Θάνατος Δημοτικού Υπαλλήλου: Κατασχέσεις και κίνδυνος για τον Δήμαρχο

Χωρίς τίτλο

Τελεσιδίκησε στην Δικαιοσύνη η υπόθεση, που αφορά την διεκδίκηση από τον Δήμο Καλαμπάκας, ποσού περίπου 200.000 Eυρώ από 10 κληρονόμους πρώην εργαζομένου στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χασίων, που “έχασε τη ζωή” του σε εργατικό δυστύχημα, πριν από 7 χρόνια, στο Αγιόφυλλο, εν ώρα εργασίας.

Οι κληρονόμοι (σύζυγος, παιδιά και συγγενείς) κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη, αλλά ο Δήμος Καλαμπάκας αρνείται να εφαρμόσει την αμετάκλητη δικαστική απόφαση, με αποτέλεσμα ένας εκ των τριών δικηγόρων να έχει προχωρήσει στην κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, να έχει πάρει το 1/3 περίπου του ποσού, αλλά και ταυτόχρονα να έχει επιβαρυνθεί ο Δήμος Καλαμπάκας με μερικές χιλιάδες Ευρώ, λόγω της διαδικασίας της αναγκαστικής κατάσχεσης, σύμφωνα με το trikalanews.gr.

Οι άλλοι δύο δικηγόροι έχουν… κουραστεί να λαμβάνουν υποσχέσεις από τον Δήμο και ετοιμάζονται τέλος του μήνα να πράξουν ότι και ο συνάδελφός τους, με αποτέλεσμα, πιθανά, να χρεωθεί ο Δήμος και άλλες χιλιάδες Ευρώ, πράξη με την οποία ο Δήμαρχος Καλαμπάκας ρισκάρει να βρεθεί κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, όπως αναγράφει το ίδιο ρεπορτάζ.

«Σαφώς και μπαίνει ζήτημα παράβαση καθήκοντος όταν δεν εκτελείται τελεσίδικη και αμετάκλητη δικαστική απόφαση και ο Δήμος θα πληρώσει με την άρνηση αυτή περισσότερα χρήματα σε βάρος των δημοτών του από το ποσό που έχει επιδικαστεί», δηλώνει στο trikalanews.gr ένας εκ των δικηγόρων των κληρονόμων του άτυχου εργαζόμενου.

www.epoli.gr

 

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook   ή στο Twitter