Βρήκε τελικά τον ιδιοκτήτη της η Γέφυρα Γελαδάκη ….το έργο το παρέλαβε ο Δήμος

20150825_Γελαδάκη-ασανσερ copy

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/4/2016 η Διοικητική Παραλαβή για χρήση του έργου «Κατασκευή πεζογέφυρας “Γελαδάκη” επί της Λ. Μεσογείων στο Σταυρό Αττικής» από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Το σχετικό πρωτόκολλο υπέγραψε εκ μέρους του Δήμου, με εξουσιοδότηση του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη.
Το έργο της πεζογέφυρας κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων και περιλαμβάνει εκτός από τη Γέφυρα, τις 2 κλίμακες της και τις υποδομές ηλεκροφωτισμού (για τον οποίο σύντομα υπογράφεται το σχετικό συμβόλαιο μεταξύ Δήμου και ΔΕΗ),  2 Ανελκυστήρες ΑμεΑ και Στέγαστρο για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων.
Η κατασκευή της πεζογέφυρας, που υπήρξε χρόνιο αίτημα των κατοίκων και ξεκίνησε το 2014, καθιστά κατά πολύ ευκολότερη και ασφαλέστερη τη διάσχιση της Λ. Μεσογείων από τους πεζούς.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο η δυσπραγία οφειλόταν στη δίλημμα ποιός θα αναλάβει τα έξοδα συντήρησης και ποιός θα πληρώσει το ρεύμα. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ήταν ο “τυχερός” να επωμιστεί τα έξοδα ενός έργου που κατασκεύασε η Περιφέρεια. Έστω κι έτσι όμως ας λήξει αυτό το θέμα και ας αποδοθεί η πεζογέφυρα στους κατοίκους, ώστε να την χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Ευελπιστούμε τώρα να πληρωθούν σύντομα τα 1900€ στη ΔΕΗ και να δούμε τα φώτα της αναμμένα.