Άκαρπη η συνάντηση Σκουρλέτη με ΠΟΕ-ΟΤΑ – Τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους

ImageHandler.ashx
Η πρόταση για τη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των συμβασιούχων δεν ικανοποιεί τα αιτήματα της Ομοσπονδίας – Αδιέξοδο με τον υδράργυρο στα ύψη και τα σκουπίδια βουνά στους δρόμους

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπορυγός παρουσίασε στους εργαζόμενους τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα, για τους συμβασιούχους, έτσι όπως αυτή συμφωνήθηκε στη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ είπε πως η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης έχει μεγάλη απόσταση από αυτά που ζητά η Ομοσπονδία και συμπλήρωσε πως πλέον το ζήτημα θα το αναλάβουν οι νομικοί σύμβουλοι και η εκτελεστική επιτροπή που θα πάρει τις αποφάσεις.
Εχουμε την υποχρέωση -τίνισε- να τη δούμε με τους νομικούς συμβούλους μας και να πάρουμε αποφάσεις ως εκτελεστική επιτροπή για να απαντήσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

«Οι νέες συμβάσεις που δίνονται δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους. Η Ομοσπονδία έχει πει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αορίστου χρόνου. Καταλαβαίνουμε την κοινωνία, η κοινωνία καταλαβαίνει ότι έχουμε δίκιο», πρόσθεσε και σε ερώτηση για το αν θα βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους, ξεκαθάρισε:

«Δεν θα βγει κανένας πριν καταλήξει η ομοσπονδία, πρόκειται για 10.000 ανθρώπινες ψυχές», ενώ πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στους δημάρχους και να φανεί ότι αυτοί απολύουν τους ανθρώπους».

Στις 2 μετά το μεσημέρι ο κ. Σκουρλέτης έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη,ενώ το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα για τις εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων.

http://www.protothema.gr