Η κοπή της πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής

SAM_0981 copy

Στις 07/02/2016 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Ένωσης Γονέων. Φέτος αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο η κοπή της πίτας να γίνει στο ΕΠΑΛ, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα μεταστέγασης του σχολείου στο μισοτελειωμένο κτίριο στο οικόπεδο του πρώην Μπαρμπίκα. Είκοσι χρόνια τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης, διεκδικούν αρχικά την ανέγερση και τώρα την αποπεράτωση του κτιρίου. Ένα κτίριο που θα ήταν στολίδι για την πόλη μας αλλά δυστυχώς εδώ και κάποια χρόνια στέκεται φάντασμα 200 μέτρα από το τωρινό κτίριο και τα 350 παιδιά με τους 40 εκπαιδευτικούς ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες.

Από πλευράς της Ένωσης ο αντιπρόεδρος κ. Α. Παπάζογλου άνοιξε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την ανταπόκριση τους. Η πρόεδρος κ. Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου έκανε χαιρετισμό καθώς και μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του κτιρίου που βρίσκεται στο χώρο του πρώην Μπαρμπίκα. Στο τέλος προέτρεψε τους φορείς, τη δημοτική αρχή, τις παρατάξεις, τους Συλλόγους Γονέων, τις Διευθύνσεις μαζί με την Ένωση να διεκδικήσουν όλοι μαζί τη δημοπράτηση του κτιρίου. Έτσι τόνισε θα υπάρξει αποτέλεσμα θετικό για την πόλη μας, για τα παιδιά μας, την νεολαία μας αλλά και για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Ν. Καλαντζόπουλος, η διευθύντρια του ΕΚ κ. Μ. Κριεμπάρδη, ο υποδιευθυντής κ. Ντάβος, η καθηγήτρια κ. Παπαγεωργοπούλου και ο πρώην Διευθυντής κ. Θ. Μπουρλιάσκος. Από πλευράς Συλλόγου Γονέων χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος κ. Ι. Λιατόπουλος.

Η πρόεδρος έκοψε τα κομμάτια της πίτας και με την βοήθεια των παρευρισκομένων προσκεκλημένων τα μοίρασε. Ο κάθε προσκεκλημένος απηύθυνε χαιρετισμό.

Το φλουρί από τη κεντρική πίτα έπεσε στο 4ο Λύκειο και το δώρο το πήρε ο κ. Νεκταρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων. Το ένα φλουρί από τα κομμάτια που μοιράστηκαν το κέρδισε ο κ. Παπαλουκάς πρώην διευθυντής του ΕΠΑΛ. Το άλλο, μέχρι την έκδοση του δελτίου δεν είχε βρεθεί. Τα δώρα για τα φλουριά ήταν χορηγία του καταστήματος Μπαλάντα της κ. Κοσκολού-Ζιώγα Αλέκας.

Στην εκδήλωση παρευρίσκοντο και έδωσαν τη δική τους πινελιά οι :

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ι. Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Π. Γκόνης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ε. Πετσατώδη, η πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και μέχρι τον Μάιο του 2015 πρόεδρος της Ένωσης κ. Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα και ο πρόεδρος της Β’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Β. Τραυλός, ο αντιπρόεδρος της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και εκπρόσωπος της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» κ. Γ. Μαργαρίτης , ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της παράταξης «Συμμαχία Ευθύνης» κ. Γ. Μυλωνάκης, ο αρχηγός της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ κ. Α. Γκιζιώτης, ο αρχηγός της παράταξης «Μια Γενιά μπροστά» κ. Α. Μουστόγιαννης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σ. Παπαμιχαήλ, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φ. Αλεξόπουλος, ο διευθυντής εκπαίδευσης Β Αθήνας κ. Θ. Φαλούκας, ο σχολικός Σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Π. Γαλάνης, η πρόεδρος του σωματείου «ο Περικλής» κ. Μ. Σταυροπούλου, οι παλαίμαχοι πρόεδροι της Ένωσης κ Λ. Ριτζάκης και Σ. Θεοδώρου, η πρόεδρος των εργαζομένων ΣΕΔΑΠ κ. Σ. Τζανίνη, η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων των Παιδικών Σταθμών κ. Β. Πλατανιά, οι εκπρόσωποι από τον Σύλλογο κατοίκων Τσακού κ. Ι. Κουτσουρά και Δ. Αυγερόπουλος, η εκπρόσωπος από το Σύλλογο Κοντοπεύκου κ. Α. Ζιώγα-Κοσκολού και η πρόεδρος του Γυναικείου Συλλόγου κ. Ρ. Αποστολοπούλου. Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη για όσους ξεχάσαμε ή δεν είδαμε στη φιλόξενη αλλά μικρούλα αίθουσα του ΕΠΑΛ.

Ξεχωριστή φυσικά για εμάς η παρουσία των μελών μας, των Συλλόγων Γονέων καθώς και των αντιπροσώπων των Συλλόγων στην Ένωση, η πραγματική δύναμη της Ένωσης. Με την παρουσία τους μας τίμησαν τα μέλη μας από όλα τα σχολεία που δήλωσαν γι άλλη μια φορά αγωνιστική και διεκδικητική εγρήγορση ιδιαίτερα για το ΕΠΑΛ αλλά και για όλα μας τα σχολεία. Μαζί μας ήταν λοιπόν οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι των Συλλόγων γονέων των σχολείων της πόλης ως εξής: 3ο Νηπιαγωγείο κ. Ολ. Καραλή, 1ο Δημοτικό κ. Ι. Τσάρα, 2ο Δημοτικό κ. Π. Πολυμένης, 3ο Δημοτικό κ. Σ. Ντούγια, 4ο Δημοτικό κ. Λ. Χαλιώτη-Παπαγεωργίου, 5ο /11ο Δημοτικό κ. Κ. Οικονομίδη, 6ο Δημοτικό κ. Π. Κυριαζή και Χ. Μανουσάκης, 7ο Δημοτικό κ. Κ. Βλαχόπουλος, 8ο Δημοτικό κ. Ι. Χαρτά, 9ο Δημοτικό κ. Α. Γκουντάρα, 1ο Γυμνάσιο κ. Α. Μοσχόβης, 2ο Γυμνάσιο κ. Α. Βαρθολομαίου, 3ο Γυμνάσιο κ. Γ. Μητσάκης, 4ο Γυμνάσιο κ. Α. Γκουντάρα, 5ο Γυμνάσιο κ. Γ. Κρητικίδης, 1ο Λύκειο κ. Σ. Πάλλης, 2ο Λύκειο κ. Αλεξάκης, 3ο Λύκειο κ. Μ. Βαληλής, 4ο Λύκειο κ. Γ. Νεκταρίδης που παρέλαβε και το κομμάτι των Κωφών και Βαρήκοων, ΕΠΑΛ κ. Λιατόπουλος και πλήθος κόσμου, μέλη διοικητικών συμβουλίων, φίλοι και μέλη της Ένωσης.

Ευχαριστούμε όλους όσους προσήλθαν και έδωσαν το παρόν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υπόσχεται ότι δεν θα εφησυχάσει μέχρι να δει τη μεταστέγαση του ΕΠΑΛ και καλεί τη δημοτική αρχή να συντονίσει τους αγώνες διεκδικώντας όλοι μαζί την επίτευξη αυτού που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν όλες οι άλλες δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα. Τα παιδιά μας αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι θα μπορούμε να τα κοιτάμε στα μάτια.

 

Αγ. Παρασκευή 10/02/2016

Το Δ.Σ.

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter