Ανδρέας Γκιζιώτης :Σοβαρότατες οι ευθύνες του Υπουργείου και της διοίκησης του Δήμου για την πυροπροστασία

???????????????????????????????

Είναι μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για την προστασία του Υμηττού και της πόλης από το ενδεχόμενο πυρκαιών. Η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης, με ευθύνη της κυβέρνησης δημιουργούν ένα επισφαλές περιβάλλον. Στο Δήμο μας  δεν έχουν επιλεγεί ακόμα οι εποχιακοί φύλακες της πολιτικής προστασίας, χρόνια τώρα δεν έγινε καμιά ουσιαστική προσπάθεια για την δημιουργία εθελοντικής ομάδας όπως έχουν σχεδόν όλοι οι άλλοι Δήμοι. Η συγκρότηση του Συντονιστικού (ΣΤΟ) από μόνη της δεν εξασφαλίζει κάτι. Η Δημοτική Αρχή φέρνει το θέμα για συζήτηση 2 μήνες τουλάχιστον καθυστερημένα.

Εικόνα1

Υπάρχουν επιπλέον σοβαρές επισημάνσεις.

  1. Δεν εφαρμόστηκε ποτέ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κλείνει η πόρτα στην είσοδο του πάρκου Γραβιάς, κρίσιμο σημείο που έχει μετατραπεί σε πάρκιν του καφέ OPOUS, ενώ παραμένει ακαθάριστο. (φώτο 1, 2)
  2. Εικόνα2
  3. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αδιαφορεί εντελώς, τόσο στην μεγάλη έκταση στην οδό Νεαπόλεως(το πλέον αδύναμο σημείο της πόλης, φώτο 3, 4), όσο και στο κτίριο της οδού Τερψιθέας (φώτο 5).
  4. Εικόνα3
  5. Η ίδια εικόνα στην έξοδο του κόμβου απέναντι από το Γαλλικό Κολλέγιο, στις οδούς Τρικάλων, Μεγαλόχαρης… (φώτο 6)
  6. Εικόνα 4
  7. Δεκάδες οικόπεδα ιδιωτών μέσα στα ξερά χόρτα. Αμφίβολο αν έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες για την ευθύνη τους. Σίγουρο πως κάποια που καθαρίστηκαν από το Δήμο …δεν πλήρωσαν. (φωτο 7 Μπέλμπας, φωτο 8 Παπαρηγοπούλου)
  8. Τα οικόπεδα ιδιοκτησίας Δήμου είναι σε απαράδεκτη κατάσταση (φώτο 9 στη Λουκή Ακρίτα) αλλά και οι μεγάλες εκτάσεις που περιμένουν την ανάπλαση… (23 στρέμματα στα Πευκάκια φώτο 10, πάρκο Σταύρος Κώτσης φώτο 11)
  9. Στα όρια του Δήμου μας στο νταμάρι του Τσακού ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει μετατρέψει μια μεγάλη έκταση σε παράνομη χωματερή, όπου εκτός από την ρύπανση και τα τρωκτικά, έχει εκδηλωθεί πυρκαιά 2 τουλάχιστον φορές τα τελευταία χρόνια. (φώτο 12). Το θέμα το έχουμε θέσει πολλές φορές και η Δημοτική Αρχή κάνει πως δεν καταλαβαίνει…
  10. Εικόνα 5
  11. Όλοι οι φορείς που τους έχει δοθεί έκταση στον Υμηττό, στρατόπεδα, Δημόκριτος, Κολλέγιο, Υπουργείο οφείλουν να έχουν τα μέσα προστασίας, την ευθύνη της φύλαξης και τις απαραίτητες υποδομές. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά…

Έχουμε χρέος  όλοι από την θέση του ο καθένας,  να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Το μεγαλύτερο, ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο της πόλης μας είναι ο Υμηττός.

​Ανδρέας Γκιζιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος ..Λαΐκή Συσπείρωση

Gkiziotis Adreas copy

.