Η γιορτή της γειτονιάς του Τσακού πιο κεφάτη και πιο πολυπληθής από κάθε άλλη χρονιά

giorti tsakou 2016 IMG_2476 copy

Στη μεγάλη τραγουδίστρια και μουσικολόγο του παραδοσιακού τραγουδιού, Δόμνα Σαμίου, ήταν αφιερωμένη η φετινή καλοκαιρινή γιορτή της γειτονιάς του Τσακού. Αποτέλεσμα και φέτος να μαζευτεί πλήθος κόσμου από τον Τσακό αλλά και τις υπόλοιπες συνοικίες με σύμμαχο την γλυκιά βραδιά.

Είναι σύνηθες φαινόμενο ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού να διοργανώνει μια από τις μεγαλύτερες και πιο κεφάτες εκδηλώσεις. Το προαύλιο του 3ου Δημοτικού σχολείου στην οδό Μπουμπουλίνας ήταν στρωμένο με τραπέζια και καρέκλες που πολύ σύντομα γέμισαν από μικρούς και μεγάλους. Οι ψησταριές “είχαν πάρει φωτιά” και ο αέρας γέμισε με μυρουδιές ψητών, το κρασί, οι μπύρες και τα αναψυκτικά έρρεαν άφθονα και η εξυπηρέτηση ήταν άψογη.

giorti tsakou 2016 IMG_2448 copy

Ο αεικίνητος πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Σαββίδης και τα μέλη του Δ.Σ. ήταν επί ποδός για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και να μην λείψει τίποτα. Χαμογελαστοί υποδέχονταν τον κόσμο που λίγο-πολύ ήταν όλοι γνωστοί, μιας και όλοι ζούμε στην ίδια μεγάλη γειτονιά.

giorti tsakou 2016 0595104523_697904084_n copy

giorti tsakou 2016 IMG_2496 copy

Συγχαρητήρια αξίζουν και στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Τσακού που χθες βράδυ διασκέδασαν και εξέπληξαν τους παρεβρισκόμενους με τις χορευτικές τους ικανότητες. Τόσο σε χορούς latin όσο και σε παραδοσιακούς, η πρόοδος από μικρούς και μεγάλους χορευτές είναι εντυπωσιακή. Το χειροκρότημα που εισέπραξαν ήταν άφθονο και φωτογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν από πολλούς συγγενείς και φίλους. Και βέβαια στη συνέχεια το χορό έσυραν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

giorti tsakou 2016 IMG_2450 copy

giorti tsakou 2016 IMG_2472 copy

giorti tsakou 2016 IMG_2498 copy

Από τη γιορτή αυτή δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν και οι δημοτικοί παράγοντες. Δήμαρχος, αρχηγοί αντιπολιτευτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη συλλογικοτήτων της πόλης, πολιτευτές Αγιοπαρασκευιώτες έδωσαν το παρόν, ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι και συνεχάρηκαν το Σύλλογο για την ωραία εκδήλωση.

giorti tsakou 2016 IMG_2463 copy

giorti tsakou 2016 IMG_2458 copy

Παρουσία της Δημοτικής Αρχής συναντήσαμε εκεί τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά, τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αντρέα Γκιζιώτη, τον επικεφαλή της “Μιας γενιάς μπροστά” κ. Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Αγιοπαρασκευιώτη κ. Νίκο Κωστόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Κώστα Κρητικίδη και κ. Γιάννη Λογοθέτη, τον πρόεδρο της Τ.Ο. της Ν.Δ. κ. Μανώλη Κωνσταντακόπουλο, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλη Σάρκουλα, τους πρώην δημοτικούς συμβούλους κ. Ελευθερία Παπαδοπούλου και κ. Σπύρο Παπασπύρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων κ. Γιάννη Αρβανιτάκη και τον υπεύθυνο ιερέα του ναού πατ. Σταύρο Τρικαλιώτη, την πρόεδρο του Συλλόγου Σπουδαστών Εργαστηρίων Τέχνης κ. Νικολέττα Μπελεχρή-Κυριάκου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών κ. Μάκη Κρασανάκη, και πολλά μέλη συλλόγων. (Πιθανόν να μην είδαμε και κάποιον μέσα σε όλο αυτό τον κόσμο).

giorti tsakou 2016 IMG_2453 copy

giorti tsakou 2016 IMG_2480 copy

Να ευχηθούμε και του χρόνου το καλοκαίρι να επαναληφθεί η γιορτή με το ίδιο κέφι και την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση. Ο Σύλλογος Τσακού να εξακολουθήσει το πολύτιμο έργο του σε όλα τα μέτωπα και να μας μαζεύει εκεί κάθε χρόνο.

giorti tsakou 2016 IMG_2474 copy

giorti tsakou 2016 IMG_2509 copy

giorti tsakou 2016 IMG_2514 copy

giorti tsakou 2016 76_423044929_n copy

giorti tsakou 2016 IMG_2485 copy

giorti tsakou 2016 IMG_2487 copy

giorti tsakou 2016 IMG_2488 copy

giorti tsakou 2016 IMG_2505 copy

 

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η απίστευτα μεγάλη προσέλευση κόσμου,χαρακτήρισε και την  φετινή καλοκαιρινή γιορτή του συλλόγου κατοίκων Τσακού,το Σάββατο  9 Ιουλίου 2016.

 

Συγκεκριμένα,στο προαύλιο,του 3ου Δημοτικού σχολείου,γέμισε με περισσότερα από 500 άτομα,που ήρθαν για να διασκεδάσουν,να ανταλλάξουν απόψεις,να επικοινωνήσουν μεταξύ τους,ως μέλη της ίδιας κοινότητας,με τις ιδιες ανησυχίες και δυσκολίες που όλοι βιώνουμε,στις παρούσες συνθήκες.Το καλό φαγητό και τα πολλά αναψυκτικά και ποτά ήταν ακόμη ένας παράγοντας της επιτυχίας.

Το πρόγραμμα κύλησε με μεγάλη επιτυχία και έτσι οι παρευρισκόμενοι,απόλαυσαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και την ζωντανή μουσική.

Την εκδήλωση ξεκίνησε ο Πρόεδρος Β.Σαββίδης,με τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες όλων συνέβαλαν για την εκδήλωση.

Στην συνέχεια η γραμματέας του συλλόγου Ι.Κουτσουρά,με την παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ.,ξεκίνησε την παρουσίαση του προγράμματος.

Την σκυτάλη την πήρε το τμήμα λάτιν

με δασκάλα,την Βιβιάνα Αποστολοπούλου.Μας ενθουσίασαν με τα χρώματα,με τις μουσικές και την τέλεια παρουσίαση,του τσάτσα,της ρούμπας,της σαμπας.Συνεχίσαμε με

το παιδικό τμήματων παραδοσιακών χορών,με τις παραδοσιακές φορεσιές,με δάσκαλο,τον Ανδρέα Κουντούρη,τα παιδιά,που με τόσο συγχρονισμένα βήματα και άψογη παρουσιάση,μας κατέπληξαν με την παρουσία τους. ‘Επειτα,την σειρά πήραν,

Τα Παραδοσιακά τμήματα χορού, με δάσκαλο,τον Γιώργο Αντωνίου,που εισέπραξαν άπειρα  χειροκροτήματα και θετικά σχόλια ακόμη και από τον Δήμαρχο.

Εδώ πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά,στο αφιέρωμα στην μεγάλη αείμνηστη Δόμνα Σαμίου,από τα τμήματα των παραδοσιακών χορών του συλλόγου,που χόρεψαν δικά της τραγούδια.Για το αφιέρωμα στην Δόμνα Σαμίου,έγινε προβολή σε video wall του βιογραφικού της και της τεράστιας δουλειάς της στο παραδοσιακό τραγούδι.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί,από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλείς των παρατάξεων,κ.κ.Βασίλη Ζορμπά,Κώστα Κρητικίδη,εκ μέρους της Συμμαχίας Ευθύνης,του Ανδρέα Γκιζιώτη και του Αλέξη Μουστόγιαννη.Μεταξύ άλλων,όλοι αναφέρθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι αυτή η διοργάνωση,για τους κατοίκους και έδωσαν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και σε όλο του Δ.Σ.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τα μέλη και τους συνεργάτες του συγκροτήματος «Μεσόγειος»,που έπαιξαν ζωντανή μουσική και ξεσήκωσαν τον κόσμο να χορέψει και να διασκεδάσει.

Ευχαριστούμε.όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιιαίτερα τους χορηγούς μας,στους οποίους έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον Πρόεδρο και την γραμματέα του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος

Επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς

Οι επικεφαλείς των παρατάξεων: Γκιζιώτης Ανδρέας ,Μουστόγιαννης Αλέξης και Κώστας Κρητικίδης,δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης «Συμμαχία Ευθύνης».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος της Κοινωνικής πολιτικής Γεράσιμος Βλάχος.

Οι αντιδήμαρχοι:Γιάννης Σιδέρης,Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και καθαριότητας,  Ελισάβετ Πετσατώδη,Αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών  Παναγιώτης Γκόνης , Αντιδήμαρχος παιδείας.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι,Τερψιχόρη Γκιόκα,Πρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης,Σωτήρης Παπαμιχαήλ,Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ,Γιάννης Λογοθέτης,Στέλλα Ψύλλα,Γιάννης Μυλωνάκης.

Πρώην Αντιδήμαρχοι:Ελευθερία Παπαδοπούλου

Πρώην δημοτικοί σύμβουλοι:Σπύρος Παπασπύρος,Βασίλης Σάρκουλας,Καίτη Μοσχονά.

Σύλλογοι:κ.κ.Θεοδοσόπουλος,Πικούνης,από τον σύλλογο του « Αγίου Ιωάννη».Μάκης Κρασανάκης,Πρόεδρος του συλλόγου Κρητών.Γιάννης Αρβανιτάκης,Πρόεδρος ανεγέρσεως ιερού ναού,Αγλιων Αναργύρων και Πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης,από τον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων

Πρώνη μέλη συλλόγων:Δημήτρης Μπεθάνης,Δημήτρης Σουσούδης,από το προηγούμενο Δ.Σ. του Τσακού.

Φορείς:,Γεωργία Πίσπα,Πρόεδρος του κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων «ΑΡΓΩ»,Μανώλης Κωνσταντακόπουλος,Εκπρόσωπος Μεσσηνίων,πρώην Αντιδήμαρχος ,Τέλης Σερκεδάκης,Αντιπρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ.Αναστασία Γιαννάκη,Δ/ντρια των παιδικών σταθμών της Αγίας Παρασκευής

Από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, IMAGES.οι κ.κ.Λευτέρης Αγγελής και Λένα Μακρή,

Τέλος,στην εκδήλωση παραβρέθηκε,ο κος Κωστόπουλος,πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας  και κάτοικος Τσακού.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

         

Ο  Πρόεδρος                                                           Η   Γραμματέας

Σαββίδης Βασίλης                                                Κουτσουρά Ιωάννα

 

 

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter