Παύλος Καμάρας: 40.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών κι εμείς χρηματοδοτούμε ασφαλτοστρώσεις!

«40.000  παιδιά έμειναν έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς κι εμείς χρηματοδοτούμε ασφαλτοστρώσεις!»

tr_kamaras_synenteuxi

Σκληρή κριτική, έκανε στην Περιφερειακή Αρχή, στην τελευταία Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τ. Δήμαρχος Πεύκης κ. Παύλος Καμάρας, με αφορμή την χρηματοδότηση με 5 εκατομμύρια ευρώ, ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Αθηναίων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καμάρας απευθυνόμενος στην Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου είπε :

“Είναι απαράδεκτο 40.000 παιδιά, να μένουν έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν στην Αττική, σε αντίστοιχες υποδομές και εμείς να χρηματοδοτούμε ασφαλτοστρώσεις και δευτερεύουσας σημασίας έργα.

Χωρίς ιεράρχηση και αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών και προτεραιοτήτων της Περιφέρειας, έρχονται σωρηδόν, Προγραμματικές Συμβάσεις, τις οποίες ψηφίζουμε υποχρεωτικά. Και τούτο, διότι μη έχοντας, ένα αντικειμενικό κριτήριο επιλογής, στηρίζουμε τους χρεωκοπημένες πλέον Δήμους, στις τεράστιες ανάγκες τους, αδιακρίτως. Όμως, ο ρόλος της Περιφέρειας είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του Δήμου στον οποίο ανήκουν να μπορούν να έχουν ισότιμη πρόσβαση και δικαίωμα χρήσης στις κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές.”

kamaras perif. sumvoulioΑπευθυνόμενος στην κα Δούρου, ο κ. Καμάρας, είπε χαρακτηριστικά “Εάν θέλετε κα Περιφερειάρχης, να είστε χρήσιμη στο ρόλο σας, για τα δύο (2) εναπομείναντα χρόνια της θητείας σας, αλλά και για τους επόμενους που θα σας διαδεχθούν, καλέστε άμεσα τους συνεργάτες σας, να κάνουν μια πλήρη καταγραφή των ελλείψεων συνολικά, χωροταξικά, σε κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές. Ακολούθως, συνεργασθείτε και στηρίξτε τους Δημάρχους, να ωριμάσουν έργα για κάλυψη των αναγκών αυτών και χρηματοδοτήστε τα, κατά προτεραιότητα.

Μόνο έτσι, θα συμβάλλουμε σαν υπεύθυνο Όργανο, στην άμβλυνση των επιπτώσεων της μεγάλης κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και στην κοινωνική συνοχή των πολιτών.”

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter