Επανέρχεται στο φως η κατασκευή της νέας πεζογέφυρας επί της Μεσογείων

newbridge

Τη χορήγηση στη Δ/νση Ασφάλειας Οδικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών της άδειας χρήσης τμήματος του κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνει το έργο της κατασκευής νέας πεζογέφυρας επί της Λ. Μεσογείων στο ύψος της Πλατείας Πέτρουλα (οδός Χίου) και της οδού Ευαγγελιστρίας, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτησή του, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής σε συνεδρίασή του την Τρίτη 17 Μαΐου 2016.

Η ισχύς της άδειας διαρκεί, σύμφωνα με τον Δήμο, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί έως την περαίωση και τη διοικητική παραλαβή του έργου.

pezogefyra-mesogeionΤην αναγκαιότητα κατασκευής ανισόπεδης διάβασης στον Δήμο Αγίας Παρασκευής στο συγκεκριμένο σημείο ανέδειξε η «Μελέτη Σκοπιμότητας επιλογής θέσεων ανισόπεδων διαβάσεων πεζών στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας της ΓΓΔΕ στο Λεκανοπέδιο Αττικής». Η παραπάνω μελέτη κατέδειξε θέσεις κατασκευής ανισόπεδων διαβάσεων σε οδικούς άξονες στους οποίους η διέλευση πεζών κρίθηκε επισφαλής, με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας της κίνησης των πεζών και το εν λόγω σημείο 2ο σε επικινδυνότητα από τα 20 που μελέτησε. Η χωροθέτηση προέκυψε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, μετά από επεξεργασία αιτημάτων, φορέων, Τροχαίας, στοιχείων ατυχημάτων με πεζούς σε συνδυασμό με επεξεργασία στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Οι θέσεις επιλέχθηκαν και ιεραρχήθηκαν ανάλογα με τα ατυχήματα, τη συχνότητα διέλευσης πεζών, τους φόρτους των οδικών αξόνων, τις δραστηριότητες εκατέρωθεν των αξόνων και την αδυναμία εξυπηρέτησης με άλλες εναλλακτικές και ασφαλείς λύσεις, καθώς και τη δυνατότητα ανάπτυξης της κατασκευής σε χώρο με ικανά γεωμετρικά στοιχεία χωρίς την απαίτηση απαλλοτριώσεων, εξετάζοντας παράλληλα την υφιστάμενη δόμηση και τη δυνατότητα ανάπτυξης με τη λιγότερη δυνατή οπτική και αισθητική όχληση.

Η δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής έχοντας κατατάξει την κατασκευή της πεζογέφυρας στις σημαντικές προτεραιότητές της πραγματοποίησε επισκέψεις και συναντήσεις με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων  Χρ. Σπίρτζη όπως και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Δέδε.

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter