Περιφέρεια Αττικής: Ανάπτυξη; Next year… Λέει ο Γιάννης Σγουρός

sgouros-giannis1-deb

Δελτίο Τύπου σχετικό με την απορρόφηση πόρων από την Περιφέρεια Αττικής απέστειλε ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός. Ο κ. Σγουρός, μεταξύ άλλων, μιλάει για “χαρτομάνι ανακοινώσεων για το θεαθήναι” και “το δεύτερο χειρότερο ποσοστό απορρόφησης πόρων”.  Διαβάστε το και αν σας φαίνονται οικεία τα όσα αναφέρει, σύντομα θα σας επιβεβαιώσουμε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εξακολουθεί να κινείται η απορρόφηση πόρων για έργα και νέες δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, επισημαίνει ο Γιάννης Σγουρός, γεγονός που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην χειμαζόμενη τοπική οικονομία και απασχόληση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης του προϋπολογισμού, το γ’ τρίμηνο του 2016 (διάστημα Ιανουάριος έως Σεπτέμβριος ’16) η απορροφητικότητα ανήλθε μόλις στο 3,48 % επί των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων για έργα.

Ειδικότερα επί συνόλου εγγεγραμμένων πιστώσεων 383.513.328,48 € οι πληρωμές ανήλθαν στο ποσό των 13.350.657,77 €, που αποτελεί το δεύτερο χειρότερο ποσοστό απορρόφησης πόρων από συστάσεως του θεσμού της αιρετής περιφέρειας Αττικής, με το χειρότερο να είναι πέρσι πάλι επί διοίκησης Δούρου.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι η διοίκηση της Περιφέρειας, αν και παρέλαβε έναν οργανισμό εύρωστο, υγιή και λειτουργικό, αν και προεκλογικά και μετεκλογικά υποσχέθηκε πολλά σε πολλούς, αν και κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση για πλεόνασμα απραξίας, αν και προϋπολογιστικά φουσκώνει τα νούμερα, αδυνατεί εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες και στην προχειρότητα του σχεδιασμού της, να δημιουργήσει νέο έργο.

Εν τω μεταξύ, σε πρωτοφανή για τα δεδομένα της Περιφέρειας Αττικής ύψη έχουν συσσωρευτεί και οι απλήρωτες υποχρεώσεις, καθώς η διαφορά μεταξύ τιμολογημένων απαιτήσεων και πληρωμών έχει εκτιναχθεί στα 27 εκ. €. Ποτέ άλλοτε η Περιφέρεια Αττικής δεν χρωστούσε τόσα πολλά χρήματα σε τρίτους αν και τα λεφτά στην τράπεζα υπάρχουν.

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής καλά θα κάνει να σταματήσει το χαρτομάνι ανακοινώσεων για το θεαθήναι και να στρωθεί στη δουλειά, ώστε να υπάρξει πρόοδος στον τόπο και όφελος για τους συμπολίτες μας. Κάθε μέρα που περνά χωρίς αποτέλεσμα πληγώνει την τοπική οικονομία και ανάπτυξη» τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter