Σημαντική πρωτοβουλία τριών παρατάξεων – Συνάντηση με το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού για το κολυμβητήριο

Κοινή πρωτοβουλία των δημοτικών παρατάξεων για το Κολυμβητήριο

xolargos sinantisi kolimvitirio 16923914_10212604274610073_1203667602_n

Μετά την επιφανειακή εκδήλωση, που διοργάνωσε η δημοτική Αρχή, για το Κολυμβητήριο, με πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το δήμαρχο Χολαργού-Παπάγου Ηλία Αποστολόπουλο, στις 21 Φεβρουαρίου 2017.

Στη συνάντηση με το δήμαρχο, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χολαργού-Παπάγου, συμμετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» Βασίλης Ζορμπάς, «Συμμαχία Ευθύνης» Βασίλης Γιαννακόπουλος, «Μια γενιά μπροστά» Αλέξανδρος Μουστόγιαννης καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων Τσακού Βασίλης Σαββίδης και το μέλος του ιδίου Συλλόγου Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος. Να σημειωθεί, ότι είχε κληθεί να συμμετάσχει και ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, αλλά αρνήθηκε.

Οι δημοτικές παρατάξεις, έλαβαν την πρωτοβουλία αυτή με τα εξής δεδομένα:

-Ότι η δημοτική Αρχή, δέσμια κάποιων υποσχέσεων που έχει δώσει στο παρελθόν, επιμένει σε μια κατεύθυνση για το Κολυμβητήριο που δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου.

-Ότι οι μέχρι σήμερα κινήσεις της στο θέμα αυτό, είναι αποσπασματικές, επιφανειακές, χωρίς ιεράρχηση και για επικοινωνιακούς λόγους.

-Ότι ξεκινά από το τέλος και όχι από την αρχή, αφού παρουσιάζει πρώτα μελέτη βιωσιμότητας χωρίς να έχει εξασφαλίσει πόρους (εκτός από κάποιες ανέξοδες υποσχέσεις).

-Ότι επί δυόμισι χρόνια δεν έχει ξεκινήσει κάποιο έργο μακράς πνοής στην πόλη ούτε καν έχει προγραμματίσει κάτι τέτοιο.

-Ότι η περίοδος που διανύουμε, δεν ενδείκνυται για πανάκριβους πειραματισμούς χωρίς βέβαιο αποτέλεσμα.

-Ότι πλέον, οι διαδημοτικές συνεργασίες αποκομίζουν για όλους μεγαλύτερα οφέλη με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Ενόψει του γεγονότος ότι ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση καθώς και το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή σύγχρονου Κολυμβητηρίου, στα σύνορά του με την Αγία Παρασκευή (νότια του Λόφου Τσακού), εκτός κατοικημένης περιοχής, οι δε σχετικές μελέτες ολοκληρώνονται σύντομα,  αναπτύχθηκαν  στο δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο οι εξής, συμφέρουσες για όλους και από κάθε άποψη, προτάσεις:

-Η κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου Χολαργού-Παπάγου, να γίνει από κοινού με το δήμο Αγίας Παρασκευής. Η χρήση του να γίνεται από τους δημότες και κατοίκους των δύο όμορων Δήμων, τα δε λειτουργικά του έξοδα και τα πιθανά έσοδά του να βαρύνουν ή να ωφελούν και τους δύο Δήμους.

-Να αναλάβουν οι δύο Δήμοι από κοινού, την ανάπλαση και συνδιαχείριση το Λόφου Τσακού, με πολλαπλό όφελος και για τους δύο.

Ο δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου, αναγνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας διαδημοτικής συνεργασίας, αποδέχθηκε και τις δυο προτάσεις μας.

Καλούμε το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο, να αντιληφθεί και αυτός τα οφέλη που θα προκύψουν για το Δήμο μας, εάν οι ρεαλιστικές και εφικτές παραπάνω προτάσεις μας υλοποιηθούν. Του προτείνουμε να συγκαλέσει  το Δημοτικό Συμβούλιο το ταχύτερο δυνατόν, για διεξοδική συζήτηση και λήψη απόφασης.

Βασίλης Ζορμπάς                                                             Βασίλης Γιαννακόπουλος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης                                  Επικεφαλής δημοτικής παράταξης

«Αγία Παρασκευή η πόλη μας”                                         «Συμμαχία Ευθύνης»

πρ. δήμαρχος                                                                         πρ. δήμαρχος

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης

«Μια γενιά μπροστά»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter