Χαμός στο Δ.Σ. – ΔΗΜΑΡΑΣ: μην ψηφίσετε λάθος. ΗΣΑΪΑΣ:Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από τη μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (VD)

issaias - dimaras

Γράφει η Λένα Μαρκή

Δριμεία αντίδραση από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου κ. Σωτήρη Ησαΐα ξεσήκωσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και κατοίκου Αγίας Παρασκευής, κ. Γιώργου Δημαρά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 18 Ιουλίου 2017.

Στη συζήτηση με θέμα την έγκριση της αγοράς της βίλας ΙΟΛΑ από το Δήμο Αγίας Παρασκευής βρέθηκε και τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων και ο κ. Δημαράς υποστηρίζοντας ότι έκταση πρασίνου τόσων στρεμμάτων δεν υπάρχει άλλη στα όρια της πόλης και πως κατά την εκτίμησή του η τιμή είναι πολύ καλή, στην οποία όμως δεν μπορεί να βοηθήσει το Υπουργείο Πολιτισμού. Μιλώντας όπως είπε ως δημότης και όχι ως πολιτικός, αναφέρθηκε σε λάθη του παρελθόντος και σε λάθος αποφάσεις τις οποίες πήρε ο ίδιος ή συμβούλεψε άλλους να πάρουν πάνω σε τοπικά θέματα και ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να μην κάνουν λάθος στην ψήφο τους.

Πρόταση που έφερε την έντονη αντίδραση του κ. Ησαΐα και τον οδήγησε να δηλώσει απευθυνόμενος στον κ. Δημαρά ότι «έρχεστε και δηλώνετε ότι έχετε μία σαφή θέση και μας λέτε να μην ξαναπάρουμε ΕΜΕΙΣ, οι αιρετοί εκλεγμένοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής μια λάθος απόφαση, όταν η Αριστερή, η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απαντάτε στο Δήμαρχο αυτής της πόλης ότι το υπουργείο Πολιτισμού σας δεν έχει λεφτά. Εσείς θα δώσετε λεφτά να πάρουμε τον Ιόλα; Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες και αυτά που κάνετε στη Βουλή και ελάτε να μας πείτε τους τρόπους αγοράς του Ιόλα.». Για να συνεχίσει

«Υποδείξεις από την Αριστερή μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΟΧΙ σε μας κε Δημαρά! Κομμένη».

Επίσης ο κ. Ησαΐας δήλωσε ότι περιμένει τον κ. Δημαρά μετά την ψήφιση που έγινε στο Δ.Σ. για την Περιμετρική Γραμμή του μετρό να το κάνουν πράξη. Και μετά την επέμβαση του προέδρου κ. Βλάχου τόνισε επανειλημμένα ότι «Υποδείξεις δεν δεχόμαστε».

Στο ξέσπασμα αυτό του κ. Ησαΐα δεν αντέδρασε καθόλου ο κ. Δημαράς. Εκείνος που επενέβη ήταν μόνο ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βλάχος, ο οποίος είχε αναφερθεί στην παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τα καλύτερα λόγια και τις σχετικές … περικοκλάδες, εξάλλου κάθε πότε (ποτέ) τους κάνουν την τιμή να παραβρεθεί εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας και δη στο Δ.Σ.. Θέλοντας να προστατέψει προφανώς το βουλευτή λέγοντας ότι εξέφρασε μια προσωπική άποψη ως πολίτης η οποία είναι αποδεκτή και θέλοντας πιθανά να δώσει καλή εντύπωση στους κομματικούς ανωτέρους, έριξε και μια «μπηχτή» στον κ. Ησαΐα ότι «η δήλωση αυτή θα ήταν πιο σοβαρή αν την κάνατε στο Kontra channel», δηγματίζοντας έτσι προφανώς τις παρουσίες του κ. Ησαΐα σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Είναι δεδομένο πάντως ότι εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του κ. Δημαρά στη συνεδρίαση και παρόλο που δήλωσε ότι δεν εκλήθη ούτε από το «φίλο Γιάννη» (σ.σ. Δήμαρχος) ούτε από κάποιον άλλο, ομολογούμε ότι  δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις. Αν και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα δεν εμφανίσθη ούτε στη συνεδρίαση για το κολυμβητήριο, ούτε σε αυτή για το Σιστοβάρη – Da Vinci, δύο σοβαρότατα θέματα της πόλης. Προς τι λοιπόν αυτό το όψιμο ενδιαφέρον; Η τελευταία φορά ήταν το 2014 με την Περιμετρική γραμμή του Μετρό.

Διερωτώμαι λοιπόν για το σκοπό αυτής της εμφάνισης. Ήρθε για να προσφέρει στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑίο Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο και την παράταξή του που μέχρι στιγμής είναι πιστοί στο κόμμα και ακολουθούν κατά γράμμα τη μνημονιακή κυβερνητική γραμμή ή ισχύουν όσα ακούγονται για πρόωρες εθνικές εκλογές τέλη του 2017 με αρχές του 2018 και ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ενθυμούμενος ξαφνικά την Αγία Παρασκευή; Πιστεύω ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Δεύτερη απορία. Εφόσον ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δύο φορές σε σημαντικά θέματα του Δήμου συμβούλεψε λάθος (κατά παραδοχή του δημόσια) και μάλιστα δήλωσε ότι στο θέμα της διέλευσης του Αττικό Μετρό από την κεντρική πλατεία «είδε αντιπολιτευτικά» το θέμα, επειδή ο τότε υπουργός κ. Λαλιώτης ανήκε στο ΠΑΣΟΚ και σκέφτηκε ότι μπορεί να κρύβεται κάτι πίσω από την πρόταση αυτή, με αποτέλεσμα να συμβουλέψει λάθος το «φίλο Γιάννη» (σ.σ. Σταθόπουλο) και να χαθεί το Μετρό από τον Δήμο μας (!), γιατί να μην είναι λάθος και η τωρινή συμβουλή του; Ποιος μας εγγυάται το αντίθετο; Και ποιος διασφαλίζει τους συμβούλους που θα τον ακούσουν; Και γιατί να μην στηριχθούν στη δική τους κρίση;

Ποιος τελικά ήταν ο σκοπός της εμφάνισης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Δημαρά στη συνεδρίαση για την αγορά της βίλας Ιόλα και ποιοι ακολούθησαν τη συμβουλή του;

 –

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook   ή στο Twitter