Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ζητεί ο Ανδρέας Γκιζιώτης

Εικόνα1

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης, απ’ τη στιγμή που έχει βάλει την υπογραφή της στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι οποίες δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας και οξύνουν αντί να λύνουν το πρόβλημα.

Να απαιτήσουμε την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την περιοχή και να δυναμώσει συνολικά την πάλη του ενάντια σε πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους πολέμους, που ξεριζώνουν τους λαούς.

Είναι απαράδεκτη η στάση χωρών που κλείνουν τα σύνορά τους, ξεχνώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες των ιδίων, τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ο λαός μας χρειάζεται να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, διεκδικώντας ταυτόχρονα ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, την απευθείας μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής και τα νησιά στα κράτη τελικού προορισμού τους.

Οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους Να δυναμώσουμε το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Κυρίτση έχουν τις υποδομές προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που μπορούν να αξιοποιήσουν σε συνεργασία Δήμος Αγίας Παρασκευής και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ανδρέας Γκιζιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter