Σπύρος Παπασπύρος: Μαντέψτε…

Papaspiros Sp.2

Είσαι δήμαρχος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ή πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ. Γνωρίζεις ότι  δεν μπορείς να κατασκευάζεις ό,τι εσύ θέλεις και να το τοποθετείς όπου εσύ θέλεις, αν δεν έχεις νόμιμη άδεια κατασκευής. Γνωρίζεις επίσης,  ότι η νόμιμη διαδικασία για  μια κατασκευή προβλέπει σαφείς διαδικασίες: Η κατασκευή πρέπει να έχει,  σαφή τεχνική περιγραφή και προδιαγραφές καθώς  και μελέτη (για θέματα ασφαλείας και όχι μόνο), συντεταγμένες από μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας και υπογεγραμμένες από τον ίδιο και τον διευθυντή του. Η προσφορές των κατασκευαστών ελέγχονται, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή και μελέτη και επιλέγεται, από ειδική επιτροπή,  η πλέον κατάλληλη. Όταν κατασκευάζεται αυτή που επιλέχθηκε, άλλη ειδική επιτροπή ελέγχει την καταλληλότητα της κατασκευής και υπογράφει την παραλαβή της. Αφού συμβούν όλα αυτά, εσύ είσαι βέβαιος ότι αυτό που κατασκευάσθηκε είναι ασφαλές  για χρήση.

IMG_20160717_142847

Από την άλλη, γνωρίζεις ότι η ανοργανωσιά σου, η ανεπάρκειά σου και  η ασχετοσύνη σου, σε οδήγησαν στο να τα έχεις κάνει, κατά το κοινώς λεγόμενο, «μαντάρα». Και ούτε μπορείς ούτε προλαβαίνεις πλέον να ακολουθήσεις τις ΝΟΜΙΜΕΣ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ αυτές προϋποθέσεις και διαδικασίες.

Έχεις μια και μόνη λύση: Να αναλάβεις την ευθύνη  και να δηλώσεις δημοσίως ότι «Αγαπητοί δημότες, ζητώ συγγνώμη. Δεν υπελόγισα καλά τα δεδομένα και απέτυχα, επί του παρόντος, να τηρήσω την υπόσχεσή μου. Θα προσπαθήσω καλύτερα και πιο οργανωμένα την άλλη φορά». Με τον τρόπο αυτό, διαφυλάσσεις, την νομιμότητα, την ασφάλεια των δημοτών σου, το δημοτικό χρήμα αλλά και τον κατασκευαστή.

Αντ΄αυτής, επιλέγεις: α.Να γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια τους νόμους β.Να μην ακούσεις καθόλου τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι αρνούνται να συνεργασθούν στις παρανομίες σου γ.Να παρακάμψεις όλες τις διαδικασίες και να μην τις εφαρμόσεις δ.Να μην σε απασχολήσει καθόλου η ασφάλεια των δημοτών ε.Να εξαπατήσεις έναν μεροκαματιάρη άνθρωπο (τον κατασκευαστή), τον οποίο επέλεξες τυχαία, αφού γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί για την δουλειά του, ελλείψει διαδικασιών, γεγονός για το οποίο δεν τον έχεις ενημερώσει στ. Να αυτοεξευτελίζεσαι  δημοσίως, εσύ και ο θεσμός που εκπροσωπείς, τόσο με τις παρανομίες σου όσο και με τα ψέμματα που (αναγκαστικά) λες και ζ.Να κατηγορήσεις άλλους ως υπεύθυνους για το κατάντημά σου αυτό.

Μαντέψτε ποιά οδό επέλεξε η δημοτική μας Αρχή, για να προβεί στην κατασκευή της οθόνης -και όχι μόνον- του ημιθερινού (είμαστε στα μέσα πια) κινηματογράφου(;).

 

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

πρ. δημοτικός σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter