Γ. Καράμπελας: Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής για το κολυμβητήριο μετά τις δηλώσεις Πάντζα

karabelas-pantzas-kolimvitirio

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής  προχωράει προς την κατεύθυνση  της ολοκλήρωσης  του προ τριακονταετίας αρξαμένου  περιβαλλοντικού «εγκλήματος» σε βάρος της Νέας Ζωής, με την αποπεράτωση  του κλειστού κολυμβητηρίου στο ΟΤ 111!

Όπως αναφέρεται στο τεύχος 1357-03.08.17 της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας του ΤΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας για θέματα αθλητισμού κ.Σπύρου Πάντζα:

«Στον Βόρειο Τομέα πολύ σύντομα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την μελέτη  αποπεράτωσης και εφαρμογής μηχανισμών εξοικονόμησης ενέργειας του Κλειστού Κολυμβητηρίου του δήμου Αγίας Παρασκευής».

 

Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Πάντζας ουδέν γνωρίζει για  την «ιστορία» του ΟΤ 111, ούτε έχει ιδέα για τις απόψεις των περιοίκων, ούτε για τις απόψεις των φορέων των κατοίκων. Φαντάζομαι δε ότι δεν θα είχε χρόνο να διαβάσει την πρότασή μου και τις αναλύσεις μου για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων  του ημιτελούς κολυμβητηρίου της πόλης μας. Δεν είναι δουλειά του άλλωστε…

Είναι όμως δουλειά και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να διαβουλευθεί με τις συλλογικότητες της Αγίας Παρασκευής και τους ενεργούς δημότες, να ακούσει τις απόψεις τους, να τους εξηγήσει γιατί άλλα έλεγε προεκλογικά ως παράταξη, άλλα ως πάλαι ποτέ «Συνεργασία Πολιτών» και άλλα πράττει σήμερα ως Διοίκηση…

Την καλώ λοιπόν να συγκαλέσει την Επιτροπή Διαβούλευσης  με βάση το σχετικό επίσημο αίτημά μου ως μέλους της Επιτροπής, το οποίο υπέβαλα στον Δήμο  στις 27/07/17 με αριθμό πρωτοκόλλου 26364 και με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΟΤ 111.

Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία στην ίδια την Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τους δημότες υπεύθυνα και άμεσα για τις πραγματικές της προθέσεις και τους σχεδιασμούς της και να δώσει απαντήσεις στα ζέοντα ερωτήματα που έχουν τεθεί στον δημόσιο διάλογο, ώστε να μην μαθαίνουμε τα νέα της πόλης από αναρμόδιες, αλλά έγκυρες προφανώς πηγές.

Θα ήταν δε χρήσιμο να κληθεί και ο κ. Πάντζας στην συνεδρίαση αυτή, για να ακούσει από «πρώτο χέρι» τις διαθέσεις των δημοτών και κατά πόσο αυτές εναρμονίζονται με τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.

 

Γιώργος Καράμπελας,

κάτοικος Νέας Ζωής,

μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

Συνημμένα:

  1. Οι δηλώσεις του κ. Πάντζα
  2. Το αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Διαβούλευσης

1. Δηλώσεις του κ. Σπύρου Πάντζα, 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ,

ΤΕΥΧΟΣ 1357 – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3 AΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

(http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEE/INFO_2017/08_17/NEWSLETTER03082017.pdf)

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Τις δικές τους νησίδες δροσιάς και άθλησης στα κολυμβητήρια και τις πισίνες της Αττικής, προστρέχουν εν μέσω καλοκαιριού οι εναπομείναντες κάτοικοι της πρωτεύουσας που δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο και διάθεση για τις παραλίες. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα κατά τόπους δημοτικά ως επί το πλείστον κολυμβητήρια ορισμένα των οποίων είναι ολυμπιακών διαστάσεων, αποτελούν τον βασικό πόλο έλξης των πολιτών οι οποίοι παράλληλα γυμνάζονται υπό την καθοδήγηση κατάλληλων εκπαιδευτών. Εξάλλου η δημιουργία νέων κολυμβητηρίων και η ανακαίνιση των υφισταμένων, εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης και αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών που βρίσκεται υπό εξέλιξη και είναι ενταγμένο στην ευρύτερη αναπτυξιακή στρατηγική της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Σπύρος Πάντζας επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το συγκεκριμένο πλάνο της Περιφέρειας με τα «πολλαπλά οφέλη» για την ποιότητα ζωής των πολιτών και την ενίσχυση της υγείας τους μέσω της ενασχόλησής  τους στον τομέα αυτό. Είτε αθλούνται μεμονωμένα, είτε μέσω φορέων και συλλόγων ερασιτεχνικά ή και επαγγελματικά, μέλημα μας, είναι «ο εκσυγχρονισμός των παλαιών κολυμβητηρίων, με ποιοτικές υπηρεσίες και ασφάλεια προς τους πολίτες, αλλά και η δημιουργία νέων σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι η Περιφέρεια σε μέσα στο γενικότερο σχεδιασμό της για τον αθλητισμό ανά Περιφερειακή Ενότητα, κατόπιν συνεργειών με φορείς και εκπροσώπους δήμων, έχει αναλάβει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό ορισμένων κολυμβητηρίων, συνολικής δαπάνης 5.829.113 ευρώ. Επίσης, η δαπάνη για την δημιουργία νέων κολυμβητηρίων, ανέρχεται στο ποσό των 28.263.907,41 ευρώ. «Τα έργα», επισημαίνει ο κ. Πάντζας, «χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας και τα περισσότερα είναι σε εξέλιξη». Με την ευκαιρία αναφέρεται στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών, (Ζάππειο επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας 4, το οποίο κατασκευάστηκε το 1938), στον κεντρικό τομέα. «Ένας από τους αρχικούς, οραματικούς στόχους της διοίκησης», όπως τον χαρακτηρίζει, «οδεύει προς δημοπράτηση και σύντομα, το «ιστορικότερο όλων των κολυμβητηρίων» θα είναι πάλι στη διάθεση των πολιτών καθώς και των εθνικών ομάδων, πλήρως ανακατασκευασμένο, και ενεργειακά αναβαθμισμένο. Εκτός όμως από αυτό, η Περιφέρεια προχώρησε και στην αποκατάσταση κατασκευαστικών προβλημάτων του Ιλίσιου κολυμβητηρίου στο Δήμο Ζωγράφου, ένα έργο το οποίο έχει δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει σύντομα. Στον Βόρειο Τομέα πολύ σύντομα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την μελέτη αποπεράτωσης και εφαρμογής μηχανισμών εξοικονόμησης ενέργειας του Κλειστού Κολυμβητηρίου του δήμου Αγίας Παρασκευής. Στον Δυτικό Τομέα σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες, για την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίου και του κλειστού Γυμναστηρίου «Σταύρος Βενέτης» στο Αιγάλεω, αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση του ανοικτού κολυμβητηρίου Χωραφάς στο Δήμο Περιστερίου, ενώ στον Νότιο Τομέα εκτελείται ήδη το έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητηρίου Νέας Σμύρνης. Στην Ανατολική Αττική, συνεχίζει ο κ. Πάντζας, σύντομα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητηρίου Μαραθώνα, ενώ πρόσφατα εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων (ΠΕΕ) της περιφέρειας η κατασκευή ανοιγόμενου ενεργειακού στεγάστρου, για ενεργειακή αυτονομία και αντιανεμική προστασία στο κολυμβητήριο Παλλήνης. Επίσης, στη Δυτική Αττική σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου στο δήμο Φυλής, και στον Πειραιά εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για το κλειστό κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Σε ότι αφορά την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, που περιλαμβάνουν και την κατασκευή κολυμβητηρίων η Περιφέρεια, τονίζει ο κ Πάντζας, έχει προχωρήσει, το έργο στην περιοχή του τριγώνου Φραγκοπούλου στο δήμο Κηφισιάς, που είναι υπό δημοπράτηση. Στο δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού το Κλειστό κολυμβητήριο και Γυμναστήριο, έχει ολοκληρωθεί και στο Δήμο Κορυδαλλού η κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου, Κολυμβητηρίου και 2 γηπέδων αντισφαίρισης που εντάχθηκαν πρόσφατα στο Π.Ε.Ε.

 –

2. Αίτημα σύγκλησης Επιτροπής Διαβούλευσης από τον κ. Γεώργιο Καράμπελα

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

 

Άρθρα σχετικά με το κολυμβητήριο Αγίας Παρασκευής ΕΔΩ. 

Άρθρα του κ. Γεώργιου Καράμπελα σχετικά με το κολυμβητήριο ΕΔΩ.

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter