Στην κοπή της Βασιλόπιτας του Αη-Γιάννη συνεχίστηκαν τα προβλήματα και οι υποσχέσεις (video)

Εικόνα1 copy

 

Με την παρουσία μελών, φίλων και δημοτικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τον Εξωραϊστικό  Σύλλογο του Αγίου Ιωάννη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής και την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Κωνσταντίνος Σαρρής και συμμετείχε γυναικεία χορωδία που έψαλε τα κάλαντα.

IMG_9062 copy

Ο ακούραστος πρόεδρος κ. Παναγιώτης Βαβουγυιός  μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καλωσόρισαν τους παρεβρισκόμενους και τους κέρασαν βασιλόπιτες, γλυκά και αναψυκτικά.

Ο κ. Πρόεδρος στην ομιλία του χαρακτήρισε την περιοχή του Αη-Γιάννη εγκαταλειμμένη και ζήτησε από το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο να αναπτύξει τα σχέδια που έχει γι’ αυτήν. Αναφέρθηκε για μια ακόμα χρονιά στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία, όπως την κατάσταση στην πλατεία που έχει γίνει «άντρο ναρκωτικών» με τη συγκέντρωση παραβατικών στοιχείων και το πρόβλημα με τις καφετέριες και τη ηχορύπανση και ενώ ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί την ανάπλαση της πλατείας το μόνο που έκανε ήταν να φυτέψει 3 δεντράκια. Αναφέρθηκε επίσης στην διαμπερή κυκλοφορία, στην αραιή συγκοινωνία, στην κακή κατάσταση των πεζοδρομίων και τη στάθμευση πάνω σε αυτά οχημάτων, στην άθλια κατάσταση του κολυμβητηρίου «χαβούζα» όπως το χαρακτήρισε, στο κοιμητήριο και το ναΐσκο που δεν κατασκευάστηκε ακόμα σε αυτό, στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων των οδών Αιγαίου Πελάγους και Ειρήνης και στην ανεπάρκεια των κάδων για την ποσότητα των σκουπιδιών που υπάρχει.

Έδωσε συγχαρητήρια στην Υπηρεσία Καθαριότητας για την υποδειγματική καθαριότητα του Δήμου. Ενημέρωσε ότι στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Ιωάννου 73, στεγάζεται προσωρινά παράρτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διαβητικών για εξυπηρέτηση των διαβητικών ατόμων. Τέλος ζήτησε ενημέρωση για την υπόθεση του Δημαρχείου και για τα ακίνητα που αποτελούν περιουσία του Δήμου, το Γιαβάσειο και το Ασημακοπούλειο.

Ευχήθηκε υγεία, αγάπη, ευημερία και να σταματήσει αυτός ο κατήφορος που έχει πάρει η χώρα προς τον γκρεμνό.

Ομιλία προέδρου κ. Βαβουγυιού


IMG_9043 copy

Στη συνέχεια σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου

  • Το Δημαρχείο θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2017 από την Περιφέρεια και το 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή του.
  • Θα μπουν βυθιζόμενοι κάδοι σε δύο σημεία της πλατείας του Αη Γιάννη.
  • Θα ξεκινήσουν δύο έργα καθημερινότητας, το ένα είναι ασφαλτοτάπητες (γύρω στον Απρίλη) με τμηματική αποκατάσταση δρόμων και όχι εξολοκλήρου και το έτερο είναι αποκατάσταση τμημάτων πεζοδρομίων.
  • Μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2017 θα δημοπρατηθεί η δεύτερη πεζογέφυρα (αυτή που θα ολοκληρώνονταν στις 31/12/2015 σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του Δημάρχου)
  • Στο τέλος του 2017 θα δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής του Ναού μέσα στο Κοιμητήριο.
  • Τελειώνοντας το 2017 με τις μελέτες θεωρεί ότι το 2018 θα υπάρξει χρηματοδότηση για το κολυμβητήριο. Όσο αφορά το τμήμα που οι περίοικοι ζητάνε να δημιουργηθεί πάρκο, θα ολοκληρωθεί σύντομα η περίφραξη μπροστά και θα υπάρξει ολόκληρο έργο που πρέπει να προκηρυχθεί.
  • Για την πλατεία του Αη – Γιάννη εκπονείται μελέτη ανάπλασης και μέχρι το καλοκαίρι η πλατεία θα είναι εργοτάξιο στη βάση έργων. Ένα ακόμα έργο που θα δημοπρατηθεί.
  • Εντός του 2017 θα έχει πεζοδρομηθεί το κομμάτι της Γιαβάση στη κεντρική πλατεία.
  • Η οδός Αιγαίου Πελάγους θα πάρει χρηματοδότηση και θα αναπλαστεί μέσα στο 2018.

Στο κομμάτι της βασιλόπιτας που έκοψε ο Δήμαρχος βρέθηκε το φλουρί, για να ακουστεί από το ακροατήριο η ευχή να είναι τυχερό ώστε να πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος τουλάχιστον τα μισά από τα «θα» που εξήγγειλε.

IMG_9142 copy

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς χαριτολογώντας δήλωσε ότι αν πραγματοποιήσει όλα αυτά τα έργα ο Δήμαρχος, δεν υπάρχει λόγος οι υπόλοιποι να κατέβουν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, παρά να ζητήσουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Σταθόπουλου! Στη συνέχεια διάβασε ένα κείμενο που είχε δημοσιεύσει ο κ. Σταθόπουλος παλαιότερα το 2008 για τον τότε Δήμαρχο κ. Γιαννακόπουλο και το οποίο περιγράφει απολύτως την κατάσταση που επικρατεί τώρα και ταιριάζουν «κουτί» στον κ. Σταθόπουλο (αναλυτικά το κείμενο στο video). Θέλοντας να είναι πραγματιστής, να μην τάζει και να είναι ειλικρινής δήλωσε ότι το κολυμβητήριο πρέπει να γίνει στα Πευκάκια και εκεί να γίνει πολιτιστικός χώρος και πάρκο. Τόνισε ότι όλα αυτά τα εκατομμύρια ευρώ που υπόσχεται ο Δήμαρχος για κατασκευές στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, των Πευκακίων και όλης της πόλης τα οποία θα χρηματοδοτήσει η Περιφερειάρχης κ. Δούρου, είναι «παραμύθια» και πως η Περιφέρεια δεν έχει τα χρήματα. Επισήμανε ότι παρόλη την πείρα του κ. Σταθόπουλου αφού υπήρξε για πολλά χρόνια αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα είναι στα δυόμιση χρόνια της θητείας του δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Όσον αφορά το Γιαβάσειο κληροδότημα ενημέρωσε ότι η Δημοτική αρχή το έχει προς πώληση και τόνισε ότι «δεν πουλάς χρυσό σε εποχή που έχει αξία χαλκού»!

Γνωστοποίησε στους παρεβρισκόμενους ότι για να γίνει η ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους απαιτούνται περίπου 1,5 εκ. € και για να γίνει με ιδίους πόρους χρειάζονται οι εξής προϋποθέσεις: αφού γίνει η μελέτη (6-8 μήνες) πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι να φτιάξουν το πεζοδρόμιό τους σε 6 μήνες, όπως ορίζει ο νόμος δηλαδή, διαφορετικά θα το φτιάξει ο Δήμος και θα χρεωθεί στους κατοίκους.

Ομιλία π.Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά

.Ομιλία π.Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά & π.Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου

IMG_9158 copy

Με ευχαριστίες προς το Σύλλογο ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και συνέχισε μιλώντας για μια ελπίδα κυβερνητική που περιμέναμε και δεν ήρθε, που διέψευσε σχεδόν τους πάντες, πλέον η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς και άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί στην πλευρά της Αριστεράς να ντρέπονται να πουν τον όρο «Αριστερά». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οικονομικά της Περιφέρειας που ενώ παρέλαβαν 400εκ. € από τον κ. Σγουρό, πρόχειρα την τελευταία στιγμή εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό 1,5εκ.€. Έτσι εγγράφηκε και το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, αλλά είναι θέμα αγώνος δρόμου για το ποιος θα προλάβει να πάρει χρήματα. Μίλησε την επιθυμία όλων να κατασκευαστεί το Δημαρχείο, για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που υλοποιήθηκε επί των ημερών του, αλλά επανέλαβε ότι πρέπει να τρέξουμε, να έχουμε κόσμο να βοηθήσει στα Περιφερειακά συμβούλια και μακάρι να το πετύχουμε.

Ανέφερε ότι στο πρ. στρατόπεδο Σπυρούδη δεν έχει γίνει τίποτα παραπάνω, τον αγώνα που έδωσαν οι Σύλλογοι και οι αντιπολιτεύσεις για να μην σταματήσει η διέλευση του λεωφορείου Β5 μέσα από την πόλη και όχι ο Δήμος, για τις γραμμές 406 και 407 που ξεκίνησαν επί Δημαρχίας του, αλλά τώρα πλέον δεν υπάρχουν λεωφορεία και προσωπικό για συχνότερα δρομολόγια γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Τρίτος χρόνος για το Δήμαρχο και δεν έγινε καμία ανάπλαση πεζοδρομίων παρόλο που υπάρχει έτοιμη μελέτη στο Δήμο. Υπήρχε ο πιο όμορφος κινηματογράφος με έργα στο επίπεδο της Αγ. Παρασκευής και «πήγαμε στα μπετά» με ταινίες για σινεφίλ. Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν έχει ένα όραμα να κυνηγήσει και να το επιτύχει πέρα από τις δράσεις καθημερινότητας που έτσι κι αλλιώς γίνονται πάντα και δεν επιθυμεί συνεργασία με τις παρατάξεις. Έκρινε προτιμότερο αντί της δεύτερης πεζογέφυρας (που δεν θα είναι τόσο χρήσιμη)  την  υπογειοποίηση της Λ. Μεσογείων που θα ενώσει την πόλη, τη χρονική μάλιστα στιγμή που έχουμε να πιέσουμε ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρεια και ο Δήμαρχος διαφωνεί. Και ρώτησε τον κ. Σταθόπουλο αν είναι ικανοποιημένος με την παρουσία του των τριών χρόνων και αν υπάρχει ένα έργο αντάξιο του Κοντοπεύκου, της Αγίου Ιωάννου, γενικά ενός μεγάλου έργου. Για το κολυμβητήριο ανέφερε πάλι το σχεδιασμό της παράταξής του για την κατασκευή από κοινού με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού στον λόφο Τσακού.

.Ομιλία Ανδρέα Γκιζιώτη & Αλέξανδρου Μουστόγιανη

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αντρέας Γκιζιώτης ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία, προσωπική προκοπή, προσωπικό αγώνα για τον επιούσιο και συλλογικούς αγώνες για τη ζωή μας.

Αναρωτήθηκε μήπως οι σύλλογοι να κάνουν ένα βήμα πιο μπροστά και να βάλουν ζητήματα πιο οργανωμένα και πιο πιεστικά προς τις Διοικήσεις και τις κυβερνήσεις. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ, είπε, πηγαίνουν σε μεγάλα έργα, όπως οι μεγάλες κεντρικές οδικές αρτηρίες και όχι εκεί που έχει ανάγκη ο απλός πολίτης, ο οποίος πληρώνει διόδια για να πάει στο χωριό του. Ανέφερε πως από το μικρό Τεχνικό πρόγραμμα υλοποιείται ένα πολύ μικρό ποσοστό της τάξης του 2% στο εξάμηνο και συνολικά πέρυσι 13%. Πρέπει μια Δημοτική Αρχή να βάλει στόχους και να αποφασίσει τι θα διεκδικήσει. Υπάρχουν και διεκδικήσεις που δεν απαιτούνται χρήματα, όπως ο χώρος του Υπουργείου Γεωργίας που μπορούμε να τον διεκδικήσουμε και να τον κάνουμε δημοτικό χώρο για όλο τον κόσμο. Η νυν Δημοτική Αρχή απογοήτευσε όμως γιατί δεν μπορεί να συσπειρώσει ούτε τη δημοτική της παράταξη πόσο μάλλον να συσπειρώσει το δημοτικό συμβούλιο σε στόχους.

Έκλεισε τη ομιλία του λέγοντας πως αν υπάρχει η διάθεση από κατοίκους, συλλόγους και πολιτικό προσωπικό να μπουν μπροστά ζητήματα και να τα παλέψουμε από κοινού κρατώντας και τις ιδεολογικές μας αναφορές και τις προσωπικές μας κριτικές και τις απόψεις μας για το πώς μπορεί να γίνει οτιδήποτε.

IMG_9174 copy

Και τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Μια γενιά μπροστά» κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης ξεκίνησε μιλώντας για την ανάπλαση της πλατείας του Αη-Γιάννη η οποία σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, είναι η Νο 3 πλατεία σε επισκεψιμότητα από άλλες περιοχές, αλλά είναι και επικίνδυνο να περάσεις από την πλατεία πια. Οι καφετέριες της πλατείας σαφώς πρέπει να τηρούν τους νόμους, αλλά και αυτοί οι επιχειρηματίες μοχθούν καθημερινά και απασχολούν εργατικό δυναμικό της πόλης. Από το Δήμαρχο, είπε ο κ. Μουστόγιαννης, και φέτος ακούσαμε εξαγγελίες ενώ περίμενε ότι φέτος θα ακούσει ότι κάποια έργα ολοκληρώθηκαν. Αναφέρθηκε και στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος Da Vinci στην οδό Αγ. Ιωάννου και ευχήθηκε να μην ζήσουμε κι εκεί ένα χώρο που θα γίνει σαν το κολυμβητήριο, εστία μόλυνσης, ένας χώρος άδειος που θα ωθήσει τον κόσμο και τους επιχειρηματίες να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να φύγουν, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε οφέλη και έσοδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Τσιαμπάς, Ε. Καψοκεφάλου, Δ. Λέκκας, Ν. Παπασταθάκης, Γ. Μυλωνάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων κ. Σ. Μπακογιάννης, ο πρόεδρος των Εφέδρων Αξ/κων κ. Θ. Μπριάνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Αγ. Παρασκευής Μ. Φιλιππίδης, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Β. Τσαγκάρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Αγ. Αναργύρων Γ. Αρβανιτάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Γ. Νεκταρίδης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τσακού κ. Τ. Μίχας και ο πρώην Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Α. Αναστασίου.

Το aparaskevi-images.gr για άλλη μια φορά ήταν το μοναδικό site που παραβρέθηκε και κάλυψε την εκδήλωση και ευχαριστεί τον πρόεδρο κ. Βαβουγυιό για την εκφώνηση και την παρουσίαση της ιστοσελίδας μας.

(Θα ακολουθήσουν σύντομα τα βίντεο με τις ομιλίες των υπολοίπων επικεφαλής)

IMG_9091 copy

IMG_9069 copy

IMG_9033 copy

IMG_9107 copy

IMG_9120 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter