Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής

b_650_0_16777215_00_images_april-may2014_enosigonewn

 

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής στο χώρο του 3ου Λυκείου. Χαρακτηριστικό της Γ.Σ. ήταν η μεγάλη συμμετοχή – τόσο των εκλεγμένων αντιπροσώπων (ξεπέρασε το 80%) , όσο και των μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων. Έγινε ζωηρός , δημιουργικός και εποικοδομητικός διάλογος με  κατάθεση και ανταλλαγή απόψεων και  προβληματισμών  για τα  γενικά θέματα της παιδείας , για τα προβλήματα του κάθε σχολείου χωριστά , για μορφές αλληλεγγύης αλλά .και για τους τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης του διαλόγου μεταξύ των Συλλόγων μας και συχνότερης επαφής των μελών.

Σημειώνεται ότι η Γ.Σ. της Ένωσης λαμβάνει χώρα μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στους Συλλόγους Γονέων των σχολείων μας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το Φεβρουάριο 2017 και συμμετείχαν γονείς που εκπροσωπούν 2.488 μαθητές (επί συνόλου 5.400). Βάσει αυτού , εκλέγονται για την Ομοσπονδία Αττικής 8 αντιπρόσωποι από την Ένωσή μας.

Ομόφωνα το σώμα της Γ.Σ. επικρότησε τις θέσεις και τις δράσεις της Ένωσης της τελευταίας διετίας, ενέκρινε τα πεπραγμένα  και υπερψήφισε την εισήγηση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Ομόφωνα επίσης το σώμα της ΓΣ επικύρωσε ψηφίσματα για την ειδική αγωγή, τους βανδαλισμούς, τα ναρκωτικά και τις αλλαγές στη Γ΄Λυκείου.

Κοινό συμπέρασμα και κατάληξη όλων είναι ότι το γονεικό κίνημα ομόθυμα, χωρίς ταλαντεύσεις και ερωτηματικά, πρέπει να συνεχίσει να υπερασπίζεται και να αγωνίζεται για τη βελτίωση της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Παιδείας.

 –

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 διεξήχθησαν οι εκλογές της Ένωσης για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής καθώς και των εκπροσώπων στη ΔΕΠ και στην Ομοσπονδία Αττικής. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 90% αφού ψήφισαν 76 από τους 83 εκλεγμένους αντιπροσώπους των 23 Συλλόγων-μελών της Ένωσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη, συγκροτήθηκε σε σώμα τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, ως εξής :

 

Πρόεδρος                     : Εύη Ματιάτου – Χατζοπούλου

Αντιπρόεδρος              : Ηλέκτρα Σωτηράκου – Ψύλλα

Γενική Γραμματέας      : Μαρία Ξυνογαλά

Ειδική Γραμματέας      : Γιάννα Τσάρα-Ρεντζή

Ταμίας                         : Μάκης Μητσάκης

Μέλη                            : Αντώνης Παπάζογλου, Αλκμήνη Ανδρουλιδάκη-Ριζοπούλου,

Ευαγγελία Κοντού, Αγγελική Γκουντάρα

 

Για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) εξελέγη η Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου με αναπληρωματικό μέλος τη Γιάννα Τσάρα-Ρεντζή.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με μεγάλη  ανανέωση των μελών του,  ξεκινά τη θητεία  με όρεξη και αισιοδοξία , παραμένει  πάντα στο πλευρό και στη διάθεση των μελών του προσβλέποντας σε ακόμα στενότερη και συχνότερη συνεργασία με τα μέλη-Συλλόγους της Ένωσης.   Με κινητήρια δύναμη τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων μας αλλά και  πρώτα και κύρια  τα παιδιά, η  Ένωση  υπόσχεται να συνεχίσει να παλεύει για ένα καλύτερο σχολείο και για έναν κόσμο πιο φωτεινό και λαμπερό για τα παιδιά μας.

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter