Τεράστιο πρόβλημα στο πράσινο του λόφου Τσακού – Τι κάνει ο Δήμος;

Κάμπιες εξαφανίζουν το πράσινο – Ο γείτονας Δήμος φυτεύει ελιές 

και ο Δήμος μας … απλά παρακολουθεί;
20170329_105355

Όπως καταγγέλθηκε από τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις 30-3-2017, υπάρχει μείζον θέμα για το λόφο Τσακού. Συγκεκριμένα μετά από παρακίνηση κατοίκων της περιοχής ο κ. Ζορμπάς ανέβηκε στο λόφο μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Τσακού, κ. Βασίλη Σαββίδη, τον οποίο συνάντησε τυχαία και αντιλήφθηκαν την μεγάλη ζημιά που έχουν προκαλέσει οι κάμπιες που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε άνοιξη.

Όπως είπε, δεν έχει μείνει «φύλλο και πευκοβελόνα» εξαιτίας τους και για την κατάσταση αυτή ευθύνη φέρει η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος που «δεν έκανε τίποτα», που δεν φρόντισε να γίνει έγκαιρα ψεκασμός για να προφυλαχτούν τα δέντρα. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο κ. Ζορμπάς από τη δασολόγο του Δήμου Βύρωνα κ. Χλύκα, πρέπει κάθε Οκτώβριο με οικολογικά φάρμακα να ραντίζεται ο λόφος, ούτως ώστε τα αυγά από τις κάμπιες που είναι στο έδαφος να καταστραφούν και να προφυλαχτούν έτσι τα δέντρα και το πράσινο της περιοχής και να συνεχίσει να παράγεται οξυγόνο.

Μάλιστα όπως συμπλήρωσε ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι κάμπιες, αλλά και μια ασθένεια που εμφανίστηκε.

Προς απάντηση ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος ενημέρωσε ότι ο Δήμος επιλήφθηκε μόνο τα φυτά που ήταν χαμηλά και όχι τα υπόλοιπα γιατί δεν μπορεί να ανέβει το γερανοφόρο. Προφανώς οι αρμόδιοι για το περιβάλλον του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι ανενημέρωτοι για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Δημάρχου θα πρέπει όλοι οι λόφοι της Αττικής και γενικότερα της χώρας να έχουν καταστραφεί από ένα ύψος και πάνω, να μην υπάρχει πράσινο ούτε για δείγμα και να έχουν μετατραπεί σε «κρανίου τόποι». Όμως αντίθετα συναντούμε καταπράσινους λόφους στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου. Μήπως οι κύριοι αρμόδιοι να ρωτήσουν τους ομόλογούς τους των άλλων Δήμων και να κινηθούν ανάλογα; Μήπως να πράξουν το αυτονόητο και να απευθυνθούν σε γεωπόνους και δασολόγους, όπως πολύ απλά έπραξε ο κ. Ζορμπάς; Ο κ. Σταθόπουλος ως γιατρός θα έπρεπε να γνωρίζει πως κινείται κανείς για να αντιμετωπίσει μία νόσο. Δεν έχει σημασία αν αφορά ανθρώπους, φυτά ή ζώα, η λογική δράσης είναι η ίδια και στόχος πάντα είναι η προστασία της ζωής.

20170329_105335(0)

Έτερο μεγάλο και επίκαιρο πρόβλημα στο λόφο που το αντιλήφθηκε και ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος ανέβηκε στο λόφο Τσακού έπειτα από επικοινωνία με τον κ. Ζορμπά, είναι οι ελιές που φύτεψε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στην πλευρά του λόφου που βλέπει το Χολαργό!

Προφανώς ο όμορος Δήμος θεωρεί την πλευρά εκείνη δική του και μετά από την απόθεση σκουπιδιών αποφάσισε να στραφεί στην οικολογία.

Το ζητούμενο είναι να δούμε τι κάνουμε εμείς ως Δήμος. Θα δραστηριοποιηθούμε καμιά φορά; Θα ξεκαθαρίσουμε τα σύνορα στο λόφο Τσακού ή θα αφήσουμε το Χολαργό να προχωρά προς το μέρος μας;

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter