Εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες για τον άμεσο έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής από την Περιφέρεια Αττικής

001_11

Η Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, και κατόπιν του έκτακτου δελτίου της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας µε πρόβλεψη για ισχυρές βροχές και καταιγίδες για το τρέχον διήµερο (06-07.09.2016), έδωσε εντολή σε όλες τις Τεχνικές της Υπηρεσίες για τον καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της.

Παράλληλα εντολή δόθηκε για την πραγματοποίηση ελέγχων και προληπτικού καθαρισμού των ρεμάτων, όπου κρίνεται αναγκαίο, µε σκοπό την αποκατάσταση της φυσικής ροής τους. Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για τον προγραμματισμό και την εκτέλεση εργασιών των ενεργών εργολαβιών τους. Στο ίδιο πλαίσιο ζητήθηκε ο έλεγχος, η συντήρηση και η επιτάχυνση όλων των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας της σε περιοχές που θεωρούνται κατά προτεραιότητα επικίνδυνες για πρόκληση ζημιών από πλημμύρες, καθώς και σε περιοχές που έχουν πληγεί από πρόσφατες δασικές πυρκαγιές για την άμεση αποκατάσταση τυχόν δυσλειτουργιών τους.

Εξάλλου, σε επιφυλακή βρίσκεται η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Τέλος, η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους Δημάρχους της Αττικής να επιμεληθούν με τη σειρά τους τον καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής του οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητα τους.

http://www.patt.gov.gr/