Ο ΣΥΡΙΖΑίος δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής στο πλευρό του δήμαρχου της νέας Φιλαδέλφειας κατα του γηπέδου της ΑΕΚ

ΑΕΚ

Συγκέντρωση για τη δημοκρατία, την ελεύθερη σκέψη και τους δημόσιους χώρους οργάνωσε το απόγευμα ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος στην κεντρική πλατεία «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην ομιλία του έκανε λόγο για «αλλόκοτη εποχή, αφού διεκδικούμε και σήμερα το αυτονόητο δικαίωμα να κυκλοφορούν οι πολίτες άνετα», ενώ μίλησε για «ιδιότυπη ομηρία της πόλης, διαρκή τρομοκρατία», καταγγέλλοντας «πρωτοφανή βία και φόβο επεισοδίων».

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι «αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο ένα γήπεδο, αλλά το δικαίωμα για ελεύθερες γειτονιές». Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας δήλωσε ότι δέχτηκε κι απειλές για ακύρωση της συγκέντρωσης και συναυλίας που έχει προγραμματιστεί.

Τη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας δήλωσε από το βήμα κι ο δήμαρχος Δραπετσώνας-Κερατσινίου Χρήστος Βρετάκος, ο οποίος χαρακτήρισε τη συγκέντρωση «γιορτή ελευθερίας στο γκρίζο», ενώ μίλησε για τις κοινές ρίζες και κοινούς αγώνες που συνδέουν τους δυο δήμους.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, αντιπεριφεριάρχες Αττικής, πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες. Τη στήριξή του στον δήμο χαιρέτισε μέσω μηνύματος κι η ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, αλλά κι ο Αλέκος Αλαβάνος, ενώ το «παρών» έδωσε κι ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στο πλευρό του δήμου τάχθηκαν με μηνύματά τους και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, η Εύα Κοταμανίδου, η Αφροδίτη Μάνου κ.ά. Η συγκέντρωση έκλεισε μουσικά με συναυλία.
TAGS:

Πηγή: parapolitika.gr

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter