Τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη του Αη Γιάννη του Κυνηγού στον Υμηττό

Αη Γιάννης Κυνηγός Υμηττός 2016-8-28 copy

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ με κατάνυξη στον Υμηττό και συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός εν όψει της σημερινής εορτής (29 Αυγούστου) επί τη μνήμη της Αποτομής της κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου & Βαπτιστού.

Αη Γιάννης Κυνηγός Υμηττός 2016-8-28 0Από νωρίς σήμανε η καμπάνα για τον Εσπερινό και στη συνέχεια ακολούθησε Αρτοκλασία. Αρκετοί πιστοί κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και των διπλανών Δήμων ανέβηκαν στον Υμηττό για να τιμήσουν τον Άγιο μαζί με τις μοναχές.

Στο μοναστήρι παραβρέθηκε και ο κ. Νίκος Κωστόπουλος, ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της “dream team” του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Κωστόπουλος είναι πάντα κοντά στις πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις της πόλης, ως βέρος Αγιοπαρασκευιώτης.

Επίσης τον Πανηγυρικό Εσπερινό παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Σιδέρης και η δημοτική σύμβουλος, πρ. Πρόεδρος των παιδικών σταθμών, κ. Έφη Καψοκεφάλου.

Στο καταπράσινο περιβάλλον του Υμηττού οι πιστοί γιόρτασαν τον Άγιο που έδωσε την ονομασία στην περιοχή του Δήμου, στα ριζά του βουνού.

Αη Γιάννης Κυνηγός Υμηττός 2016-8-28 1

Αη Γιάννης Κυνηγός Υμηττός 2016-8-28 5

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter