Διάνοιξη 22 οδών στην περιοχή «Πευκάκια» του Δήμου Αγίας Παρασκευής από την Περιφέρεια Αττικής

20141214_ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ copyοδός Περσεφόνης

Την υλοποίηση του έργου «Διάνοιξη οδών στην περιοχή “Πευκάκια” Αγίας Παρασκευής», αποφάσισαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι η ολοκλήρωση των διανοίξεων στη νεοεντασσόμενη περιοχή «Πευκάκια» του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Συγκεκριμένα, αφορά στη διάνοιξη και πλήρη κατασκευή οδών ή τμημάτων οδών της περιοχής, που αποτελούν μέρος του βασικού οδικού δικτύου του Δήμου και που σήμερα, είτε είναι τελείως αδιάνοικτες, είτε κάποιες έχουν μερικώς ανοιχτεί με ανεπαρκές, ωστόσο, πλάτος και χωρίς να διαθέτουν διαβάσεις για τους πεζούς. Με την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθούν οδοί με επιφάνεια κυκλοφορίας από ασφαλτικό οδόστρωμα καθώς και οδοί με επιφάνεια κυκλοφορίας από συμπαγείς τσιμεντένιους λίθους (κυβόλιθοι). Επί των πεζοδρομίων, στη μία πλευρά της οδού θα τοποθετηθούν πλάκες όδευσης τυφλών, ενώ σε κάθε διάβαση θα κατασκευαστεί ράμπα για Άτομα με Αναπηρία.

Ειδικότερα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε 22 τμήματα των οδών: Πηνελόπης Δέλτα, Καλομοίρη, Καρκαβίτσα, Νηρηίδων, Βικέλα, Πορφύρα, Λ. Ακρίτα, Αγίων Αναργύρων, Πυθαγόρα, Πολυμνίας, Εθν. Μακαρίου (σε 2 σημεία), Μήλου, Βερενίκης, Στρ. Μυριβήλη, Τρικούπη, Φιλιατρών, Υμηττού, Περσεφόνης, Ασπασίας, Θεσσαλονίκης και Φειδιππίδου. Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

20141214_ΥΜΗΤΤΟΥ copyοδός Υμηττού (από τη Σάμου και πάνω)