίζω τι συζητήσεις έχουν γίνει με τους αρμόδιους και τι τον κάνει να παίρνει αυτή τη θέση. Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι ενεργεί εναντίον των πολιτών, των ηλικιωμένων, των μαθητών και όλων εκείνων που χρησιμοποιούν τη γραμμή Β5 και ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους δυσκολέψει την καθημερινότητα.

Από την άλλη αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, ας πει για μια φορά την αλήθεια στους δημότες και ας πάψει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του.

Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε να απαιτηθεί άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους στον ΟΑΣΑ και το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Όπως και να έχει, οι κάτοικοι των περιοχών Τσακού και Αγίου Ιωάννη είναι δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις και την αδράνεια του Δήμου. Ο δε Σύλλογος Τσακού δεν πρόκειται να σταματήσει όσο έχει ακόμα χρόνο.

Να αναφέρουμε επίσης ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Λέκκας, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Ελευθερία Παπαδοπούλου και Σπύρος Παπασπύρος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κοντοπεύκου και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter