Θέμα διαχείρισης της Δημοτικής Αρχής έθεσε η κ. Ελευθερία Παπαδοπούλου για την μη απόδοση δεδουλευμένων στους κτηνιάτρους – Τι πρότεινε; (video)

Ελ. Παπαδοπούλου - δημοτικό συμβούλιο

Πρώτο θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16-6-2016 ήταν η επιστολή που εστάλη από τους κτηνιάτρους για μη είσπραξη δεδουλευμένων τους. Πρόκειται για ιδιώτες κτηνιάτρους της Αγίας Παρασκευής που έχουν εργαστεί τα τελευταία 15 χρόνια σε όλα τα Δημοτικά προγράμματα διαχείρισης αδέσποτων ζώων της πόλης μας.

Συγκεκριμένα όπως ακούσαμε στο Δ.Σ. δεν έχουν εισπράξει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών από την 1-9-2014 έως τις 31-12-2014 και αυτό γιατί ενώ υπήρχε σύμβαση, τα χρήματα είχαν σχεδόν τελειώσει από τον Ιούνιο του ίδιου έτους, κανείς δεν τους ενημέρωσε και εκείνοι συνέχιζαν απρόσκοπτα το έργο τους. Στο διάστημα αυτό κόπηκαν τιμολόγια, πληρώθηκε ο ΦΠΑ, αλλά λόγω “γραφειοκρατικής νομιμότητας”, όπως αναγράφουν στην επιστολή, δεν μπορεί ο Δήμος να τους πληρώσει και παρά τις κινητοποιήσεις τους τα χρήματα δεν εισπράχθηκαν ποτέ. Αναλυτικά στοιχεία αναγράφονται στην επιστολή που εστάλη στο Δ.Σ. και την οποία δημοσιεύουμε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κατά τη συζήτηση του θέματος το λόγο πήρε και η κτηνίατρος κ. Ελευθερία Παπαδοπούλου, πρώην Αντιδήμαρχος Διοίκησης και υπεύθυνη για το τμήμα αδεσπότων ζώων.

Κατά την κ. Παπαδοπούλου το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά έχει να κάνει και με τον τρόπο που το διαχειρίστηκε η Δημοτική Αρχή. Αναρωτήθηκε γιατί εφόσον ο Δήμος έχει την πρόθεση να λύσει το ζήτημα, χάθηκε άσκοπα ενάμιση χρόνος. Πρότασή της ήταν πως ο μόνος και ο σωστός τρόπος λύσης του προβλήματος είναι η νομική διεκδίκηση. Όσον αφορά την επιστολή, έχει αντίρρηση ως προς την έννοια “γραφειοκρατική νομιμότητα”, γιατί όπως είπε, η νομιμότητα είναι μία και πιστεύει ότι οι συνάδελφοί της εγκλωβίστηκαν από κάποιους. Τέλος ρώτησε το Δήμαρχο τι σκοπεύει να κάνει για να επιλυθεί το θέμα και να πληρωθούν τα τιμολόγια.

Κοινή βούληση όλων ήταν η εξεύρεση λύσης για την απόδοση των χρημάτων στους κτηνιάτρους που τα δικαιούνται και για αρκετή ώρα η συζήτηση συνεχίστηκε εκτός μικροφώνου.

Τοποθέτηση κ. Ε. Παπαδοπούλου

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter