Ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής για Δράσεις Αλληλεγγύης και Στήριξης των προσφύγων

Ψήφισμα του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» και της Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄Αθήνας που καταθέτει το Φυσάει Κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής, την Πέμπτη 11 Μαΐου.

refugees

 

« Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στη γειτονιά μας!

Όσο μαίνονται οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές και ερημοποιούνται ολόκληρες περιοχές, τόσο θα εκτοπίζονται άνθρωποι από τα σπίτια τους και τις ζωές τους. Τόσο θα συνεχίζουν να μεταναστεύουν άνθρωποι προς την Ευρώπη αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, διεκδικώντας μια ζωή με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για την μετατροπή του Αιγαίου σε υγρό τάφο για χιλιάδες ανθρώπους και για τον εγκλεισμό χιλιάδων προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πέντε πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους στα στρατόπεδα προσφύγων και επτά άλλοι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν στα νησιά. Ένας βρέφος δύο μηνών στη Ριτσώνα και ένας πρόσφυγας στη Σάμο από ανύπαρκτη περίθαλψη, τρεις στη Μόρια από αναθυμιάσεις μαγκαλιών που άναψαν για να γλιτώσουν από το ψύχος.

Είναι όλοι τους θύματα της δολοφονικής πολιτικής των κλειστών συνόρων, των φραχτών και του πολέμου και της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Είναι θύματα της ίδιας δολοφονικής πολιτικής του Τραμπ και της ΕΕ που κλείνουν τα σύνορα, υψώνουν φράχτες από το Μεξικό μέχρι το Καλέ και τον Έβρο και πνίγουν χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο, όταν προσπαθούν να ξεφύγουν από τις βόμβες. Είναι η ίδια πολιτική που σπαταλάει 1,1 δις για την αστυνόμευση και τον αποκλεισμό των προσφύγων στα νησιά. Αντί να ανοίγουν δομές αλληλεγγύης στους Δήμους και στο κράτος με μόνιμο προσωπικό, αφήνονται οι ΜΚΟ να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες μετατρέποντας σε ομήρους εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Αυτές οι πολιτικές ανοίγουν τον δρόμο στην ακροδεξιά στην Ευρώπη και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Δίνουμε τη μάχη ενωμένοι για να πάνε όλα τα προσφυγόπουλα στα πρωινά τμήματα των σχολείων και απαιτούμε τώρα οι γονείς τους να έρθουν στις πόλεις και τις γειτονιές μας.

Να δοθούν από τους Δήμους παντού αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας . Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις σε Δήμους, σχολεία και νοσοκομεία.

Να σταματήσουν οι απελάσεις.

Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές.

 

Διεκδικούμε:

Αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Να ανοίξουν οι κλειστοί δημόσιοι χώροι και άλλοι δημόσιοι η ιδιωτικοί χώρους που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να παρέχεται περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία.

Να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς , νηπιαγωγεία και σχολεία τα παιδιά των προσφύγων για να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά. Με ένταξή τους στα πρωινά τμήματα και ταυτόχρονη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Άμεση χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις- διορισμοί στα σχολεία, νοσοκομεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στις κοινωνικές υπηρεσίες. Υποδομές για τους μετανάστες-πρόσφυγες και ντόπιους που φτωχοποιούνται καθημερινά.»

 

Το Φυσάει Κόντρα συμμετείχε εξ αρχής στον αγώνα για την αλληλεγγύης και στήριξη των προσφύγων. Σε αυτό το πλαίσιο συμμετείχε με άλλους φορείς και σωματεία εργαζομένων της πόλης σε εκδηλώσεις και άλλες δράσεις ανάδειξης του ζητήματος στην πόλη καθώς και σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν κεντρικά ενάντια στο ρατσισμό και την αντι-μεταναστευτική πολιτική. Θεωρούμε καθήκον μας να θέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής το ψήφισμα που ενέκριναν τα σωματεία των εκπαιδευτικών του Δήμου μας και στηρίζουν και άλλα σωματεία εργαζομένων της περιοχής.

Καλούμε τις αγωνιστικές συλλογικότητες της πόλης καθώς και κάθε συμπολίτη μας, να παραβρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 11ης Μαΐου, στις 4.00 μ.μ. ώστε να διεκδικήσουμε όλοι και όλες μαζί ένα καλύτερο μέλλον για Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες.

cropped-fysaeikontra-logo11

 

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter