Χαρούμενη, με πολλές υποσχέσεις η κοπή της Βασιλόπιτας των Πευκακίων

IMG_9809 copy

Και φέτος τα σημαντικά προβλήματα της περιοχής των Πευκακίων απασχόλησαν όσους παραβρέθηκαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πευκακίων «Η Αναγέννηση», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του 9ου Δημοτικού, την Κυριακή 12/2/2017.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων. Ο π. Σταύρος  αναφέρθηκε στο ότι σύντομα αποπερατώνεται ο ναός, στην ανάγκη διαμόρφωσης της πλατείας του ναού και απευθυνόμενος στο Δήμαρχο ανέφερε ότι οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές επιχορηγούσαν το ναό, για να εισπράξει την απάντηση από το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο, μεταξύ σοβαρού και αστείου, «είστε πλούσιοι εσείς».

Ευχές έδωσαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο πρώην Δήμαρχος κ. Β. Ζορμπάς, εκ μέρους του κ. Γιαννακόπουλου που ήταν ασθενής ευχήθηκε ο κ. Κ. Κρητικίδης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Α. Γκιζιώτης, ο επικεφαλής της «Μιας γενιάς μπροστά» κ. Α. Μουστόγιαννης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων κ. Γ. Αρβανιτάκης.

IMG_9884 copyΚατόπιν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέφανος Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα φλέγοντα θέματα των Πευκακίων, θέλοντας όμως, όπως είπε, αυτή η εκδήλωση να είναι χαρούμενη χωρίς σκληρή κριτική προς οποιονδήποτε, εξάλλου τα προβλήματα εκτενώς συζητήθηκαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μάχιμο σύλλογο που κατάφερε να επιβιώσει στις δύσκολες συγκυρίες της εποχής. Ανέφερε πως σε συνάντηση του Δ.Σ. με την αντιδήμαρχο Τ.Υ. κ. Πετσατώδη εκείνη δεσμεύτηκε ότι το β΄ εξάμηνο του 2017 θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον νέο βρεφονηπιακό σταθμό της οδού Αγίου Βασιλείου, επίσης μέσα στο 2017 θα κατασκευαστεί η παιδική χαρά στην Αισώπου και ότι τον Ιούλιο του 2017 θα γίνει η δημοπράτηση για τη διαμόρφωση της πλατείας Ηλιάκη δίπλα στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων.

Αναφέρθηκε στο επιχορηγούμενο από την Περιφέρεια έργο της διάνοιξης 22 τμημάτων οδών των Πευκακίων και την ανακατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στο 9ο Δημοτικό σχολείο. Επίσης αναφορά έγινε στο αθλητικό κέντρο, στην κυκλοφοριακή μελέτη, σε πεζοδρόμηση οδών, οδοσημάνσεις κοντά σε σχολεία και παιδικές χαρές, στην κατασκευή της  παιδικής χαράς της Ησιόδου και στην κατασκευή του 6ου Γυμνάσιου στην οδό Αγελάου. Σχετικά με την καθαριότητα, σε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Σιδέρη, ζητήθηκε να γίνει μια χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων και προγραμματισμός στο πέρασμα της σκούπας μια φορά την εβδομάδα. Όσον αφορά το αμαξοστάσιο της οδού Παναγούλη η ενημέρωση που είχε ήταν ότι γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί στη γέφυρα του Σταυρού σε κάποιο οικόπεδο στη Λ. Λαυρίου μαζί με το πράσινο σημείο (Green point).

IMG_9861 copy

Στα προγραμματισμένα έργα της Διοίκησης για την περιοχή αναφέρθηκαν τόσο ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος όσο και η αντιδήμαρχος κ. Πετσατώδη. Από όσα αναλυτικά είπαν θα μείνουμε στα σημαντικότερα. Ο κ. Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα θέματα είναι δρομολογημένα, στους χρόνους υπάρχει ασυνέπεια λόγω της γραφειοκρατίας του δημοσίου.

  • Βρεφονηπιακός σταθμός, χρειάζεται να γίνουν ακόμα κάποιες βελτιώσεις, μένουν κάποιες λεπτομέρειες και υπογραφές για να δημοπρατηθεί.
  • Η παιδική χαρά Ερμού και Αισώπου θα γίνει εντός του 2017
  • Η διάνοιξη των τμημάτων 22 οδών θα ψηφιστεί από το Δ.Σ., θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση και θα δημοπρατηθεί.
  • Το γήπεδο 5Χ5 του 9ου Δημοτικού δημοπρατείται σύντομα με χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α., πιθανόν να ανακατασκευαστεί και πριν το καλοκαίρι.
  • Αγωγοί ομβρίων, ζήτημα μικρού χρονικού διαστήματος να ξεκινήσουν.
  • Η νέα πεζογέφυρα έχει πλέον προοπτική Μάρτιο με Απρίλιο του 2017, παρά τις υποσχέσεις που υπήρχαν για το 2016.
  • Ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε ότι δεν βρήκε ανταπόκριση η πρότασή του να δημιουργηθεί πάρκο σκύλων σε τμήμα του αθλητικού κέντρου. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτό δεν το επιτρέπει ο χαρακτηρισμός του χώρου.
  • Πλατεία Ηλιάκη μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2017 θα αντιμετωπιστεί σχεδιαστικά ένα θέμα που προέκυψε ώστε να είναι έτοιμη όταν θα είναι έτοιμος και ο ναός.
  • Η πλατεία Ελύτη θα μπει σε επόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα
  • Μεταφορά αμαξοστασίου & πράσινο σημείο, 2 Μαρτίου ολοκληρώνεται η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη αγορά χώρου. Πιθανόν αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα να δοθεί παράταση για την ανεύρεση κατάλληλου χώρου.
  • Κυκλοφοριακή μελέτη, μόνο δύο πεζοδρομήσεις υπάρχουν στην υπάρχουσα μελέτη, ο Δήμος θα προχωρήσει σε ένα σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας, σε ένα επαναστατικό σχέδιο όπως είπε η κ. Πετσατώδη, με χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο.
  • Η κ. Πετσατώδη δεσμεύτηκε άμεσα να τοποθετηθεί οδοσήμανση.
  • Αθλητικό κέντρο και Σ.Υ.Δ. (Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), πάνε πακέτο. Θα προωθηθούν για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια. Το ΣΥΔ θα πρέπει να είναι ανοιχτή δομή, να έχει κοινωφελείς υποδομές που θα αφορούν και όλη τη γειτονιά ταυτόχρονα, βοηθώντας και τους ανθρώπους που θα φιλοξενούνται. Η Περιφέρεια ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα αθλητικό κέντρο που να μπορεί να φιλοξενεί όλων των ειδών τους ανθρώπους, με όλα τα κινητικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Υπάρχει προμελέτη στην Περιφέρεια.

IMG_9829 copy

Αν και η δική του θητεία ήταν μικρή, είπε ο κ. Ζορμπάς, άφησε στα Πευκάκια τον παιδικό σταθμό, τη γέφυρα Γελαδάκη, τη μελέτη για τον νέο παιδικό σταθμό έτοιμη, κατατεθειμένη στην Περιφέρεια η οποία τώρα επί 2,5 χρόνια παραμένει στάσιμη. Είναι απορίας άξιο! Τα έργα δεν προχωράνε παρόλο που υπάρχουν έτοιμες μελέτες γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, παρά τις ευχές όλων για υλοποίησή τους. Ο Δήμαρχος υπόσχεται ότι θα φτιάξει τα όμβρια, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα, όταν μάλιστα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το έργο έχει μέσα μόνο 1.000,00€. Μίλησε για ελλειμματικό προϋπολογισμό του Δήμου στα έτη 2015 και 2016 και προέβλεψε ελλειμματικό και το 2017. Σκοπός της Διοίκησης Σταθόπουλου είναι, είπε, στις επόμενες εκλογές να δηλώσει ότι τα έχει δρομολογήσει όλα και να ζητήσει εκ νέου την ψήφο των δημοτών για να συνεχίσει δήθεν τα έργα. Ο κ. Σταθόπουλος που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαντλήσει το 60% της θητείας του, χωρίς να παρουσιάσει ούτε ένα έργο και μάλιστα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Περιφέρεια ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε στο Δήμο ούτε 1€. Δεν υπάρχει περίπτωση τόνισε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια τα έργα των 60.000.000€ που έχουν εξαγγελθεί στην Αγία Παρασκευή.

IMG_9841 copy

Όπως προαναφέραμε την «Συμμαχία Ευθύνης» εκπροσώπησε ο κ. Κρητικίδης ο οποίος δήλωσε ότι ο Βασίλης Ζορμπάς είναι πάντα υπερβολικός, όχι όμως αυτή τη φορά. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 είναι ακριβώς αντιγραφή αυτού του 2015 και του 2017, αντιγραφή του 2016. Όσον αφορά τα όμβρια θα πρέπει να υπάρχει η μελέτη απορροής των ομβρίων, η οποία εγκρίθηκε μετά από αγώνες μαζί με τον αείμνηστο Μ. Μιχαηλίδη. Οι χρόνοι τρέχουν και πέρασαν ήδη 2,5 χρόνια χωρίς να έχει δρομολογηθεί ένα μεγάλο έργο που να μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να περιμένουμε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για τα Πευκάκια, αλλά να αξιοποιηθούν και οι ίδιοι πόροι. Υπάρχουν οι εισφορές σε γη και χρήμα που δίνουν οι κάτοικοι στα Πευκάκια και πρέπει να τους ανταποδοθούν κάποια στιγμή. Η περιοχή έχει προοπτικές, όμως κάποια πράγματα έμειναν ακριβώς όπως τα άφησε η Διοίκηση Γιαννακόπουλου. Αναφερόμενος στην πρόεδρο κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι ήταν λίγο ελαστικός προς τη Διοίκηση στην ομιλία του, μίλησε και απάντησε και για λογαριασμό της. Δήλωσε τέλος τη συμπαράσταση της παράταξης στα Πευκάκια.

IMG_9851 copy

Στις Βρυξέλες συζητείται το 4ο μνημόνιο το οποίο προβλέπει και μείωση των κοινωνικών δαπανών ανέφερε ο κ. Γκιζιώτης. Δηλαδή μείωση των χρημάτων που δίνονται στην αυτοδιοίκηση και ήδη η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους Δήμους να έχει την ευχέρεια να πάρει  χρήματά από τα αποθεματικά τους σε περίπτωση ανάγκης. Μίλησε για πολύ μικρό ποσοστό εκτέλεσης του περσινού Τεχνικού Προγράμματος και ακόμα μικρότερο το αναμενόμενο φετινό. Η δημοτική Αρχή πρέπει να κινητοποιήσει τους συλλόγους και να βρει τις λύσεις που υπάρχουν. Και έκλεισε λέγοντας ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και όσο οι δημοτικές παρατάξεις και ιδίως η Διοίκηση ακολουθούν συμβιβαστική πολιτική και δεν ανοίγουν τα ζητήματα, η πόλη θα πηγαίνει πίσω ανεπίστρεπτα.

IMG_9857 copy

Ο κ. Μουστόγιαννης τόνισε ότι θα πρέπει οι πολιτικοί να μιλούν αληθινά στον κόσμο, να του λένε πράγματα κατανοητά για να μην τον απομακρύνουν από τα κοινά. Επίσης ζήτησε από το Δήμαρχο να μην συνεχίσει να παρουσιάζει τις καθημερινές εργασίες ως κάποιο σημαντικό έργο.

IMG_9862 copyΟ τυχερός φέτος ήταν ο κ. Μουστόγιαννης που βρήκε το φλουρί στο κομμάτι της Βασιλόπιτας που έκοψε.

Η κ. Πετσατώδη ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί μια δημόσια συνεδρίαση-εκδήλωση για το κολυμβητήριο προς ενημέρωση των δημοτών.

Με την παρουσία τους τίμησαν το Σύλλογο εκτός των προαναφερθέντων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γ. Σιδέρης, οι πρόεδροι των ΠΑΙΣΔΑΠ και ΠΑΟΔΑΠ, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ.  Τσιαμπάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τσακού κ. Β. Σαββίδης και ο αντιπρόεδρος κ. Τ. Μίχας και ο  πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ κ. Β. Τσαγκάρης.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε την ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr για την παρουσία της εκεί και τόνισε ότι είναι η μοναδική σελίδα που παραβρίσκεται πάντα και καλύπτει τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

IMG_9933 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter