Σε λειτουργία οι “έξυπνες” στάσεις στο Δήμο Αγίας Παρασκευής (video)

έξυπνες στάσεις σε λειτουργία 16-4-16 Αγ. Παρασκευή 2

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται οι τηλεματικές στάσεις και στην Αγία Παρασκευή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ανακοίνωση του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη το έθετε σε πλήρη λειτουργία μέσα στον Απρίλο 2016). Μετά τα πρώτα βήματα στο κέντρο της Αθήνας, η εφαρμογή επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους Δήμους.

Με την καινοτομία αυτή οι επιβάτες είναι σε θέση να γνωρίζουν με ακρίβεια σε πόση ώρα θα περάσει το λεωφορείο από μια συγκεκριμένη στάση.

Οι επιβάτες θα πληροφορούνται από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις:

Τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και τρόλεϊ που διέρχονται από αυτές

– Τη γενικότερη λειτουργία του δικτύου των Αστικών Συγκοινωνιών με έκτακτα μηνύματα.

– Θα υπάρχει η δυνατότητα ηχητικής ενημέρωσης μέσω κουμπιού στον στύλο της στάσης, ώστε να διευκολύνονται άτομα με αναπηρία, όπως τυφλοί.

Δίνει επίσης τη δυνατότητα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, tablet ή smartphone ό κάτοχος να πληροφορείται για τις θέσεις των οχημάτων πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση στον χρήστη, καθώς και για την βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος, έτσι ώστε να προγραμματίζει έγκαιρα τις μετακινήσεις του.

Βρεθήκαμε στην 3η στάση του ΟΑΣΑ στην Ελ. Βενιζέλου στον Δήμο Αγ. Παρασκευής και παρακολουθήσαμε από κοντά τη λειτουργία μίας από τις 21 τηλεματικές στάσεις που τοποθετήθηκαν στην πόλη μας.


 

*

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης:

21 “έξυπνες” στάσεις στην Αγία Παρασκευή – Δείτε σε ποιά σημεία

Η πρώτη “έξυπνη” στάση του ΟΑΣΑ στην Αγία Παρασκευή (ακόμα 2 προστέθηκαν)

Παίρνει μορφή η τηλεματική στάση στην οδό Ηπείρου