Σημαντική παρουσία μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης - 1ΓΕΛ -α

Οι εργασίες του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου Έρευνας και Επιστήμης πραγματοποιήθηκαν στο συνεδριακό κέντρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στις 10-12 Μαρτίου 2017 και τελούσε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και του υπουργείου Παιδείας.

Κατά την έναρξη του 1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης - 1ΓΕΛ -βΣυνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δρακοπούλου του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 10 Μαρτίου 2017, απηύθυναν χαιρετισμό:

1. Ο κύριος Μηλιώνης, σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας και  Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου.
2. Ο κύριος Γιωλτζόγλου, εκπρόσωπος του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κυρίου Βαρθολομαίου.
3. Ο κύριος Χαρισόπουλος, αντιπρόεδρος του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”.
4. Ο κύριος Φανουράκης, υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.

Επίσης μίλησαν μαθητές από σχολεία της Κύπρου, της Ίμβρου, της Κωνσταντινούπολης, καθώς και από αρκετά πειραματικά και πρότυπα σχολεία.

80 εργασίες κρίθηκαν επαρκής να παρουσιαστούν (ανάρτηση ή προφορικά). Οι 70 ανήκαν σε πρότυπα, πειραματικά και ιδιωτικά σχολεία. Οι υπολοιπες 10 σε ΓΕΛ και Γυμνάσια.

1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης - 1ΓΕΛ -δ

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Αγ. Παρασκευής, Δαβάζογλου Κωνσταντίνου, Δημητρίου Αννίτας και Ζάγκα Άννας που παρόλο το σφιχτό πρόγραμμα της Γ’ Λυκείου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του καθηγητή Φυσικής του Λυκείου, κ. Αθανάσιου Μπαλάσκα.

Ο ίδιος ο κ. Μπαλάσκας με ανάρτησή του σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης ευχαριστεί τους μαθητές για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους καθώς και τους υπόλοιπους μαθητές του περσινού τμήματος Β2, η έρευνα των οποίων παρουσιάστηκε στο συνέδριο:

1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης - 1ΓΕΛ -γ
ΒΛΑΧΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΘΗ
ΓΚΟΥΜΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΝΑ
ΓΛΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΟΥΡΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΙΑΒΑΤΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΔΙΩΧΝΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΔΟΥΝΙΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΔΡΙΤΣΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΘΩΜΟΥ ΙΩΣΗΦΙΝΑ
ΙΓΓΛΕΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

Επίσης ευχαριστεί τη Διοίκηση του Σχολείου, κύριο Μποζινάκη, κυρία Κουρεμένου και κυρία Γκρίνια που παροτρύνουν τέτοιες δράσεις και όλους τους συναδέλφους του που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση.

Τέλος ευελπιστεί το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης να αποτελέσει το κίνητρο για ακόμα ισχυρότερη παρουσία του 1ου ΓΕΛ σε τέτοιες δράσεις.

1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης - 1ΓΕΛ -ε

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter