Αρχική ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ Η εικονική πραγματικότητα της δημοτικής Αρχής .Του Σπύρου Παπασπύρου

Η εικονική πραγματικότητα της δημοτικής Αρχής .Του Σπύρου Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2Παρακολουθήσαμε (όσοι, ελάχιστοι) άλλη μια δημόσια (όλες δημόσιες είναι) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από το νόμο. Υποτίθεται ότι αφορούσε στον απολογισμό της δημοτικής Αρχής για το προηγούμενο έτος, γι΄αυτό το λόγο θα έπρεπε να είναι ενδιαφέρουσα. Τώρα, πώς την κάνουν να είναι αποκρουστική και βαρετή (από πλευράς ουσίας), μόνο η δημοτική Αρχή το γνωρίζει. Ίσως γι΄αυτό την παρακολούθησαν «τρεις κι ο κούκος». Η  παραπολιτική της πλευρά βέβαια, δεν μας άφησε να βαρεθούμε καθόλου.

Ξεκίνησε ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος επί 35 λεπτά διάβαζε και ανέπτυσεμια έκθεση ιδεών, χρησιμοποιώντας πολλές φορές το ρήμα «πετύχαμε», αρκετές φορές την φράση «οι πολίτες μας δίνουν συγχαρητήρια» και άπειρες φορές την λέξη «θα».

Στην πραγματικότητα χρειαζόταν να μιλήσει μόνο 1 λεπτό, μέχρι να πει: «Το μόνο που φτιάξαμε (όχι μόνο το 2016, εδώ και 34 μήνες) ήταν 3 βυθιζόμενοι κάδοι. Κατά τα λοιπά, συντηρήσαμε ό,τι βρήκαμε από τους προηγούμενους». Αντ΄αυτού, αναλώθηκε στο να μας παρουσιάζει σαν έργο την καθαριότητα των δρόμων, την αποκομιδή των απορριμμάτων, το κλάδεμα των δένδρων, ακόμη και ότι πηγαίνουν το πρωΐ στο γραφείο τους για να δουλέψουν. Επίσης, στο να μας αναλύει οράματα και μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία φυσικά και γνωρίζει ότι ΔΕΝ πρόκειται να ξεκινήσει καν. Η αντιπολίτευση, αλλά και πολίτες που έλαβαν τον λόγο, αποδόμησαν την εικονική πραγματικότητα που παρουσίασε ο δήμαρχος. Και ήταν πάρα πολύ εύκολο, αφού όλα όσα έλεγε ήταν αυταπόδεικτα ανακρίβειες (για να μην πω ψεύδη).

Η δημοτική Αρχή εξακολουθεί να κάνει τα ίδια λάθη, δεν γίνεται σοφότερη. Τα βλέπει όλα τέλεια, καλώς καμωμένα και εύκολα, αντί να πει στην αντιπολίτευση (που στην πραγματικότητα εκφράζει το 70% των δημοτών και το ξεχνά): «Κύριοι, έχω προβλήματα που μόνη μου δεν μπορώ να αντιμετωπίσω. Ελάτε μαζί να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε, να διεκδικήσουμε και να πιέσουμε για το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών». Όχι μόνο δεν κάνει αυτό, αλλά με τον αυταρχισμό και  την αλαζονεία της βάζει την αντιπολίτευση απέναντι. Το ίδιο έκανε και χθες, που με την περιφρονητική στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εξανάγκασε σύσσωμη την αντιπολίτευση να αποχωρήσει, μαζί με  δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Έμειναν στο τέλος  μόνον 10 από τους 18 της συμπολιτεύσεως και συζητούσαν μόνοι τους. Κατάφεραν μάλιστα, αν και μόνοι τους, να τσακωθούν. Όταν  η ακραία στάση του προέδρου, έκανε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Σπύρο Παπαγεωργίου (της ίδιας της παράταξής του), να βγει εκτός εαυτού, όταν και αυτόν ακόμη τον καταπίεζε.

Εν πάση περιπτώσει, η δημοτική Αρχή διολισθαίνει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό και στην εσωστρέφεια, προσπαθώντας να καλύψει την αναποτελεσματικότητα και την ατολμία της. Ελπίζω ν΄αλλάξει σύντομα ρότα, γιατί το 2019 (που είναι πολύ πιο κοντά απ΄όσο νομίζουν) θα μιλάμε για μια αποτυχημένη, χαμένη 5ετία για τον Δήμο.

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

πρ. δημοτικός σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

 

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter