Ανακοίνωση του ΣΕΔΑΠ για την εκδρομή στην Τζια και η απάντηση της ΔΑΣΟΤΑ

ΣΕΔΑΠ - ΔΑΣΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΔΑΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΖΙΑ                                                                                                                                                 ημ.26/6/16

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σχετικά με την ακύρωση της προγραμματισμένης εκδρομής στην Τζια, σας ενημερώνω τα παρακάτω:

Στο προτελευταίο διοικητικό συμβούλιο (αποφ. 24-25/5/16), πήραμε απόφαση πλειοψηφικά για την διοργάνωση της εκδρομής στην Τζια, μετά από μία θύελλα αντιδράσεων από την μειοψηφία , η οποία και αποτυπώθηκε σε ανακοίνωσή της, ότι «εμείς ενδιαφερόμαστε για εκδρομές» με έντονα δηκτικό τρόπο. Αφού συγκεντρώθηκε ο αριθμός των συμμετοχών (πάνω από 40), έπρεπε να προχωρήσουμε στην οικονομική τακτοποίηση των απαιτούμενων εξόδων μέσω τραπέζης (ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ενοικίασης πούλμαν).Αφού συνέταξα το πρακτικό εντολής προς την τράπεζα, το έστειλα ηλεκτρονικώς στην γραμματέα και την κάλεσα στο τηλέφωνο ώστε να συνεννοηθούμε για να το συνυπογράψουμε από κοινού με την ταμία, δεδομένου ότι, ως σωματείο – σύλλογος, χρειάζεται να υπογράψουμε και οι τρεις για να γίνει κίνηση χρημάτων στην τράπεζα.

Αυτό έγινε την Τρίτη 21/6 παρ’ όλο που η σύνταξη των εντολών προς την τράπεζα είναι υποχρέωση της γραμματείας .Την ίδια μέρα δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς παρ’ όλο που το προσπάθησα , συνεπώς την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 22/6, το πρωί όταν και ήρθαμε τελικά σε τηλεφωνική επαφή, η γραμματεύς δήλωσε ρητώς και κατηγορηματικώς την αντίθεσή της στο να υπογράψει το πρακτικό, επικαλούμενη λόγους αμφισβήτησης της εγκυρότητάς μας ως σώμα Δ.Σ. καθότι είχαμε παραδώσει τα βιβλία του ταμείου στην εξελεγκτική επιτροπή και ενώ η τράπεζα μας έδινε το δικαίωμα για ανάληψη μετρητών έως 31/5/16. Της υπενθύμισα ότι: η τράπεζα μετά από επικοινωνία που είχαμε γύρω στα μέσα Μαΐου μας διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση μπορεί να μας δοθεί μία παράταση για τις οικονομικές μας ενέργειες έως ότου ορισθεί το νέο Δ.Σ. μέσω εντολών μεταφοράς χρημάτων, εφόσον υπήρχε λόγος. Είχα δυσκολία στο να μπορέσω να την πείσω, ενώ παράλληλα κλήθηκα από τη γραμματέα να ζητήσω γνωμοδότηση από νομικό ώστε να διασφαλιστεί καθ’ όλα η νομιμότητα της ενέργειας αυτής, πράγμα που έκανα μαζί με την ταμία. Ζητήσαμε, δηλαδή, από νομικό γνωμοδότηση σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.

Έτσι την επόμενη ημέρα ,Τετάρτη 23/6 νωρίς το πρωί ,η δικηγόρος μας ενημέρωσε ότι εφόσον η συγκρότηση σε σώμα έγινε 26/6/14 μέχρι και 26/6/16 είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι για κάθε απόφαση και ενέργεια που θέλουμε να εκτελέσουμε. Άμεσα επικοινώνησα με την γραμματέα τηλεφωνικά ώστε να την ενημερώσω και να της ζητήσω εν τέλει να υπογράψει το πρακτικό της εντολής πληρωμής καθότι ήταν απόφαση Δ.Σ. Παρ’ όλα αυτά αρνήθηκε να το πράξει , επικαλέστηκε ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την διαχείριση των οικονομικών.

Όπως καταλαβαίνετε χωρίς υπογραφή γραμματέα το πρακτικό δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην τράπεζα. Επιπλέον ,εάν ένα από τα τρία μέλη που είναι ορισμένα βάσει καταστατικού δηλώσουν «επιφύλαξη» τότε είναι ακόμη πιο αποτρεπτικό και απαγορευτικό για τα υπόλοιπα δύο μέλη να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Τίθεται πλέον ζήτημα αμφισβήτησης της όλης ενέργειας ως μη σύννομη διαδικασία γεγονός εξαιρετικά προσβλητικό αφενός για το κύρος του Σωματείου, για την πρόεδρο και την ταμία αλλά εμπεριέχει και κινδύνους για άλλες περαιτέρω ενέργειες και καταγγελίες τρίτων. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να ακυρώσουμε την εκδρομή, όπως και πράξαμε αμέσως. Ο παραλογισμός στην όλη υπόθεση ολοκληρώνεται με το ότι, αφότου διαδραματίστηκαν όλα αυτά, και μια ώρα αφότου είχαμε μιλήσει τηλεφωνικώς, η εν λόγω γραμματεύς με κάλεσε εκ νέου για να μου δηλώσει ότι βρισκόταν στο γραφείο μου και ότι τελικά έβαλε την υπογραφή της!!

Επειδή θεωρώ ότι όλες αυτές οι ενέργειες λειτουργούν αρνητικά ως προς την ενότητα του σωματείου, κάτι που ως πρόεδρος προσπάθησα να διατηρήσω με όλες μου τις δυνάμεις, είμαστε ενήλικες και πιστεύω ότι μπορούμε-εάν θέλουμε-να συνεννοούμαστε με λογική, τουλάχιστον στα βασικά, δεδομένου ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατα εργασιακά θέματα όπου και πρέπει να δίνουμε το μέγιστο της ενέργειάς μας και να εστιάζουμε την προσοχή μας, και όχι να αναλωνόμαστε στην μάχη των εντυπώσεων, αφήνω στην κρίση σας τα συμπεράσματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, τώρα προέχει η πραγματοποίηση της Γενικής μας Συνέλευσης όπου η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη , για αυτό σας περιμένουμε να συμμετέχετε στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση αυτήν την Τρίτη 28/6 στις 14.00 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, να συζητήσουμε ,να προχωρήσουμε τις διαδικασίες των αρχαιρεσιών, να κρατήσουμε το σωματείο ενωμένο και δυνατό προς όφελος όλων.

 

Η Πρόεδρος του ΣΕΔΑΠ

  Στέλλα Τζανίνη

*********

********

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣΟΤΑ

             Με αφορμή την επιστολή της προέδρου του ΣΕΔΑΠ, σχετικά με την εκδρομή στη Τζιά, σας ενημερώνουμε, ότι η Γραμματέας του Συλλόγου, ουδέποτε αρνήθηκε να υπογράψει την σχετική εντολή προς την τράπεζα, για την διεκπεραίωση των οικονομικών διαδικασιών. Εξέφρασε επιφυλάξεις, ως προς την συγκεκριμένη διαδικασία μεταφοράς χρημάτων, αφού τα οικονομικά στοιχεία (βιβλία) του συλλόγου έχουν παραδοθεί στην ελεγκτική επιτροπή για έλεγχο, όπως είχε αναφερθεί και από την ταμία, σε προηγούμενες συζητήσεις, για άλλες υποθέσεις του Συλλόγου.

Παρόλα αυτά η σχετική εντολή υπογράφτηκε από την Γραμματέα, σε αντίθεση με την Πρόεδρο και την Ταμία του ΣΕΔΑΠ, την οποία και δεν είχαν υπογράψει.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter