Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ για Αξιολόγηση: Δεν συνυπογράφουμε απολύσεις και μειώσεις μισθών

newego_LARGE_t_1101_54341693-696x463

Την απόφασή του να απέχει από κάθε αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων κάνει γνωστή ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, επισημαίνοντας μέσα στο μακροσκελές του κείμενο ότι στην αξιολόγηση «άλλαξε απλώς το περιτύλιγμα. Ακόμη και τις ποσοστώσεις Μητσοτάκη τις βίσκουμε με νέο, ρεφιναρισμένο τρόπο στον νόμο Βερναρδάκη».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ

Για να έχεις σύγχρονες και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες για τα λαϊκά στρώματα πρέπει πρώτα από όλα η πολιτική που εφαρμόζεις να μην είναι αντιλαϊκή, να μην υπηρετεί την οικονομία της αγοράς, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων να μην έχει σαν στόχο την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων, την υποστελέχωση και την πλήρη υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών. Μια πολιτική που  αποτελεί τη βάση για να μην μπορούν οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν σε βασικούς τομείς και αρμοδιότητες, να είναι μακριά από τις λαϊκές ανάγκες και τα προβλήματα. Αυτό εννοεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν λέει ότι έχουμε ανάγκη από ένα νοικοκυρεμένο και μικρότερο κράτος και προσπαθεί να προχωρήσει την λεγόμενη αξιολόγηση στους δημοσίους υπαλλήλους, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο Μητσοτάκης. Η «αξιολόγηση» που θέλει να προχωρήσει, συμπληρώνει το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο της στοχοθεσίας, της κινητικότητας, του νέου κλαδολόγιου-προσοντολόγιου, του μητρώου επιτελικών στελεχών, τις αποφάσεις των Οργανισμών Εσωτερικής Λειτουργίας κ.α., επιταχύνει συνολικά την υλοποίηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο. Θέλει να μας «αξιολογήσει» γιατί θέλει να έχει ένα  χειραγωγημένο υπαλληλικό προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα όλες τις αντιλαϊκές της αποφάσεις. Αυτό αποτελεί την κοινή γραμμή και αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όσο κι αν άλλαξε το περιτύλιγμα της προηγούμενης αξιολόγησης με το νόμο Βερναρδάκη (ν.4369/2016), η ουσία παραμένει ίδια.

Ακόμα και τις περιβόητες ποσοστώσεις του Μητσοτάκη(15% ακατάλληλοι υπάλληλοι) τις βρίσκουμε στον ν. 4369/2016 με νέο ραφιναρισμένο τρόπο. Όσοι υπάλληλοι βαθμολογηθούν έως 24, θεωρούνται «ακατάλληλοι»…, και οι «ακατάλληλοι» σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα απολύονται!!!

Ταυτόχρονα η αξιολόγηση συνδέεται με το μισθολόγιο (ν.4354/2015) και την μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, αφού με το άρθρο 12 παρέχει στους «άριστους» επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο κ.α. και με το άρθρο 17 θα προχωρήσει, όπως προβλέπεται στη σύνδεση της αμοιβής με την αξιολόγηση της θέσης εργασίας… !!!

Και βέβαια βασικό στοιχείο της αξιολόγησης, της επιλογής σε θέσεις ευθύνης, της κινητικότητας κλπ αποτελεί και η συνέντευξη!!! Για τέτοια αντικειμενικότητα μιλάμε!!! Κι ας μας πουν αλήθεια πόσο αντικειμενική μπορεί να είναι η αξιολόγηση ενός  προϊστάμενου, όταν ξέρει ότι η όποια θετική αξιολόγηση ενός υπαλλήλου, μπορεί να τον οδηγήσει  να χάσει τη θέση ευθύνης, που έχει;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, γιατί δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τους Δημάρχους να δίνουν «bonus» μισθολογικά κλιμάκια σε όποιο εργαζόμενο θέλουν. Να πληρωνόμαστε διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία.

Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, γιατί δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τους Δημάρχους να προωθούν μισθολογικά και βαθμολογικά όποιον εργαζόμενο θέλουν,  «βαφτίζοντας» όποιες θέσεις εργασίας θέλουν ως ιδιαίτερης σημασίας!!!

Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης γιατί δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου.

Η κυβέρνηση θέλει να μας «αξιολογήσει»!!! Δεν θα της κάνουμε τη χάρη. Ήρθε η ώρα και πάλι να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην «αξιολόγηση». Θα αποκαλύψουμε σε όλους τον αντιδραστικό της χαρακτήρα, γιατί βαδίζει μαζί με την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Έχουμε την πείρα, από την ακύρωση στη πράξη της αξιολόγησης Μητσοτάκη. Μπορούμε και τώρα να τα καταφέρουμε. Μπορούμε με τη δράση μας για να μπλοκάρουμε την αξιολόγηση του νόμου Βερναρδάκη.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ  ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

Αρχική Σελίδα

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter