Μαζί με τους καθηγητές και τους σπουδαστές χάθηκε κι η εξωστρέφεια από τα Εργαστήρια Τέχνης, καταγγέλει η Πρόεδρος του Συλλόγου (video)

Την άσχημη κατάσταση που επικράτησε στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου μας την εκπαιδευτική χρονιά 2016-2017, παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης, κ. Νικολέττα Μπελεχρή -Κυριάκου στην Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις  12 Ιουνίου 2017.

Η κ. Μπελεχρή μίλησε για την προηγούμενη ανοδική πορεία των Εργαστηρίων, με κορύφωμα την επιτυχημένη έκθεση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι το 2013 και στη συνέχεια παρουσίασε την παρακμή στην οποία έχουν περιέλθει μετά την αποχώρηση καθηγητών και μαθητών κυρίως ετεροδημοτών. Όπως φαίνεται το πλήγμα που δέχτηκαν τα Εργαστήρια υπήρξε βαρύ συνοδευόμενο από την μη λειτουργία τριών από των επτά εικαστικών εργαστηρίων.

“Χάθηκε η εξωστρέφεια” τόνισε και έκλεισε την τοποθέτησή της με μια ερώτηση προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ.

Αλλά καλύτερα ας διαβάσουμε το κείμενο και ας παρακολουθήσουμε το βίντεο που ακολουθούν, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα.

mpelexri nikoleta eidiki sunedriasi 2017

“Ο Σύλλογος Σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης Αγίας Παρασκευής από την Δημιουργία του υπήρξε αρωγός για τα Εργαστήρια Τέχνης.

Οφείλω να αναφέρω ότι από το 1995 οργάνωσε διαλέξεις, εκδηλώσεις, διαγωνισμούς συζητήσεις, εκθέσεις με κορύφωση την πολύ επιτυχημένη έκθεση στην Τεχνόπολη- Γκάζι  το 2013 όπου συμμετείχαν 130 σπουδαστές των Εργαστηρίων και υποδεχτήκαμε 5000 επισκέπτες. Όλα τα παραπάνω με σκοπό να  προάγουμε  την τέχνη και τον πολιτισμό και με στόχο  να αναπτύξουμε την εξωστρέφεια των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Και ενώ έχουμε αφιερώσει μόχθο, χρόνο, κόπο και ψυχή και προγραμματίζουμε ως Σύλλογος κάτι πιο σπουδαίο και δυνατό για τη φετινή χρονιά, θα σας αναφέρω τι συνέβη  στα Εργαστήρια.

Από τα επτά εικαστικά εργαστήρια, δεν λειτούργησαν από το μήνα Ιανουάριο τρία (3)

α) Χαρακτικής  

β) Αγιογραφίας  

γ) Θεατρικό

Το μήνα Ιανουάριο αποχώρησαν 5 καθηγητές των Καλών Τεχνών που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στα εργαστήρια από 5-20 χρόνια.

Αποχώρησαν από τα Εργαστήρια και από την  καλλιτεχνική εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθούσαν από το μήνα Ιανουάριο, 250 σπουδαστές.

Οι περισσότεροι που αποχώρησαν ήταν ετεροδημότες, όπου ερχόντουσαν για τα εργαστήρια από διάφορα σημεία, από την Πάτρα, από τη Χαλκίδα, από τη Βάρκιζα, τον Πειραιά, την  Κηφισιά, το Γέρακα … Μαζί τους αποχώρησε και η εξωστρέφεια των Εργαστηρίων, η εξωστρέφεια που γνωρίζετε τα οφέλη της, γνωρίζετε ότι στην εποχή μας κατέχει πρωταγωνιστικό στόχο στη στρατηγική ενός συλλόγου, ενός Δήμου, μιας ομάδας.

Και εδώ σταματώ για να ρωτήσω.

 Αξιότιμοι Κύριοι 

Έχετε μελετήσει, επεξεργαστεί, οργανώσει, προγραμματίσει  κάποιο σχέδιο  έτσι ώστε τα Εργαστήρια την επόμενη χρόνια να ξαναβρούν την εξωστρέφειά τους ή θα πνιγούμε στη στείρα εσωστρέφεια μιας μικρής κοινωνίας;”

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter