Ασέβεια προς τους ΑΜΕΑ μαθητές – Ο Δήμος βάζει σε δεύτερη μοίρα τα σχολεία. Του Αθανάσιου Μπαλάσκα

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες ο σεβασμός των συμπολιτών μας και κυρίως των πιο ευπαθών ομάδων όπως είναι τα ΑμεΑ δεν κερδίζεται με ανούσιες αναρτήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα στο facebook, αλλά με τις καθημερινές ουσιαστικές μας πράξεις, είτε ως διοίκηση του Δήμου είτε ως απλοί πολίτες.

Με αυτές έπρεπε να κρινόμαστε όλοι, αλλά αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία που δεν είναι της παρούσης. Στο δια ταύτα τώρα. Είναι δυνατόν να ευαγγελίζεστε σεβασμό κυρίως προς τη νεολαία της πόλης μας όταν επιλέγετε να πραγματοποιηθούν εργασίες με κομπρεσέρ (!) κατά τις ημέρες και ώρες όπου στο σχολείο διεξάγονται προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις;

Είναι δυνατόν να ευαγγελίζεστε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όταν, έστω και για τα τυπικά, δεν ενημερώσατε τη Διεύθυνση του σχολείου για τις επικείμενες εργασίες; Είναι δυνατόν να προβάλετε ως ολοκληρωμένο έργο για την διευκόλυνση των ΑμεΑ μία ράμπα η οποία διευκολύνει επί της ουσίας μόνο την πρόσβαση στο θέατρο του Λυκείου;

Προφανώς η πρόσβαση στις τουαλέτες, στα εργαστήρια (Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής), στο κυλικείο, στη βιβλιοθήκη και στις άλλες σχολικές αίθουσες είναι ψιλά γράμματα για εσάς. Εκτός και αν τα 50 σκαλοπάτια που έπονται και δεν εμφανίζονται εντέχνως στις φωτογραφίες εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας.

Σχολειο.

Επιπλέον η είσοδος μέσω του Γυμνασίου που δεν είναι για ΑμεΑ σπανίως χρησιμοποιείται από μαθητές (περίπτωση βροχής) καθώς είναι δύσχρηστη.

Απευθύνομαι στο Δήμαρχο πλέον και του θυμίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αντίστοιχο περιστατικό. Πριν λίγους μήνες κατά την ασφαλτόστρωση της οδού Καραολή και Δημήτριου στον Παράδεισο ο εργολάβος του Δήμου χωρίς να ενημερώσει τους κάτοικους της οδού και σε ώρες κοινής ησυχίας ανάγκασε μητέρες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους να παραμείνουν όμηροι στα σπίτια τους για κάποιες ώρες, αφού δεν μπορούσαν να βγάλουν το ΙΧ τους.

Η δε συμπεριφορά του κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη. Τότε είχα επικοινωνήσει με το Δήμαρχο ο οποίος είχε το θάρρος να παραδεχτεί την «αστοχία».

Μάλιστα μου είχε υποσχεθεί ότι το φαινόμενο δεν θα επαναληφθεί. Ειλικρινά ελπίζω οι συνεργάτες του να βελτιωθούν σε αυτό τον τομέα καθώς συνεχίζουν να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Τέλος, να επισημάνω ότι το περιβόητο και πολυδιαφημισμένο σχέδιο για την ανάπλαση του αύλειου χώρου του 1ου Λυκείου-2ου Δημοτικού μέσω προγράμματος συμμετοχικού σχεδιασμού, προφανώς παραπέμπεται στις καλένδες, αφού η χρηματοδότηση του αποψιλώθηκε ελέω άλλων προτεραιοτήτων του Δήμου.

Τα παιδιά μας, οι σχολικοί χώροι, τα ΑμεΑ και η ποιότητα της εκπαίδευσης έρχονται σε δεύτερη μοίρα τελικά σε σχέση με την αγορά της Βίλας Ιόλα; Η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι Γονέων τι λένε για όλα αυτά; Ευχαριστώ.

a-balaskas Αθανάσιος Μπαλάσκας

Φυσικός

Εκπαιδευτικός 1ου ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής