Κινητοποίηση για την αθώωση της διωκόμενης δασκάλας Νατάσας Ορφανοπούλου

20150826_100139
Ως ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής συμπαραστεκόμαστε στην δασκάλα του 6ου δημοτικού σχολείου της πόλης μας, Νατάσα Ορφανοπούλου, η οποία καλείται ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της περιφερειακής διεύθυνσης Π.Ε και Δ.Ε Αττικής να απολογηθεί για το παράπτωμα της “άσκησης κριτικής των πράξεων της προιστάμενης αρχής”.
Ήδη οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλούν σε συγκέντρωση την ημέρα της εκδίκασης, Πέμπτη 17/12 και ώρα 11.30 στην οδό Τσόχα 17-19. Στην αφετηρία αυτης της πρωτοφανούς δίωξης βρίσκεται η εντελώς αβάσιμη, όπως κρίθηκε και  από τα αρμόδια όργανα, καταγγελία δύο γονέων σχετικά με τον τρόπο που η εκπαιδευτικός χειρίστηκε ένα εσωτερικό ζήτημα των παιδιών της τάξης της. Στη συνέχεια η δασκάλα ζήτησε εξωδίκως την προστασία της διοίκησης απέναντι σε κάθε μελλοντική ενέργεια σε βάρος της, κάτι που κρίθηκε “ανάρμοστη για υπάλληλο συμπεριφορά”.
Υπενθυμίζουμε ότι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και της πόλης γενικότερα βρίσκονται στο πλευρό της, όπως μαρτυρά και η μεγάλη κινητοποίηση που έγινε μπροστά από το 6ο δημοτικό την άνοιξη του 2014 (περισσότερα εδώ). Σε μία εποχή συνεχούς απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως και κάθε άλλης πτυχής της ζωής μας, μόνο η αλληλοκατανόηση, η συνεργασία και η συσπείρωση ανάμεσα σε δάσκαλους, μαθητές και γονείς μπορούν να σταθούν ανάχωμα για να μην επικρατήσουν ο κοινωνικός κανιβαλισμός, ο φόβος και η υποταγή.
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ.Παρασκευής
16/12/2015—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter