Παρέμβαση επίτιμου προέδρου Πευκακίων για την ονοματοδοσία της πεζογέφυρας

Γιώργος ΓεωργίουΣχετικά με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ονοματοδοσία της Γέφυρας ΓΕΛΑΔΑΚΗ ως γέφυρας ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ θέλω να επισημάνω τα εξής:

Χαιρετίζω,κατ’ αρχήν ολόψυχα την απόφαση του Δήμου και την τιμή στον αείμνηστο πρώην Πρόεδρο Μιχαηλίδη, που αγωνίστηκε για τα Πευκάκια επί σειρά ετών σε καιρούς δύσκολους για την Συνοικία.

Αυτό όμως που με πικραίνει προσωπικά, ως Επίτιμο Πρόεδρο των Πευκακίων, όσο και τον σημερινό Σύλλογο Πευκακίων, είναι η απουσία κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα , ακούγοντας τα μαγνητοσκοπημένα πρακτικά,και της παραμικρής αναφοράςστα προηγούμενα Συμβούλια του Συλλόγου, τόσο επί Προεδρίας μου, όσο και επί Προεδρίας Στέφανου Μπακογιάννη.

Τα Συμβούλια αυτά έδρασαν καταλυτικά όχι μόνο στην κινητοποίηση του Συλλόγου και των Κατοίκων, αλλά και της τότε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ για να πραγματοποιηθεί το έργο. Χωρίς τις τότε γενναίες και αποφασιστικές παρεμβάσεις του Συλλόγου, που το Δημοτικό Συμβούλιο γνωρίζει πολύ καλά, το έργο δεν θα είχε προχωρήσει και υλοποιηθεί σήμερα! Ηταν η πιο κρίσιμη στιγμή της ένταξής του τότε, στις 7 πεζογέφυρες της Αθήνας. Δεν θα είχε διαφορετικά το έργο χρηματοδοτηθεί. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου έγιναν τόσο οι συσκέψεις στο ΥΠΕΧΩΔΕ, οι ερωτήσεις στη Βουλή ακόμη και το νέο ομόφωνο Ψήφισμα του Δήμου, που προσωπικά εισηγήθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θέλω να καταστήσω σαφές, ότι προσωπικά δεν έχω ανάγκη ούτε προβολής, ούτε αναγνώρισης. Οι αγώνες μου για τα Πευκάκια δεν έγιναν για να εξαγοραστεί η συμβολή τους. Θεωρώ ωστόσο, προσβολή και κατάφωρη αδικία στο συλλογικό κίνημα των φορέων της πόλης την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στη συμβολή ανθρώπων –φορέων για το συγκεκριμένο έργο. Λειτουργεί μάλιστα και ως ισχυρό αντικίνητρο στο υπάρχουν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, που με την Προεδρία του νυν Προέδρου Στέφανου Μπακογιάννη, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το Σύλλογο !

Είμαι πολίτης του Δήμου με διάθεση για έργο και προσφορά. Το απέδειξα με την δράση μου. Σε ορισμένα θέματα όμως και στο εξής ένα, ΓΕΦΥΡΑ ΓΕΛΑΔΑΚΗ νυν ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, γνωρίζοντας με κάθε λεπτομέρεια, όλο τον φάκελο, τις ενέργειες προώθησής του, και τους πρωταγωνιστές, έχω υψηλή ευαισθησία.

Αυτή την ευαισθησία μου, τραυμάτισε όχι η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ναι μεν, ορθώς λήφθηκε, αλλά ο τρόπος που συζητήθηκε,προκαλεί τεράστια απογοήτευση με την λήθη σε τόσο σύντομο διάστημα των αγώνων των τελευταίων μετά τον Μιχαηλίδη, Συμβουλίων, που με αγώνες, στρατηγική στόχευση και κοινωνική στήριξη πέτυχαν ότι πέτυχαν, συνέβαλλαν καθοριστικά για την ένταξη –εκτέλεση του έργου, και κρατούν το Σύλλογο ζωντανό !

Γιώργος Γεωργίου

Επίτιμος πρόεδρος Συλλόγου Πευκακίων “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter