Σπύρος Παπασπύρος: Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές

(Άρθουρ Κλαρκ, Βρετανός συγγραφέας)

Πριν λίγες ημέρες ξέσπασε «κρίση» στην πόλη (σαν να μην έχουμε σοβαρότερα προβλήματα στην πόλη, όταν η διοίκηση Αθλητικού Σωματείου δημοσιοποίησε επιστολή μου προς αυτήν, συνοδεύοντάς την με δική της ανακοίνωση γεμάτη καταγγελίες (άλλες ψευδείς, άλλες άδικες και άλλες απλή κριτική, στη συντριπτική τους πλειοψηφία όμως με σκοπό να «πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα»), τόσο εις βάρος μου ως Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ όσο και εις βάρος εργαζομένων του Οργανισμού. 

Κατά βάσιν, η επιστολή μου προς την διοίκηση του Σωματείου, αναφερόταν στην ανάγκη εξαλείψεως του φαινομένου της ρίψεως βεγγαλικών, καπνογόνων και κροτίδων κατά τη διάρκεια των αγώνων, αφού ο κίνδυνος πυρκαϊάς είναι πολύ μεγάλος γιατί το γήπεδο βρίσκεται σε δασική έκταση. Λίγες ημέρες πριν, παρουσία δυο ακόμη ατόμων, στο Γραφείο μου, ζήτησα προφορικώς την βοήθεια του Προέδρου του Σωματείου ώστε να παρέμβη στους φιλάθλους της ομάδος, για να εξαλειφθεί το φαινόμενο, λόγω του υπαρκτού κινδύνου. Ο ίδιος ο Πρόεδρος, τότε, ανέφερε ότι κι αυτός δεν συμφωνεί με την κατάσταση αυτή και μου ζήτησε να του στείλω «ένα χαρτί για να τους τρομάξει». Το αν ο Πρόεδρος  ανέφερε στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Σωματείου την συνομιλία μας (επαναλαμβάνω, παρουσία άλλων), δεν το γνωρίζω.

Κατόπιν της δημοσιοποιήσεως της επιστολής μου και της ανακοινώσεως του Σωματείου, άγνωστοι έγραψαν υβριστικά συνθήματα κατά του προσώπου μου και του κ. Δημάρχου. Την αναγραφή των συνθημάτων, κατεδίκασε με ανακοίνωσή της  η διοίκηση του Σωματείου. Το ίδιο έπραξε με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παρατάξεως «Νέα Αρχή» κ. Γιώργος Οικονόμου, με μια προσεκτική σε γενικές γραμμές ανακοίνωσή του.

Στις 31 Μαΐου 2022, κατά την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, ενημέρωσα για το θέμα τα υπόλοιπα μέλη. Με πρόταση του μέλους του ΔΣ που ανήκει στην παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», αποφασίσθηκε, ομόφωνα, να εκδοθεί ανακοίνωση του Δ.Σ. με την οποία θα αποδοκιμαζόταν η στοχοποίηση του Προέδρου και των εργαζομένων του ΠΑΟΔΑΠ (με την  ανακοίνωση του Α.Ο.Α.Π.) και η αναγραφή των συνθημάτων καθώς επίσης θα εκφράζονταν τα συγχαρητήρια στην ομάδα για την άνοδό της στην Γ΄Εθνική Κατηγορία. Στη συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη της παρατάξεως «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», παρευρίσκονταν μέλη των παρατάξεων «ΝΙΚΗ», «Νέα Αρχή», «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» και «Μια Γενιά μπροστά» και όπως πάντα έχουν κρατηθεί πρακτικά.

Την επομένη ημέρα όμως, ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, επικεφαλής της παρατάξεως «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ:

-Συμφωνεί με την ρίψη βεγγαλικών, καπνογόνων κλπ σε δασική έκταση (τα οποία είδε και ο ίδιος γιατί βρισκόταν εκεί κατά την ρίψη τους), αφού δεν εκφράζει καν την ανησυχία του για το φαινόμενο και την ανάγκη προστασίας του δάσους. Μετά, εξέδωσε και μια ανακοίνωση «ανησυχώντας» για τη μη αποψίλωση χόρτων σε μη δασική έκταση…

-Επιβραβεύει ή το λιγότερο, σιωπηρά, αποδέχεται την αναγραφή υβριστικών συνθημάτων, αφού δεν τα καταδικάζει (ούτε καν τα αναφέρει). Όταν όμως κάποιος ανεγκέφαλος είχε κάνει ένα γκράφιτι (όχι υβριστικό) στο εκλογικό του κέντρο, προεκλογικά το 2019, είχε ξεσηκώσει τον κόσμο αν και τότε κάποιοι είχαν ερωτηματικά ως προς το συμβάν.

-Επιβραβεύει  την παρανομία, την αταξία, την ασυδοσία και την έλλειψη σεβασμού προς τους συμπολίτες, σε έναν χώρο που πριν 18 χρόνια υποτίθεται ότι υπηρέτησε(;;;).

-Συμφωνεί με τις άδικες κατηγορίες κατά των υπαλλήλων του Οργανισμού, των οποίων κάποτε προΐστατο, αφού δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για να τους υπερασπισθεί.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ, των «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» (που προανέφερα), εξαναγκάσθηκε να…αλλάξει υπαναχωρώντας και να μην στηρίξει την ίδια την δική του την πρόταση. Είναι και αυτό σημείο των καιρών, ο λόγος που δίδεται να μην τηρείται. 

Ο κ. Μυλωνάκης, επαγγέλλεται  (υποτίθεται) το «νέο». Ότι θέλει να «αλλάξει» το τοπίο, ότι «άλλαξε» και ο ίδιος. Μάλλον όμως αποδεικνύει, με τις πράξεις και τους λόγους του, το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή παραμένει προσηλωμένος στον παλιό «βαθύ» λαϊκισμό, στον οποίο προσχωρεί ακόμη βαθύτερα. Καλύπτοντας πολιτικά μια «αρρωστημένη» κατάσταση, μόνο και μόνο για να κερδίσει(;;) λίγα περισσότερα ψηφαλάκια ή κάποιους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιό του το 2023, δεν «δίνει δεκάρα»  για το  ότι με την πρακτική αυτή υποθηκεύει τις μελλοντικές καταστάσεις.  

Δημαγωγία είναι η πολιτική ρητορεία η οποία αποσκοπεί στο να παρασύρει το λαό, στοχεύοντας περισσότερο στο συναίσθημα παρά στην λογική. Συνεπώς, δημαγωγός είναι αυτός που παρασύρει τον λαό; Ή μήπως είναι αυτός που αφήνεται να παρασυρθεί από τον  λαό,  για να φανεί αρεστός έστω και αν δεν είναι χρήσιμος; Ας αναλογισθεί ο κ. Μυλωνάκης σε ποια από τις δυο περιπτώσεις ανήκει, αν και ο χαρακτηρισμός θα είναι ο ίδιος ό,τι και αν επιλέξει.

Σπύρος Παπασπύρος

Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.