Γιατί τόση βιασύνη, προχειρότητα και μυστικοπάθεια κ. Δήμαρχε;

Στις 17 Δεκεμβρίου, λίγο πριν λήξει το 2015, η Δημοτική Αρχή έφερε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέμα για την αγορά κτηρίου για Πολιτιστικό Χώρο.
Η απόκτηση ιδιόκτητου δημοτικού πολυχώρου, για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, δεν μας βρίσκει αντίθετους. Άλλωστε, στο πρόγραμμά μας ήταν, κατόπιν διαβούλευσης, η κατασκευή ενός Πολιτιστικού Χώρου στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη). Αντίθετους δεν θα μας εύρισκε και η αγορά του κτηρίου που προτείνει η Δημοτική Αρχή, αν η εισήγησή της ήταν πλήρης, τεκμηριωμένη και αν η Δημοτική Αρχή γνώριζε και μπορούσε να αποδείξει ότι, ο συγκεκριμένος χώρος, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο Νόμος.
Η διαφορετική άποψή μας, στην εισήγηση που έφερε η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου (απόντος του ίδιου) στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου, αφορά στη διαδικασία και στον τρόπο που επέλεξαν. Παρ΄ότι ασκούν τη διοίκηση του Δήμου 16 μήνες, ακόμη δεν έχουν μάθει πώς ετοιμάζουν σωστά μια εισήγηση και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Η Δημοτική Αρχή, με απόλυτη μυστικότητα, χωρίς να ζητήσει τη γνώμη καμιάς παράταξης της αντιπολίτευσης, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, «ανακάλυψε» το ένα και μοναδικό κτήριο στην πόλη, που (κατά την άποψή της) ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις για να αγορασθεί από το Δήμο ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ, χωρίς δηλαδή κάποια διαγωνιστική διαδικασία. Την δε εισήγησή της, την απέστειλε στην αντιπολίτευση μόλις την προηγουμένη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την κοστολόγηση του εκτιμητή, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης αν και την είχε στα χέρια της από τον Σεπτέμβριο. Πέραν όλων αυτών, κανείς από τη Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να απαντήσει στις εύλογες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης: Σε τί κατάσταση βρίσκεται το 50 ετών κτήριο που προτείνει, γιατί η κοστολόγηση του κτηρίου έγινε με τιμή διπλάσια της αντικειμενικής του αξίας, πόσο εκτιμάται ότι θα κοστίσει η επισκευή του (πέραν των 646.000 ευρώ της αγοράς) , αν πληρεί τις πολεοδομικές προϋποθέσεις, τους κανόνες ασφάλειας, χώρο στάθμευσης οχημάτων κλπ.
Η παράταξή μας πρότεινε να αναβληθεί η συζήτηση και να επανέλθει το θέμα πιο μελετημένο και όταν θα υπάρχουν απαντήσεις σαφείς και τεκμηριωμένες, με το δεδομένο μάλιστα ότι η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέτρεψε τα πάντα στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η Δημοτική Αρχή, απέρριψε την πρότασή μας.
Αποτέλεσμα των μυστικοπαθών ενεργειών της Διοίκησης, της ανεξήγητης βιασύνης της και της ανεκδιήγητης προχειρότητάς της, ήταν να μην συναινέσει καμιά παράταξη της αντιπολίτευσης στην διαδικασία που επέλεξε. Και οδήγησαν τον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Αντρέα Γκιζιώτη, να πει ότι οι δημότες δικαιολογημένα θα σκεφτούν ότι «κάτι τρέχει».
Η γενικότερη «αυτοκρατορική» πολιτική της Δημοτικής Αρχής, περικλείεται στην άποψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεράσιμου Βλάχου, ο οποίος υποκαθιστούσε τον Δήμαρχο που (τυχαία;) απουσίαζε: Θέλετε δεν θέλετε, δεν μας νοιάζει. Εμείς έχουμε αποφασίσει.
Είναι προφανές, ότι δεν χρειάζονται την αντιπολίτευση στα σχέδιά τους, όποια κι αν είναι αυτά. Αλλά, ούτως ή άλλως, σε τέτοιου είδους περίεργα σχέδια και πρακτικές, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε.

.
Ο Επικεφαλής της Παράταξης
«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»
Βασίλης Ζορμπάς
πρ. Δήμαρχος

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter