ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ανεξαιρέτως ΟΛΩΝ των Kοινωνικών Eπιδομάτων !!!

1779208_763392917070164_5654922456053328643_n
Κατάργηση ανεξαιρέτως όλων των κοινωνικών επιδομάτων μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος (Δεκέμβριος 2019), ταυτόχρονα με το ΕΚΑΣ, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν ειδικές ρυθμίσεις του τρίτου Μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα του «μνημονιακού τόξου», όπως τεκμηριώνει η ΕΝΥΠΕΚΚ και ο Καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος. Αυτό γιατί, η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εξοικονομήσει σε ετήσια βάση (2016-2019) μισή μονάδα του ΑΕΠ (δηλαδή 900 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο), εξοικονόμηση που θα προέλθει από τη σταδιακή κατάργηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων!«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, στη θέση των καταργουμένων κοινωνικών επιδομάτων, να θεσπίσει ως μοναδικό επίδομα το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (πρώην ΕΕΕ) από μικρό μέρος των χρημάτων που θα προκύψουν από τα καταργούμενα επιδόματα!», σχολιάζει ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος και προσθέτει:«Απώτερος στόχος δανειστών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η κατάργηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑ) μέχρι το 2019 και η αντικατάστασή του με την “Εθνική σύνταξη” με “ρήτρα εισοδήματος”!!».

Παραθέτουμε τη ρύθμιση του νόμου (ν. 4336/2015 σελ. 1023) που καταργεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 όλα ανεξαιρέτως τα κοινωνικά επιδόματα μέσω ετήσιας περικοπής ύψους 900 εκατ. ευρώ:

«Εκείνο που επιβάλλεται για να υπάρξει μια πιο δίκαιη κοινωνία, είναι να βελτιώσει η Ελλάδα τον σχεδιασμό του συστήματος της κοινωνικής πρόνοιάς της, ώστε να υπάρχει ένα γνήσιο δίχτυ κοινωνικής ασφαλείας το οποίο θα διοχετεύει με στοχοθετημένο τρόπο τους πενιχρούς πόρους σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Οι αρχές προτίθενται να κάνουν χρήση της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας από διεθνείς οργανισμούς για την επανεξέταση της κοινωνικής πρόνοιας και για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

i. Ως προαπαιτούμενο, η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να συμφωνήσει σχετικά με τους όρους αναφοράς και να δρομολογήσει συνολική επανεξέταση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων των παροχών τόσο σε μετρητά όσο και σε είδος, των φορολογικών πλεονεκτημάτων, των παροχών κοινωνικής ασφάλισης και άλλων κοινωνικών παροχών, σε ολόκληρο τον τομέα της γενικής κυβέρνησης, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τα πρώτα επιχειρησιακά αποτελέσματα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2015, με στόχο να προκύπτει εξοικονόμηση ύψους ½ τοις εκατό του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, η οποία θα αποτελέσει το υπόβαθρο για τον επανασχεδιασμό ενός στοχοθετημένου συστήματος πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένης της δημοσιονομικά ουδέτερης εθνικής εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ο συνολικός σχεδιασμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα πρέπει να συμφωνηθεί με τα θεσμικά όργανα.»

http://www.epoli.gr/