Σπύρος Παπασπύρος: Συνεχίζουμε…

Papaspiros Sp.2(1)

Σχεδόν καθημερινά, οι δημοτική Αρχή εκδίδει ανακοινώσεις-ενημερώσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε θέματα καθημερινότητος. Σταχυολόγησα τους τίτλους ορισμένων, όπως: «Καθαρίσθηκαν οι τάδε δρόμοι», «Βάφτηκαν οι τοίχοι του δείνα σχολείου», «Έγινε αποψίλωση του τάδε πάρκου, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου», «Έγινε αντικατάσταση των καμμένων λαμπτήρων στην δείνα πλατεία» κλπ κλπ. Δεν είναι κακό να υπάρχει ενημέρωση από τον Δήμο για τις καθημερινές δραστηριότητές του. Ίσως, μάλιστα, αν δεν φθάνει στην υπερβολή,  να είναι υποχρέωσή του.

Όμως, το να θεωρεί η δημοτική Αρχή ότι οι δραστηριότητες αυτές είναι κάτι το πρωτόγνωρο, το εξαιρετικό και για το λόγο αυτό να τελειώνει τις ανακοινώσεις της με την λέξη «Συνεχίζουμε!» (σε θριαμβευτικό τόνο μάλιστα, με θαυμαστικό), είναι νομίζω υπερβολικό. Είναι γνωστό ότι η δημοτική Αρχή αρέσκεται στο να υπερβάλει και να θριαμβολογεί, αλλά θα της πρότεινα να μην προσπαθεί να υποτιμά τόσο πολύ την νοημοσύνη των πολιτών.

Και ερωτώ: Από πότε η απλή διαχείριση της καθημερινότητος, το αυτονόητο δηλαδή, αυτό που γίνεται επί όλων των διοικήσεων από κτίσεως Δήμου, αποτελεί αντικείμενο θριάμβου; Το “στοίχημα” για μια δημοτική Αρχή, είναι να κάνει κάτι καινούριο, κάτι επί πλέον και όχι να κάνει απλά αυτό το ελάχιστο που υποχρεούται.

Βρισκόμαστε περίπου στα μέσα της θητείας του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου. Δύο πράγματα, προς το καλύτερο, έχει να επιδείξει αυτά τα δυόμισι χρόνια: Την τοποθέτηση 3 υπόγειων κάδων στην Κεντρική Πλατεία και την δημιουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (αν και ουδέποτε μας έχει ενημερώσει γι΄αυτό και δεν ξέρουμε καν αν λειτουργεί). Πολύ φτωχός απολογισμός, δεν νομίζετε; Αν μάλιστα συγκριθεί με τα έργα που σχεδιάστηκαν, ξεκίνησαν και τελείωσαν επί της προηγουμένης διοικήσεως (να μην τα γράφω, είναι γνωστά και πολλά), μάλλον δεν θα αξίζει ούτε τον κόπο της συγκρίσεως.

Θα συνιστούσα στον δήμαρχο και στα στελέχη του, αντί να θριαμβολογούν και να αυτοσυγχαίρονται για τα αυτονόητα, να ξεκινήσουν να εργάζονται γι΄αυτά  τα οποία είχαν υποσχεθεί προεκλογικά  και γι΄αυτά που μετεκλογικά εξήγγειλαν (και τα πήραν τελικώς πίσω), μήπως και δούμε επιτέλους και καμμιά ανακοίνωση που δεν θα τελειώνει με το «Συνεχίζουμε» αλλά με το «Αρχίζουμε» και, γιατί όχι, με το «Το τελειώσαμε».

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

πρ. δημοτικός σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter