“ΣΕΔΑΠ” Η Δημοτική αρχή με την στάση της αρνείται να σταθεί στους εργαζόμενους

20160923_142222-copy

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής βρίσκονται σε κατάληψη από το πρωί της Πέμπτης 22-9-2016 προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφου που εργαζόταν επί 7 χρόνια στο Δήμο με τους προσωρινούς πίνακες, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά και να αποσοβηθούν οι απολύσεις των υπολοίπων 14 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, που με το ίδιο καθεστώς υπηρετούν τις ανάγκες του Δήμου επίσης επί 7 χρόνια, μετά το πάγωμα των προσλήψεων, και αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Σημειώνεται δε, ότι στο “χορό” των απολύσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό) με την εισαγωγή τους στο Υπερταμείο.

 

Παρά τις διαβεβαιώσεις και την Απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο προ μηνών, κατόπιν αιτήματος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου,  ότι δεν θα προχωρήσει στις απολύσεις των εργαζομένων αυτών, και ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες  ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους, η Διοίκηση του Δήμου επέλεξε να ερμηνεύσει το νόμο σε βάρος των εργαζομένων και προχώρησε στην απόλυση της συγκεκριμένης εργαζόμενης, η οποία και ειδοποιήθηκε με απίστευτη κυνικότητα, τηλεφωνικώς την προηγούμενη ημέρα στις 9 η ώρα το βράδυ.

 

Αντί η Διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής να απαιτήσει τη Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις αλλά και τη πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού, προχωρά στην ανακύκλωση των εργαζομένων παίζοντας με το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων. Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουμε ότι εργάζονται επί 7 χρόνια τώρα.

 

Οι ενέργειες αυτές της Διοίκησης, έχουν και την αορίστως σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων οργάνων (υπουργείο) αφού, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος μετά από συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, ο δεύτερος δεν πήρε θέση ως προς τη συγκεκριμένη απόλυση παρέχοντας ωστόσο ένθερμες διαβεβαιώσεις για ταχεία επίλυση του θέματος των προσωρινών, με νομοθετική ρύθμιση στο εγγύς μέλλον. Οι ίδιες διαβεβαιώσεις δόθηκαν από το υπουργείο και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  με τους εργαζόμενους και τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού, χωρίς όμως κάποια επίσημη δέσμευση. Το παράδοξο είναι ότι όλοι τους “συμφωνούν” στο ότι, αφού πρώτα απολυθούν οι εργαζόμενοι αυτοί, τότε θα προχωρήσουν σε ενέργειες διασφάλισης του εργασιακού του δικαιώματος!!!

 

Στόχος τους είναι να τσακίσουν το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά και να την αντικαταστήσουν με ευέλικτες μορφές των 2μηνων και των 8μήνων, υποβαθμίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες των δήμων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Το Σωματείο εργαζομένων απαιτεί να παραμείνουν στη θέση τους οι εργαζόμενοι αυτοί, σε μόνιμες θέσεις, γιατί τους έχει ανάγκη ο Δήμος και να προχωρήσουν ταυτόχρονα οι προσλήψεις των εργαζομένων που βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό είναι τεράστιες και κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει.

 

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια! Για άλλη μια φορά θα πρέπει να παλέψουμε για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία. Στις σημερινές συνθήκες δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αμαχητί να χάνουν εργαζόμενοι τη δουλειά τους.

 

Επίσης η Δημοτική Αρχή φέρνοντας ως δικαιολογία την κατάληψη του δημαρχείου, αρνείται μολονότι δύναται,  να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο έχουν ζητήσει και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, παραβλέποντας ταυτοχρόνως τη διαβεβαίωση των εργαζομένων ότι θα παρέχουν όλες τις απαιτούμενες διευκολύνσεις προκειμένου να διεξαχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

            Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής απαιτούν την άμεση ανάκληση της Απόφασης απόλυσης, τη ταυτόχρονη Μονιμοποίηση της συναδέλφου αλλά και των υπολοίπων, και τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των δημοτών, φορέων, σωματείων στο δίκαιο αυτό αγώνα, με την παρουσία ΟΛΩΝ στο Δημαρχείο.

                                      Το Δ.Σ.