ΒΟΜΒΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης: ΑΚΥΡΟΣ ο διαγωνισμός για τα γήπεδα 7ου & 9ου Δημοτικών σχολείων

gipedakia-akurosi diagonismou 2017

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης του Υπουργείου Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) με το Δήμο Αγίας Παρασκευής για την τοποθέτηση νέου πλαστικού χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου των δημοτικών σχολείων 7ου και 9ου  μέχρι τέλος Αυγούστου οφείλει να γίνει η προσωρινή παραλαβή και η διαδικασία ολοκλήρωσης Οικονομικού Αντικειμένου. (βλέπε πίνακα).

Βέβαια σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα οι εργασίες όφειλαν να εκτελεστούν τον Απρίλιο – Μάιο 2017 και τον Ιούλιο 2017 να γίνει η προσωρινή παραλαβή.

xronodiagramma-sumvasis-5x5

Όμως έως σήμερα, 4 Αυγούστου 2017, δεν έχει γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ στα δύο σχολικά γήπεδα. Ως αισιόδοξοι που είμαστε, πιστεύαμε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος έως το τέλος του μήνα και ευελπιστούσαμε να μην απογοητευτούν οι γονείς και οι μαθητές.

Την αισιοδοξία μας αυτή κατακρήμνισε η ΒΟΜΒΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που «έσκασε» σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Με το έγγραφο με αρ. πρ. 60853/22428/4-8-2017 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ΑΚΥΡΩΝΕΙ την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και τον διαγωνισμό.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ 7ου & 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (κλικ ΕΔΩ)

Γράφει λοιπόν:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Ακυρώνουμε την υπ’ αριθ. 208/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που αφορά υποβολή πρακτικού Νο 2 της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα των γηπέδων 5Χ5 του 7ου & 9ου Δημ. Σχολείων Αγίας Παρασκευής Ν. Αττικής», για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

Κατά της παρούσας απόφασης προβλέπεται η άσκηση προσφυγής ενώπιον Ειδικής Επιτροπής, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έκδοση της απόφασης, ή την κοινοποίηση της, ή αφότου έλαβε γνώση αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 151 και 152 του Ν. 3463/2006 «Κύρωση Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων».

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Μέσα σε ένα τετρασέλιδο κείμενο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απογυμνώνει τη διοικητική ικανότητα της Διοίκησης του κ. Σταθόπουλου. Αιτία της ακύρωσης είναι, σύμφωνα με την απόφαση, το ότι η διακήρυξη του διαγωνισμού καταρτίστηκε κατά παράβαση του άρθρου 79 παρ. 2 του Ν. 4412/2016 (το οποίο αναλύεται στην απόφαση) και συγκεκριμένα

«Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι, η υπόψη διακήρυξη καταρτίσθηκε κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 79 παρ. 2 του Ν. 4412/2016, συνέπεια δε του όρου 24 αυτής, ήταν ο αποκλεισμός δέκα (10) από τους έντεκα (11) συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και η κατακύρωση στο μοναδικό μειοδότη που απέμεινε και ένατο (9ο ) κατά σειρά μειοδοσίας, με ποσοστό έκπτωσης 17%,ενώ ο πρώτος προσέφερε έκπτωση 47%, αποτέλεσμα το οποίο πλήττει ουσιωδώς τον ανταγωνισμό κατά τη διαγωνιστική διαδικασία.»

Η ουσία είναι μία. Η Δημοτική Αρχή της ΝΙΚΗΣ δεν κατάφερε να υλοποίηση ούτε ένα έργο των 50.000€, ούτε καν τον διαγωνισμό για το έργο, άρα πως μπορούμε να την εμπιστευτούμε για την οργάνωση και υλοποίηση μεγαλύτερων έργων; Κατάφερε δε να παίξει με την ψυχολογία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών των δύο σχολείων, μοιράζοντας υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες. Άραγε με τι πρόσωπο θα βγει ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος να δικαιολογηθεί απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους;

Η ακυρωτική απόφαση του δίνει περιθώριο να προσφύγει στην Ειδική Επιτροπή σύμφωνα με τα άρθρα 151 και 152 του Ν. 3463/2006, χωρίς όμως να του διασφαλίζει το αποτέλεσμα. Η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα και έχοντας υπόψιν ότι η χρονική διορία για την είσπραξη των χρημάτων από τη Γ.Γ.Α. είναι το τέλος του 2017, αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται. Μην ξεχνάμε ότι χάρη στις «φωνές» του images και στελεχών της παράταξης του κ. Βασίλη Ζορμπά, η Δημοτική Αρχή πρόλαβε στο τσακ την προηγούμενη προθεσμία. Πιθανόν τότε να έπρεπε να επιστήσω την προσοχή στο Δήμαρχο όχι μόνο για το χρονικό όριο, αλλά και για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού. Αλλά υπέθεσα (κακώς) ότι εγνώριζε ….

Στις 28/12/2016 έγραφα για ένα «αποφυγέν ρεζιλίκι» το οποίο μάλλον δεν το αποφύγαμε. Είναι λυπηρό ένας Δήμος των 100.000 κατοίκων σαν την Αγία Παρασκευή να μην είναι σε θέση να φέρει σε πέρας ούτε καν το διαγωνισμό για την ανακατασκευή δυο σχολικών γηπέδων, τη στιγμή που μικρότεροι Δήμοι της επαρχίας έχουν ήδη ολοκληρώσει τα έργα που τους χρηματοδότησε η Γ.Γ.Α.!!! Είναι τρανό παράδειγμα του τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει μια Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι την ανακατασκευή των γηπέδων την περιμέναμε από το καλοκαίρι του 2016, μετά έγινε Χριστούγεννα του 2016, μετά Πάσχα του 2017 και τώρα είναι άγνωστον πότε και αν θα γίνει. Στο μόνο που φαίνεται να είναι ικανή αυτή η Διοίκηση είναι στο να επιχορηγεί τις εκδηλώσεις της ΕΡΤ με 50.000€/ετησίως – τι σύμπτωση ακριβώς το ποσό που απαιτείται για τα γηπεδάκια!!!

Το αστείο είναι ότι διαρκώς το aparaskevi-images.gr κατηγορείται ότι επιθυμεί να μην παράξει έργο η Διοίκηση Σταθόπουλου … αλήθεια ποιο έργο;

Όταν μια Διοίκηση έχει διαρκώς πρόβλημα με τη νομιμότητα -ευτράπελο είναι ότι ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος την επικαλείται συνεχώς, αλλά συνεχώς βγαίνει εκτός των ορίων της – και ακυρώνονται διαρκώς αποφάσεις της λόγω μη σύννομης διαδικασίας (βλέπε συνεργασία με το ΕΜΠ, ανάκληση άδειας Da Vinci, κ.λπ) πως μπορεί να παράξει έργο; Δεν της φταίει λοιπόν ο περίγυρος, αλλά ο τρόπος που η ίδια λειτουργεί και αντιλαμβάνεται τις διαδικασίες του Δημοσίου. Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κανόνες και διαδικασίες που οφείλουν να τηρούν όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί, τελεία και παύλα και δεν μπορεί ο καθείς να κάνει ότι θέλει.

Στο προκείμενο τώρα, ειλικρινά το γεγονός αυτό είναι πολύ λυπηρό και αντιλαμβάνομαι τον αντίκτυπο που θα έχει στη σχολική κοινότητα. Αναμένουμε την αντίδραση των σχολικών συλλογικοτήτων, όπως είναι φυσικό, και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, η οποία όπως μας ανακοίνωσε είχε πρόσφατα και συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο για να ενημερωθεί για θέματα των σχολείων. Μήπως μετά από αυτό να ζητήσει εκ νέου συνάντηση;

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο είναι αυτονόητο ότι τα γηπεδάκια θα συνεχίσουν να αποτελούν παγίδες για τους μικρούς μαθητές και θα διακυβεύεται καθημερινά η ασφάλειά τους. Έχει ευθύνη και υποχρέωση η Δημοτική Αρχή να αφήσει τους χορούς και τα πανηγύρια (στα οποία ομολογουμένως διαπρέπει) και να βρει ΑΜΕΣΑ λύση για το σοβαρό και ουσιώδες αυτό πρόβλημα. Δεν πάει άλλο και η υπομονή εξαντλείται πια. Ας σοβαρευτούν επιτέλους οι κύριοι της ΣΥΡΙΖΑίικης Διοίκησης και ας κάνουν την δουλειά για την οποία τους ψήφισαν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα παραμύθια (βλέπε Ανεμώνη, προπονητήριο), εξάλλου τρία χρόνια τώρα η αλήθεια βγαίνει πάντα στην επιφάνεια και δεν είναι αυτή που επιθυμούν.

 

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε προ ολίγου με τον πρώην Δήμαρχο και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Βασίλη Ζορμπά, μας ανέφερε ότι κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο ίδιος είχε ζητήσει «να ακυρωθεί ο διαγωνισμός» γιατί όπως μας είπε, αλλά όπως είχε δηλώσει και τότε, ο διαγωνισμός είχε «οσμή διαπλοκής». Αναλυτικά θα μας ενημερώσει με σχετική δήλωση τη Δευτέρα 7/8/2017.

Γηπεδάκια 5χ5 Ανάδοχος Ηλιόπουλος

Άρθρα σχετικά με την ανακατασκευή των γηπέδων 5Χ5 των 7ου & 9ου Δημοτικών σχολείων ΕΔΩ.

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter