Με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε μια ηλιόλουστη μέρα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου 1821

25 martiou parelasi 2017 1

25 Μαρτίου 2017

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, η επέτειος της  25ης Μαρτίου 1821.

Εθνική διπλογιορτή με ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνικό λαό. Ξεσηκωμός ενός ολόκληρου έθνους απέναντι στον κατακτητή από τη μια και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας από την άλλη.

Μετά την τέλεση της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και την ευλογία των σημαιών των σχολείων της πόλης, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων. Παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της πόλης, ο κλήρος  και οι τοπικοί σύλλογοι.

25 martiou parelasi 2

Με καμάρι, υπερηφάνεια και με τη συνδρομή μιας ηλιόλουστης ημέρας παρέλασαν οι μαθητές των σχολείων, από τους μικρούς των παιδικών σταθμών μέχρι τους μαθητές των λυκείων καθώς και οι πρόσκοποι.  Περήφανοι και οι γονείς που χειροκροτούσαν αντικρίζοντας  τα παιδιά τους να περνούν με βηματισμό υπό τους ήχους των εμβατηρίων που έπαιζε η μπάντα της πόλης.

25 martiou parelasi 2017 4

 

«…ένα πράγμα με παρακινεί και μένα να γράφω, ότι τούτην την Πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Έγραψα γυμνή την αλήθεια να ιδούνε όλοι οι Έλληνες και να μπαίνουν σε φιλοτιμία και τα παιδιά μας να λένε : έχουμε αγώνες πατρικούς, έχουμε θυσίες.”

Απομνημονεύματα Στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη

25 martiou parelasi 2017 3

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter