Δεν «ανακαλύψατε τον τροχό» κ. Σταθόπουλε

17078107_425979811074205_1163829073_n

Δεν θα αναγκαζόμασταν να εκδώσουμε ανακοίνωση για τέτοια θέματα, αν η δημοτική Αρχή δεν ψευδόταν ως συνήθως και δεν προσπαθούσε με δόλιο τρόπο να καλύψει την ανευθυνότητα  και την προχειρότητά της και μάλιστα θριαμβολογώντας.

Ο δήμαρχος εξέδωσε δυο ανακοινώσεις, την μια με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας και την άλλη για την πληρωμή των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Στην πρώτη, ανάμεσα σε κάποια ιστορικά στοιχεία, που δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς, γράφει και μια παράγραφο όπου αναφέρει: «Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής πετύχαμε την ισότιμη συμμετοχή γυναικών στις θέσεις ευθύνης, στα όργανα λήψης αποφάσεων όπως και στη Διοίκηση του Δήμου». Δηλαδή, πριν αναλάβει δήμαρχος ο Γιάννης Σταθόπουλος  δεν ίσχυαν; Ποια προσπάθεια έκαναν  και τι «πέτυχαν»;  Αυτά προβλέπονται από τη νομοθεσία, πολλά χρόνια τώρα και εφαρμόζονται παντού και από όλους. Δεν ανακάλυψε «τον τροχό» ο Γιάννης Σταθόπουλος.

Στη δεύτερη ανακοίνωση, «πανηγυρίζει» γιατί έγινε το αυτονόητο, πληρώθηκαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Αυτό όμως που δεν λέει, είναι ότι είχε αφήσει το θέμα για την τελευταία ημέρα, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή (κάτι που το κάνει πολύ συχνά), με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πραγματοποιήσει έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση  της Οικονομικής Επιτροπής και μάλιστα με τρόπο που δεν παρέχει εχέγγυα νομιμότητας. Και δεν θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι, αν δεν συναινούσε στον τρόπο αυτό όλη η συμπολίτευση, η οποία δεν σκέφτηκε να «μπλοκάρει» τη δημοτική Αρχή και να την καταγγείλει για την ανευθυνότητά της. Σκέφτηκε μόνο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.   Ας τα έχει αυτά στο μυαλό του ο δήμαρχος, όταν θα ξανασκεφτεί να «πανηγυρίσει».

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter