Σας δίνουμε πρόταση, έχετε τα κότσια να την προχωρήσετε; Της Λένας Μαρκή

αθλητικό κέντρο σερρών - xrisopigi

(ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ: Αίθουσα Εκδηλώσεων 500 ατόμων, Αθλητικό Κέντρο, Βοηθητικές Εγκαταστάσεις, Κλειστό Γυμναστήριο, Γήπεδα Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλλεϋ, Τένις, Πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, Ξενοδοχειακό Συγκρότημα, Εστιατόριο, Αναψυκτήριο – Υπαίθριο Μπαρ, Μίνι Μάρκετ, Παρκινγκ)

Γράφει η Λένα Μαρκή

με τη βοήθεια καλών φίλων στα Τεχνικά θέματα*

 

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την άκυρη προγραμματική σύμβαση του Δήμου με ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως αναδεικνύει το έγγραφο του ΤΕΕ, συζητήσαμε με μερικούς καλούς φίλους για το πώς θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει το ποσό των χρημάτων που της περισσεύουν και σκόπευε να δώσει (για την έρευνα) στο ΕΜΠ. Στο τραπέζι έπεσαν πολλές προτάσεις και καταλήξαμε θεωρώ στην καλύτερη. Διαβάζοντας πιο κάτω θα καταλάβετε για ποιο λόγο.

Ψάχνοντας λοιπόν, είδαμε ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής υποχρέωσης του κάθε Δήμου είναι η εποπτεία και η οικονομική στήριξη του αθλητισμού. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κάθε χρόνο επιχορηγεί τους αθλητικούς συλλόγους του και προγραμματίζει διαγωνισμούς για τις συντηρήσεις των υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων του.

Έργο του κάθε δήμου είναι επίσης η επιστημονική τεκμηρίωση των αθλητικών αναγκών του και η αποτύπωση τους σε στρατηγική πολιτική. Η στρατηγική πολιτική για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, έχει αποτυπωθεί εδώ και αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα από τον χρόνο της κύρωσης της πράξης εφαρμογής, της περιοχής των Πευκακίων.

χώρος Αθλητικού Κέντρου - Πευκάκια 23στρ

Το γνωστό οικόπεδο, επιφάνειας είκοσι τριών στρεμμάτων, επί των οδών Δ. Βικέλα & Χρυσοβαλάντου, για το οποίο, αφενός μεν δεν έχουν υλοποιηθεί όλες εκείνες οι απαραίτητες υποδομές για την σωστή και οργανωμένη επιστημονικά και με σύγχρονα μέσα ανάπτυξης του αγωνιστικού αθλητισμού και της άθλησης των συμπολιτών μας γενικότερα, αφετέρου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η έγκριση ενός σχεδίου που θα έχει σαν σκοπό την ουσιαστική και ολοκληρωμένη αθλητική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στην διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης του, είχε αναθέσει στο τμήμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, την εκπόνηση μελέτης η οποία θα αποτελούσε το “Master Plan” του Δήμου, ώστε αυτό να έχει την δυνατότητα να υλοποιείται ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου ή να χρηματοδοτείται από άλλους πόρους, από την εκάστοτε διοίκηση που θα αναλαμβάνει τον Δήμο.

Η εκπόνηση της μελέτης αυτής υιοθετεί παραδοχές οι οποίες απεικονίζουν τα αιτήματα των διαφόρων αθλητικών συλλόγων, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες σε ζήτηση για αθλητισμό από τους πολίτες.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, απέδειξε ότι έχει «ζυγίσει» τα οικονομικά της σε ότι αφορά την εκπόνηση μελετών, αφού σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την εκπόνηση μελέτης πολεοδομικού περιεχομένου στο ποσό των 64.000,00 €.

Συνεπώς θα μπορούσε να δώσει προτεραιότητα στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και με ποιον οικονομικό τρόπο αυτές θα υλοποιηθούν, ώστε με μια «ώριμη» μελέτη να υποβάλλει αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της κατασκευής είτε από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων είτε από πόρους του ΕΣΠΑ.

Κε Σταθόπουλε και λοιπή διοικούσα Δημοτική Αρχή, σας δίνουμε τη λύση. Είναι στο χέρι σας, εφόσον λεφτά υπάρχουν, να την αξιοποιήσετε, να βγείτε κερδισμένοι, μα πάνω απ’ όλα να ικανοποιήσετε το αίτημα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής για περισσότερους αθλητικούς χώρους. Έτσι θα βγείτε από τη δύσκολη θέση της υπόσχεσης που δώσατε για την κατασκευή προπονητηρίου το οποίο, όπως αντιλαμβανόμαστε, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί στο σύντομο χρονικό διάγραμμα που έχετε τάξει.

 

* γιατί καλή είναι η άποψη, αλλά πρέπει να έχει και βάσεις.

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter