Κατάθεση ψυχής και ένα γιατί από την Πρόεδρο Ερ.Τέχνης την κ. Μπελεχρή για την φυγή των καθηγητών

IMG_0058-copy

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Των Εργαστηριών Τέχνης Αγίας Παρασκευής απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους μας Δημήτρη Νικολαϊδη, Γενοβέφα Ζάγγα, Αναστασία Μανιουδάκη και Μαρουσώ Λαουράκη οι οποίοι εργάστηκαν ώστε τα Εργαστήρια να γίνουν ένα κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργικότητας και μετά από πολυετή διδασκαλία αποχωρούν.
H αναγνωρισιμότητά τους ήταν μεγάλη αφού συγκέντρωναν γύρω τους κάθε χρόνο και περισσότερους σπουδαστές. Φέτος (2016-2017) είχαν 130 σπουδαστές.
Λίγα λόγια για αυτούς…
Ο Δημήτρης Νικολαϊδης, κοσμηματοποιός, δίδαξε στο τμήμα ενηλίκων των εργαστηρίων για πάνω από 20 χρόνια, δίδαξε με πάθος και εισήγαγε τους σπουδαστές στον κόσμο του κοσμήματος, των μικρών τρισδιάστατων μορφών, μικρά γλυπτά / κοσμήματα.
Η Γενοβέφα Ζάγγα, ηθοποιός, δίδαξε στα εργαστήρια πάνω από πέντε χρόνια θεατρικό παιχνίδι στα παιδικά τμήματα αλλά και υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στα τμήματα ενηλίκων μαθαίνοντας στους σπουδαστές της πώς να εκφράζουν το συναίσθημα και τη φαντασία τους μέσω της αναπνοής, του λόγου και της κίνησης.
Η Αναστασία Μανιουδάκη, Ιστορικός Τέχνης, (με σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στο School of History, Art History and Philosophy του Πανεπιστημίου τουSussex (Brighton) στη Βρετανία) δίδαξε στους σπουδαστές της θεωρία της τέχνης εισάγοντάς τους στο θαυμαστό κόσμο της τέχνης, ήταν στα εργαστήρια Τέχνης 3 χρόνια.
Η Μαρουσώ Λαουράκη, εικαστικός-ζωγράφος (με σπουδές στην Ανωτ. Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, τμ. Ζωγραφικής με δασκάλους τον Δ. Μυτάρα και τον Π. Τέτση), δίδαξε στα εργαστήρια 21 χρόνια ξεκινώντας από τα παιδικά τμήματα και στη συνεχεία στα τμήματα των ενηλίκων το πάθος της για τη Ζωγραφική προσπάθησε και το μετέδωσε και στους σπουδαστές της
Καλή συνέχεια….

Εμείς ως Σύλλογος συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες στα Εργαστήρια, συνεχίζουμε να προσπαθούμε πέρα από οποιοδήποτε εμπόδιο να αγαπούμε την Τέχνη και τον Πολιτισμό και να δημιουργούμε, και κυρίως συνεχίζουμε να προσπαθούμε αλλά και οφείλουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις όσους συμμετέχουν και είναι αρωγοί σε αυτό.
Γι’ αυτό ο Σύλλογος Σπουδαστών Εργαστηριών Τέχνης Αγίας Παρασκευής εκφράζει ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ στους καθηγητές που συνεχίζουν παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και εις πείσμα της ιδιώτευσης που κυριαρχεί στην κοινωνία μας να προσφέρουν το διδακτικό τους έργο και το χρόνο και τον μόχθο τους, την αγάπη, το καλλιτεχνικό και διδακτικό πάθος τους προς τους σπουδαστές τους για να τους μυήσουν στη μυστική ατμόσφαιρα της τέχνης ώστε τα Εργαστήρια να γίνουν ένας πραγματικός πυρήνας συλλογικότητας, και δημιουργικότητας. Άλλωστε η σχέση και ο δεσμός δασκάλου–μαθητή ήταν και παραμένει το βασικό συστατικό των εργαστηρίων και ένας από τους βασικούς λόγους παρουσίας και μετοχής παλαιών και νέων σπουδαστών.
Ευχόμαστε καλή δύναμη και δημιουργική συνέχεια….

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών
Μπελεχρή Κυριάκου Νικολέτα
Αντιπρόεδρος : Κωφοπουλος Γεώργιος
Γραμματέας Ανανιάδης Γεώργιος
Ταμίας Ζιώγος Κωνσταντίνος
Β. Ταμία Ιωαννίδου Σοφία
Μέλη Αλβέρτου Αννα
Παπαλος Χρήστος