Σπύρος Παπασπύρος: Δημοτική Αρχή – Πολιτισμός: 10-0 (συντριβή)

%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b11

 

Σήμερα, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, συνεχίσθηκε ο “ακήρυχτος” (ή μήπως κηρυγμένος;;) πόλεμος μεταξύ της δημοτικής Αρχής και του Πολιτισμού στον Δήμο. Τον Πολιτισμό, εκπροσωπούσαν αντιπροσωπείες των Σπουδαστών και των Καθηγητών των Εργαστηρίων Τέχνης, προς τους οποίους συμπαρίσταντο όλες οι παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως.

Ήταν μια επεισοδιακή συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος διέκοπτε συνεχώς τους ομιλητές, προσπάθησε να στρέψει τους καθηγητές κατά των Σπουδαστών, άφηνε απαράδεκτα υπονοούμενα για παρόντες αλλά και απόντες και πολλά άλλα. Τελικώς, με τις ψήφους μόνον της συμπολιτεύσεως (Παπαμιχαήλ, Σερκεδάκης, Γυφτέας, Μανδηλάς, Λαγογιάννης, Μπονάρου, Βαλασιάδης) ψηφίσθηκαν τα παρακάτω (συνοπτικά):
1. Αύξηση στα δίδακτρα των μη κατοίκων-μη δημοτών Σπουδαστών.
2. Κατάργηση αριθμού εκπτωτικών κατηγοριών για όλους.
3. Μείωση εκπτώσεων σε όλες τις εκπτωτικές κατηγορίες που παρέμειναν (προστέθηκαν και άλλες 2 μετά από αίτημα).
4. Μείωση του ωρομισθίου των Καθηγητών, κατά 30% περίπου.


ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ.


Αναφερόμενοι στην μείωση του ωρομισθίου των Καθηγητών, η δημοτική Αρχή είπε τα εξής: Όποιος δεν συμφωνεί με το ωρομίσθιο, μπορεί να φύγει. Μια στάση, που δείχνει πολλά για τους σκοπούς της… Οι Καθηγητές, βιώνουν έναν πρωτόγνωρο εκβιασμό: Αν δεν συμφωνήσουν και φύγουν, χάνουν τα χρήματα των τριών προηγουμένων μηνών, αφού η δημοτική Αρχή δεν τους έχει υπογράψει συμβάσεις και εργάζονταν με “υποσχετική”. Αν παραμείνουν, για να μην χάσουν και τα χρήματα που τους οφείλουν (και είναι αρκετά), θα βγει η δημοτική Αρχή και θα ανακοινώσει ότι συμφώνησαν με το νέο ωρομίσθιο, άρα γιατί διαμαρτύρονται; Ομολογώ ότι “βγάζω το καπέλο” στους μακιαβελικούς χειρισμούς του δημάρχου και των στελεχών του. Που όμως δεν τους τιμούν καθόλου. Τέλος, λυπήθηκα ειλικρινά που ήλθα στην δυσάρεστη θέση να αντιπαρατεθώ πολιτικά, με το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρη Βαλασιάδη, που ανήκει στους Συμβούλους της δημοτικής Αρχής. το ήθος, την εμπειρία και τις γνώσεις του οποίου, τιμώ και εκτιμώ. Σήμερα όμως, οι θέσεις του με ξένισαν.

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter